Terug

 • Gratis verzending v.a. € 75,-
 • Voordelige prijzen
 • Groot assortiment

Warmtebeeldcamera

Een warmtebeeldcamera is niet alleen voor professionals, maar kan voor jou een toegevoegde waarde zijn. Bekijk het aanbod direct.

Filters

  • Raymarine CAM210 IP marinecamera

  Raymarine CAM210 IP marinecamera

  € 577,69 Excl. BTW

  € 699,- Incl. BTW

  Raymarine CAM210 IP marinecamera, Dag & nacht-netwerkcamera

  • Seek Thermal Compact 36° iOS

  Seek Thermal Compact 36° iOS

  € 247,11 Excl. BTW

  € 299,- Incl. BTW

  De Seek Thermal Compact is de warmtebeeldcamera met True Thermal Sensor - mobiel en uiters...

  • Seek Thermal Compact 36° FOV voor Android

  Seek Thermal Compact 36° FOV voor Android

  € 247,11 Excl. BTW

  € 299,- Incl. BTW

  Een Seek Thermal camera is op tal van plaatsen te gebruiken - bijv. lekken in waterleiding...

  • Seek Thermal Compact Pro - For Android

  Seek Thermal Compact Pro - For Android

  € 445,45 Excl. BTW

  € 539,- Incl. BTW

  Seek Thermal Compact Pro - For Android, veranderd je Smartphone in een thermische warmtebe...

  • Seek Thermal Reveal Shield PRO met 320x240 pixels

  Seek Thermal Reveal Shield PRO met 320x240 pixels

  € 891,74 Excl. BTW

  € 1.079,- Incl. BTW

  Seek Thermal Reveal Shield PRO met 320x240 pixels speciaal voor Politie en bewaking

  • TIC 22 warmtebeeldcamera

  TIC 22 warmtebeeldcamera

  € 1.990,91 Excl. BTW

  € 2.409,- Incl. BTW

  TIC 22 warmtebeeldcamera met 320 x 240 Thermisch pixels

  • Seek Thermal Compact Pro - For iOS

  Seek Thermal Compact Pro - For iOS

  € 445,45 Excl. BTW

  € 539,- Incl. BTW

  Seek Thermal Compact Pro - For iOS, veranderd je Smartphone in een thermische warmtebeeld ...

  • Seek Thermal Shot Warmtebeeldcamera

  Seek Thermal Shot Warmtebeeldcamera

  € 445,45 Excl. BTW

  € 539,- Incl. BTW

  Seek Shot Warmtebeeldcamera

  • Raymarine Ocean Scout 320

  Raymarine Ocean Scout 320

  € 1.610,74 Excl. BTW

  € 1.949,- Incl. BTW

  Raymarine Ocean Scout 320. Detectie persoon tot 550m)

  • Seek Thermal Scan Kiosk Temperatuur Screening Systeem

  Seek Thermal Scan Kiosk Temperatuur Screening Systeem

  € 3.247,11 Excl. BTW

  € 3.929,- Incl. BTW

  Seek Thermal Scan Kiosk Temperatuur Screening Systeem voor bedrijven, sportclubs, restaura...

  • Seek Thermal Compact XR iOS

  Seek Thermal Compact XR iOS

  € 288,43 Excl. BTW

  € 349,- Incl. BTW

  De Seek Thermal Compact XR is de warmtebeeldcamera met True Thermal Sensor. Het is een gem...

