Terug

  • Gratis verzending v.a. € 35,-
  • Voordelige prijzen
  • Groot assortiment

Kaartplotters

Kaartplotters

Waarom zou je als echte visser je tijd verdoen aan het urenlang proberen iets te vangen terwijl er misschien geen vis zit. Dit is tegenwoordig dan ook helemaal niet nodig. Als je gebruik maakt van het juiste apparatuur kun je zoeken naar vissen en erg effectief te werk gaan. Hiervoor kun je gebruik maken van een fishfinder of kaartplotter. Wat is een kaartplotter en wat kun je hier precies mee? Lees verder en ontdek alles over de kaartplotter en de voordelen die je hiermee kunt merken. Wanneer je eenmaal gebruik maakt van een systeem als dit zal je nooit meer zonder willen gaan vissen.

Wat is een kaartplotter

Een kaartplotter is een computer die aan boord van een boot of schip kan helpen met navigeren. Je kunt hier verschillende soorten informatie op aflezen. Je kunt hiermee navigeren, diepte aflezen, de motor monitoren en nog veel meer. Het is dan ook een erg geavanceerd apparaat waar je erg veel mee kunt als je weet hoe hem te gebruiken. Een kaartplotter wordt gebruikt op schepen en boten om veilig te navigeren en gegevens in te kunnen zien.

De kaartplotter en fishfinder combineren

Als je van vissen houdt en dit ook doet als sport dan is dit een onmisbare combinatie op de boot. Alles wat je nodig hebt om veilig te kunnen navigeren en vissen te kunnen vinden wordt gecombineerd in één apparaat. Wanneer je vist vanuit een boot is een kaartplotter een onmisbaar onderdeel van de boot. Doordat je hiermee de diepte van het water kunt bepalen en veilig kunt navigeren, ga je uit vissen met een gerust hart. Je ziet wanneer je ondiep water bereikt voordat je er bent en kunt dan nog op tijd omkeren. Je kunt de beste visplekken ontdekken en opslaan in je telefoon.

De GPS en Wifi verbinding

Een kaartplotter is tegenwoordig haast standaard voorzien van GPS en Wifi. Dit brengt zeker bepaalde voordelen met zich mee. De ingebouwde GPS zorgt ervoor dat de locatiebepaling erg nauwkeurig is en je erg accuraat de gegevens van het water kunt aflezen. Dankzij de Wifi verbinding wordt het gebruik van een kaartplotter en fishfinder nog efficiënter. Je kunt hierbij namelijk een telefoon gebruiken om het scherm uit te breiden maar je kunt ook updates uitvoeren dankzij deze verbinding. Zo weet je dat het systeem altijd up to date is.

Het bedienen van een kaartplotter

Als het gaat om een kaartplotter heb je verschillende opties als het gaat om het besturen hiervan. Er zijn systemen met knoppen maar ook met touchscreen. Het gaat er bij het kiezen voor de juiste optie niet alleen om welke er mooier uitziet. Als je gaat vissen kan het afhankelijk van het soort vis nodig zijn om handschoenen te dragen. Bij het dragen van handschoenen kan het bedienen van een kaartplotter met touchscreen erg lastig zijn, het is dan beter te kiezen voor een variant die bestuurd kan worden met knoppen. Als je veelal rustig vist en geen handschoenen draagt kun je ook kiezen voor een kaartplotter met een touchscreen. Het is dan ook erg belangrijk om te kijken hoe je het apparaat wilt gaan gebruiken en welke optie voor jou beter is.

Ook voor het grote werk

Grote schepen kunnen ook gebruik maken van een kaartplotter. Hierbij is het verstandig om van tevoren de route uit te stippelen. Het apparaat kan dan gebruikt worden om te checken of je nog op koers ligt en om de diepte van het water te bepalen. Een kaartplotter is dus absoluut niet alleen te gebruiken op kleine vissersbootjes, ook grote schepen kunnen zeker baat hebben bij het gebruik hiervan.

Een ruim assortiment

Bij Mediawinkel.eu vind je een ruim assortiment kaartplotters en fishfinders. Deze hebben allemaal eigen functies en besturingssystemen. Het is dan ook erg belangrijk van tevoren te bedenken welke eisen je sowieso stelt aan het apparaat en hoe je deze wilt gaan gebruiken en besturen. Wil je alleen een kaartplotter hebben of wil je deze gaan combineren met een fishfinder. Dit zijn allemaal keuzes die je kunt maken voordat je opzoek gaat naar een kaartplotter. De meest moderne kaartplotters van hoge kwaliteit vind je bij Mediawinkel.eu dus neem een kijkje in ons assortiment en kies de kaartplotter die bij jou past.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mediawinkel 9.2 / 10 - 431 Reviews @ Webwinkelkeur.nl