Terug

 • Gratis verzending v.a. € 35,-
 • Voordelige prijzen
 • Groot assortiment

Splitter

Gebruik een splitter onder andere om een HDMI signaal te verdelen zodat je meerdere schermen kunt gebruiken. Bestel een splitter hier bij Mediawinkel.eu.

Filters

  • Microham USB 3

  Microham USB 3

  € 115,66 Excl. BTW

  € 139,95 Incl. BTW

  Microham USB 3 interface biedt een oplossing voor het gebrek aan beschikbare seriële (COM...

  • Eminent 1x 4 HDMI splitter

  Eminent 1x 4 HDMI splitter

  € 49,56 Excl. BTW

  € 59,97 Incl. BTW

  Eminent 1x 4 HDMI splitter, tot 5 meter, 3D en 4K ondersteuning (AB7815)

  • Cablexpert 8-poorts HDMI splitter

  Cablexpert 8-poorts HDMI splitter

  € 81,82 Excl. BTW

  € 99,- Incl. BTW

  Cablexpert 8-poorts HDMI splitter stuur één HDMI signaal naar acht displays.

  • Cablexpert 2 poorts HDMI splitter

  Cablexpert 2 poorts HDMI splitter

  € 23,06 Excl. BTW

  € 27,90 Incl. BTW

  Stuurt één HDMI signaal naar twee verschillende monitoren, projectoren of TV's met deze ...

  • Cablexpert Molex + SATA voedings-splitterkabel

  Cablexpert Molex + SATA voedings-splitterkabel

  € 2,47 Excl. BTW

  € 2,99 Incl. BTW

  Cablexpert Molex + SATA voedings-splitterkabel

  • Cablexpert MOLEX splitterkabel

  Cablexpert MOLEX splitterkabel

  € 2,44 Excl. BTW

  € 2,95 Incl. BTW

  Cablexpert MOLEX splitterkabel.

  • ALLNET ALL048700 Splitter

  ALLNET ALL048700 Splitter

  € 131,41 Excl. BTW

  € 159,- Incl. BTW

  ALLNET ALL048700 Splitter, Power over Ethernet, zelfs als uw apparaat het niet ondersteunt...

  • Gembird 2-poorts LAN-combiner/splitter

  Gembird 2-poorts LAN-combiner/splitter

  € 4,92 Excl. BTW

  € 5,95 Incl. BTW

  Gembird 2-poorts LAN-combiner/splitter. Met deze adapter verdubbel je eenvoudig een bestaa...

  • Cablexpert Premium 3.5 mm audio + microfoon adapter

  Cablexpert Premium 3.5 mm audio + microfoon adapter

  € 3,26 Excl. BTW

  € 3,95 Incl. BTW

  Cablexpert 3.5 mm audio + microfoon adapter-kabel

  • Cablexpert USB naar PS/2

  Cablexpert USB naar PS/2

  € 3,26 Excl. BTW

  € 3,95 Incl. BTW

  Cablexpert USB naar PS/2 adapterkabel.

Een splitter wordt gebruikt om signalen op te splitsen in tweeën, drieën of nog meer. Het gaat om allerlei soorten signalen: geluid, beeld, telefoon, voedingsspanning, etc. De redenen waarom signalen gesplitst worden zijn divers. Bij televisie wordt een signaal gesplitst om in meer dan één kamer naar hetzelfde programma te kunnen kijken. In de computerwereld worden signalen gesplitst voor een beter overzicht van ingewikkelde schermen. In de zakelijke wereld wordt een dit product gebruikt om presentaties te geven voor grote groepen mensen. Tenslotte zijn er soms technische reden om signalen te splitsen. Een bekend voorbeeld daarvan is ADSL, waarbij het telefoonsignaal en het internetsignaal worden gesplitst.

Spraakverwarring

Er is de nodige verwarring over het begrip splitter. Veel mensen zeggen ‘splitter’ maar bedoelen eigenlijk ‘schakelaar’. Dat is niet zo raar, want de werking van beide lijkt wel wat op elkaar. Toch is het is niet zo moeilijk om die twee uit elkaar te houden. Als voorbeeld nemen we een HDMI signaal om beeldschermen aan te sturen. Bij een dit product wordt een signaal verdeeld in twee of meer identieke signalen. Van één signaalstroom worden dus meerdere kopieën gemaakt, die op hetzelfde moment naar verschillende beeldschermen gaan. Je gebruikt hem dus om meerdere mensen naar hetzelfde beeld te laten kijken. Een schakelaar doet precies het tegenovergestelde. Schakelaars worden gebruikt als één persoon kan kiezen uit verschillende HDMI signaalbronnen, terwijl hij maar één beeldscherm heeft. In de schakelaar komen die verschillende signalen binnen. Daarvan wordt er één geselecteerd en die wordt gebruikt. Met een schakelaar kun je dus kiezen waar je naar wilt kijken. Je kunt maar één signaal tegelijk kiezen. Schakelaars worden gebruikt om te voorkomen dat HDMI kabels in beeldschermen telkens moeten worden omgeplugd.