  • Seek Thermal Reveal Pro 320x240 pixels

  Seek Thermal Reveal Pro 320x240 pixels

  € 660,33 Excl. BTW

  € 799,- Incl. BTW

  Seek Thermal Reveal Pro 320x240 Pixels

  • Gratis verzending v.a. € 75,-
  • Voordelige prijzen
  • Groot assortiment
  • Raymarine Ocean Scout 640

  Raymarine Ocean Scout 640

  € 2.131,41 Excl. BTW

  € 2.579,- Incl. BTW

  Raymarine Ocean Scout 640 x 512, 18° beeldhoek & Video Uit

  • Raymarine FLIR AX8 Thermische camera

  Raymarine FLIR AX8 Thermische camera

  € 990,08 Excl. BTW

  € 1.198,- Incl. BTW

  Raymarine FLIR AX8 Thermische camera voor temperatuurmeting

  • Raymarine FLIR Ocean-Scout TK

  Raymarine FLIR Ocean-Scout TK

  2% Sale

  636,- € 536,36 Excl. BTW

  € 649,- Incl. BTW

  Raymarine FLIR Ocean-Scout TK

  • Raymarine Ocean Scout 240

  Raymarine Ocean Scout 240

  € 1.404,13 Excl. BTW

  € 1.699,- Incl. BTW

  Raymarine Ocean Scout 240

  • Seek Thermal Compact XR

  Seek Thermal Compact XR

  € 288,43 Excl. BTW

  € 349,- Incl. BTW

  Een Seek Thermal XR camera is overal te gebruiken.

Met een warmtebeeldcamera – ook wil infraroodcamera of thermische camera genoemd – krijg je geen beeld van wat de camera letterlijk ziet, maar krijg je een beeld van de warmte van een object. Deze camera meet dan ook de warmte van het object of de straling van hetgeen dat in beeld gebracht wordt en zet dat om in beeldmateriaal. Hierdoor krijg je een veel nauwkeuriger beeld van wat er echt speelt, want bij een camera die op beweging reageert kan de kleinste beweging al zorgen voor een detectie. Denk aan de gevoeligheid van de sensor waarmee de camera in is gesteld. Je wilt natuurlijk niet dat er bij elke vogel die voorbij vliegt, de sensor geactiveerd wordt en er een alarmmelding naar je telefoon gaat.

Het nut van een warmtebeeldcamera

Met een camera die reageert op straling is het mogelijk om te zien of het de moeite waard is om tot een alarmfase over te gaan. Als er een kat over je terrein loopt, is de camera in staat om vorm van de kat te herkennen en is het niet nodig om het terrein te gaan checken. Zodra er een mens voor je toegangspoort blijft hangen zal je de vorm van de mens dan ook goed kunnen herkennen. In dat geval kun je zelf gaan kijken of de beveiliging of politie erop afsturen. Je hoeft dan ook niet in alle gevallen een warmtebeeldcamera te installeren.

Wanneer is een camera die straling detecteert handig?

De warmtebeeldcamera kun je op twee manieren inzetten, namelijk voor eigen toepassingen of voor professioneel gebruik. Jouw eigen toepassing kan voor het plezier zijn, maar ook voor iets serieuzer zoals de beveiligingscamera. Bij mensen die veel tijd buiten doorbrengen kan de camera erg handig zijn. Of je nu graag jaagt, kampeert, op je bootje vaart of een andere outdoor activiteit hebt met een infrarood camera kun je alles wat er buiten op je terrein, rond je tent of rond de boot gebeurt vastleggen op beeld. Dit kan zowel voor plezier zijn, zoals wilde dieren in kaart brengen die zich op jouw terrein bevinden of het kan om je veiligheid gaan bijvoorbeeld wanneer de camera boten in jouw buurt detecteert en je hierdoor een veilige afstand kunt bewaren.

Een praktische camera voor de professional

Een kwalitatief goede warmtebeeldcamera kan je echter ook voor werkzaamheden ter inspectie inzetten. Denk aan het opsporen van een lek in een waterleiding. Maar ook warmteverschillen in je isolatie, muren of daken is op deze manier gemakkelijk op te sporen. Daar waar de camerabeelden een koude plek laten zien, weet je dat je een fout in de isolatie hebt opgespoord en dit mankement kun je met de precieze locatie gericht aanpakken. Ben je elektricien, loodgieter of een ander soort inspecteur? Dan kan een warmtebeeldcamera een nuttige toevoeging aan jouw technische uitrusting zijn.

