Terug

  • Gratis verzending v.a. € 75,-
  • Voordelige prijzen
  • Groot assortiment

SMA Kabel

Mediawinkel.eu heeft de juiste SMA kabel voor jou. Bij Mediawinkel.eu.eu is het gemakkelijk om de juiste keus te maken uit een groot aanbod.

Filters

De SMA standaard bestaat al sinds de jaren zestig van de vorige eeuw. Het zijn kleine connectoren die door middel van schroefdraad aan elkaar worden gekoppeld. De SMA standaard (SubMiniature Version A) is bedacht omdat er behoefte was aan kleine connectoren om coaxkabels voor hoogfrequent signalen op een gemakkelijke, degelijke en betrouwbare manier aan elkaar te koppelen. SMA connectoren zijn lange tijd gebruikt om antennekabels met elkaar te verbinden. Eind jaren negentig werden ze veel toegepast in coax-computer-netwerken. Tegenwoordig is er weer een nieuwe toepassing gevonden en worden ze veel ingezet om het bereik van wifinetwerken te vergroten.

Verschil met de F-connector

De SMA connector wordt vaak verward met de F-connector. Die lijkt er heel sterk op en wordt voor ongeveer dezelfde toepassingen gebruikt. Maar de beide type connectoren verschillen 2 millimeter in grootte en zijn niet rechtstreeks met elkaar te verbinden. Er is ook kwaliteitsverschil. F-connectoren staan er om bekend dat ze niet altijd een goede afscherming bieden, waardoor er sprake is van instraling. Ook de trekontlasting van de connectoren ligt regelmatig onder vuur. Hoewel beide connectoren niet rechtstreeks op elkaar passen zijn er wel adapters verkrijgbaar om F-connectoren met een SMA connector te verbinden.

Verschillende soorten SMA connectoren

Er bestaan vier verschillende SMA connectoren, bestaande uit twee paren: twee male en twee female. De paren onderscheiden zich vanwege hun polariteit. De schroefdraad zit bij alle female pluggen aan de buitenkant. Bij de e male connector zit de schroefdraad altijd aan de binnenzijde. Desondanks zijn de polariteiten niet uitwisselbaar. Dat komt doordat een standaard male connector een pin heeft; een male met omgekeerde polariteit heeft een ingang voor een pin. Bij de female connectoren is dat in spiegelbeeld uitgevoerd. Dat is ook de reden dat ze niet uitwisselbaar zijn. Een standaard male past alleen op een standaard female en een male met omgekeerde polariteit pas alleen op een female met omgekeerde polariteit.

SMA kabel: veel uitvoeringen

Er bestaat een grote verscheidenheid aan connectoren en adapters met een SMA kabel. Dat komt enerzijds doordat de SMA connectoren van verschillende polariteit niet uitwisselbaar zijn. Daardoor is er een kabel van elk type SMA connector naar elke ander type SMA connector. Er is zelfs een kabel van standaard male naar standaard male. Het totaal aantal verschillende SMA kabels is dus al 16. Daarnaast bestaan er vele kabels en adapters die verbindingen mogelijk maken naar andere standaarden voor hoogfrequent technologie.

Technische achtergrond van deze kabels

Hoogfrequente signalen moeten goed worden afgeschermd om storing te voorkomen. Overgangen bij connectoren zijn doorgaans zwakke plekken in dergelijke verbindingen. Daarom zijn deze connectoren altijd uitgevoerd in metaal, vaak zelfs met een contactvlak van edelmetaal, zoals goud of zilver. Deze hoogwaardige metalen gaan niet roesten. Daarmee wordt voorkomen de deze verbindingen op de langere termijn verslechteren door corrosie. Een male en een female SMA connector worden in elkaar geschroefd. Door de constructie van de connector wordt een goede afscherming gegarandeerd. De impedantie van een SMA kabel is 50 ohm. Deze kabels zijn geschikt voor hoogfrequent verbindingen met een frequentie tot 18 GHz.

SMA kabel in de webshop

Deze kabels kun je prima bestellen in de webshop van de Mediawinkel.eu. Mediawinkel.eu.eu is gespecialiseerd in het zoeken naar oplossingen waarmee het bereik van de wifi kan worden vergroot. Daardoor vind je snel de juiste kabel zoals de SMA, maar ook bijvoorbeeld de splitter voor jouw situatie. Er zijn SMA kabels van bekende merken, maar ook gespecialiseerde producten die soms wat minder bekend zijn. Dankzij leuke kortingsacties van de Mediawinkel.eu kun je profiteren van leuke aanbiedingen. Als het niet lukt om zelf de goede SMA kabel te vinden kun je een beroep doen op onze klantenservice. Dan heb je snel de SMA kabel waar jij naar op zoek bent.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mediawinkel 9.2 / 10 - 431 Reviews @ Webwinkelkeur.nl