HDMI op meer schermen

In de consumentenelektronica zijn enorm veel apparaten te vinden met een HDMI aansluiting. Laptops, televisies, monitoren, digitale tv-ontvangers en computers hebben allemaal wel een HDMI in of -uitgang. Jammer genoeg is het aantal aansluitingen op die apparaten vrij beperkt. Op een laptop kun je bijvoorbeeld met HDMI meestal maar één beeldscherm aansluiten. Hetzelfde geldt voor computers en tv-ontvangers. Maar soms is het nodig om hetzelfde beeld en geluid op meerdere schermen of beamers tegelijk te tonen. Zoals wanneer je een demonstratie geeft van de werking van software op een laptop of om een presentatie voor een groep mensen te geven. Een moderne splitter versterkt het originele signaal (beeld, geluid) en verdeelt het, zodat ieder beeldscherm een HDMI signaal krijgt dat voldoende sterk is. Daardoor is de kwaliteit van het beeld op al die schermen gelijk. Het wordt afgeraden om hele lange kabels naar het beeldscherm te gebruiken, want dan is er teveel signaalverlies. Dat kan worden verholpen met een betere kwaliteit HDMI kabels. Alle modellen beschikken over HDCP technologie. Dat is een ingebouwde beveiliging. Apparaten met HDCP hebben een chip waarmee door versleuteling van het videosignaal wordt voorkomen dat films en games kunnen worden gekopieerd. Versleutelde beelden zijn alleen zichtbaar op beeldschermen en televisies die ook zijn voorzien van HDCP.

De juiste versie van HDMI

Voor het beste beeld moet een splitter goed worden afgestemd op de kwaliteit van het beeldscherm en op de HDMI versie. Er zijn drie versies van het HDMI-signaal, die verschillen in de maximale resolutie van het beeld. Versie 1.3 kan een resolutie aan tot 1920 x 1090. Versie 1.4 ondersteunt resoluties tot 3840 x 2160 en versie 2.0 is bedoeld voor 4K beeldschermen met een resolutie van maximaal 4096 x 2160. Voor elke versie van HDMI zijn er splitters te krijgen voor twee of meer beeldschermen. Voordat je er een gaat kopen moet je dus checken welke versie van HDMI je gebruikt.

Identieke beeldschermen

Het signaal moet ook geschikt zijn voor de beeldschermen. Ook dat moet je zelf eerst checken. De eigenschappen zijn te vinden op het typeplaatje van het beeldscherm. Let er op dat al die beeldschermen dezelfde versie van HDMI aan moeten kunnen. Als dat niet zo is krijg je slechte beeldkwaliteit en soms is er zelfs helemaal geen beeld. Een splitter past zich namelijk automatisch aan het beeldscherm met de laagste resolutie aan en dat signaal wordt naar alle aangesloten beeldschermen gestuurd. Ter voorkoming van problemen wordt geadviseerd om ze te gebruiken met een aantal identieke beeldschermen.

Extended Display Identification Data (EDID)

Door alle technische haken en ogen kan het kiezen van de juiste splitter tamelijk ingewikkeld zijn. Een model dat is uitgerust met Extended Display Identification Data (EDID) werkt altijd optimaal. EDID is een protocol dat de communicatie tussen twee HDMI apparaten automatisch optimaal instelt, met het beste beeld en het beste geluid. Dit model met EDID zoekt naar de beste instellingen van elk aangesloten apparaat en slaat die op. Als dat apparaat later weer wordt aangesloten zijn de instellingen bekend en daar past de het product zich automatisch op aan. Een ideale oplossing als je hem op veel verschillende schermen aansluit.

HDMI splitter en schakelaar

Dit product is een handig apparaat, maar hoe kies je het juiste model? Ze zijn er in allerlei soorten en maten. Er zijn modellen verkrijgbaar waar je maximaal 8 beeldschermen of televisies tegelijk op kunt aansluiten. Er bestaan tegenwoordig zelfs combinaties van een splitter en een schakelaar, de matrixschakelaar. Daarmee kan uit twee of meer signalen een selectie worden gemaakt, die dan naar meer beeldschermen of televisies worden gestuurd. De mogelijkheden zijn dus legio maar kiezen is moeilijk. Aarzel daarom niet om advies te vragen bij de klantenservice. Daarmee kun je teleurstellingen voorkomen.

Splitters online bij Mediawinkel.eu.eu

Voor dit product hoef je niet naar de onderdelenshop. Mediawinkel.eu.eu heeft een webshop waar je elke splitter kunt vinden die je maar wilt om signalen te verdelen over meer apparaten. Er zijn splitters te koop van alle bekende merken in verschillende prijscategorieën. Dankzij kortingsacties voor trouwe klanten kun je profiteren van leuke aanbiedingen. Onze specialisten staan klaar om jouw producten of bijvoorbeeld je UTP kabel zo snel mogelijk naar je toe te sturen. Door je aankopen bij de Mediawinkel.eu te doen profiteer je automatisch van uitstekende klantvoorwaarden.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mediawinkel 9.2 / 10 - 431 Reviews @ Webwinkelkeur.nl