Diverse soorten thermische camera’s

Je kan een warmtebeeldcamera aanschaffen die je los als camera in de hand gebruikt of koppelt aan je telefoon. Maar er zijn ook thermische camera’s die je vakkundig moet laten installeren, zoals de nachtzichtcamera die je permanent monteert op je boot. Deze nachtzichtcamera koop je vanaf ongeveer vierduizend euro en geeft je niet alleen volledig inzicht in het reilen en zeilen om je boot, maar heeft ook nog eens een man-overboord-detectie. Zelfs als het heel slecht weer is en er moeilijk zicht is, is het mogelijk om door de thermische camera het lichaam in het water detecteren en de persoon weer aan boord halen. Dit soort levensreddende functies maken je investering in een fatsoenlijke thermische camera de moeite waard. Je weet nooit wanneer het je uit de brand zal kunnen helpen.

Bekende merken van warmtebeeldcamera’s

Er zijn diverse merken die goed bekend staan vanwege hun uitgebreide functionaliteit en continue beeldprestaties. Merken die je wilt overwegen zijn: Seek Thermal, Raymarine en Caterpillar. De Caterpillar is een vreemde eend in de bijt, omdat dit een telefoon is, die standaard een thermische camerafunctie heeft. De Caterpillar is niet alleen waterdicht, je kunt de warmtebeeldcamera zelfs voor langere tijd onder water gebruiken. Let wel altijd op de diepte, want niet elke outdoor camera kan oneindig diep goed blijven functioneren.

De Seek Thermal camera’s

Seek Thermal heeft een aantal losse cameraatjes die je aan je telefoon kunt koppelen. Hierdoor heb je op het beeld van je telefoon de projectie van de warmtebeeldcamera. Ook kun je van hetzelfde merk camera’s bestellen die een eigen scherm hebben. Deze camera’s functioneren op zich en hier heb je dan ook geen andere apparatuur bij nodig. Vaak zijn deze camera’s ook nog uitgerust met een LED-zaklamp, waardoor je gericht kunt schijnen als je in het donker iets detecteert wat je graag nader wilt bekijken.

Raymarine voor de echte waterliefhebber

Of je nu voor langere tijd in de haven blijft liggen of elk weekend het water opgaat, met een efficiënte warmtebeeldcamera ben je altijd goed uitgerust en veiliger onderweg. Raymarine heeft een aantal modellen die permanent bevestigd dienen te worden, maar je kunt er ook een thermische camera voor handmatig gebruik selecteren. Deze camera kan je zelf op plek richten die je in beeld wilt brengen. Deze camera is bijvoorbeeld ook geschikt als je met een aantal kleinere zeilboten of kajaks een tocht gaat maken. Als je bijvoorbeeld de laatste persoon in de groep bent is het mogelijk om iedereen die zich voor je bevindt in het zicht te houden.

Aanmeldplicht

Er is een Raymarine camera die de gebruiker verplicht om zich bij aankoop aan te melden. De informatie die het beeld van de thermische camera vastlegt is zo uitvoerig, gedetailleerd en specifiek, dat deze thermische camera niet zonder registratie gebruikt mag worden. Door je aan te melden als eigenaar van de warmtebeeldcamera houdt Raymarine een goed overzicht van wie er allemaal met hun excellente kwaliteitscamera over land en water beweegt.

Extra features

Er zijn warmtebeeldcamera’s die extra opties hebben, zoals bijvoorbeeld het kunnen maken van een foto van het beeld dat je de moeite waard vindt om vast te leggen. Wanneer er iemand over je toegangspoort klimt, kan dit voor verzekering of politie een waardevol bewijs zijn. Daarnaast zijn er verschillende soorten verbindingen zoals de IP camera of de Wifi camera. In ieder geval kunnen we je verzekeren dat je voor de aanschaf van een warmtebeeldcamera bij Mediawinkel.eu aan het juiste adres bent.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mediawinkel 9.2 / 10 - 431 Reviews @ Webwinkelkeur.nl