Terug

Raymarine i60 analoog wind display

Levertijd tussen de 2 en 5 werkdagen

 • Artikelcode: E70061

Raymarine i60 analoog wind display.

€ 453,72 Excl. BTW Gratis verzending

€ 549,- incl. BTW

Aan verlanglijst toevoegen

 • 14 dagen niet goed geld terug garantie
 • Gratis verzending
 • 2 jaar garantie op je i60 analoog wind display
 • Klanten beoordelen ons met een 9.2

Productomschrijving

Raymarine i60 analoog wind display en Close Hauled Wind Instrument. De i60 Instrumenten zijn een aanvulling op de nieuwe Raymarine c- en e serie Multifunctie displays.

De i60 is een veelzijdig instrument met een uitstekende kijkhoek en overzichtelijke knoppen.

Kenmerken i60 displays

 • Grote analoge wijzerplaten
 • Rode achtergrondverlichting verbetert de afleesbaarheid 
 • SeaTalk en SeaTalkng aansluitingen
 • NMEA2000 (compatible) aansluiting
 • Directe transduceraansluiting (muv i60 close hauled)
 • 110 mm x 115 mm - Afmetingen identiek aan Raymarine ST60+ instrumenten 
 • Grote toetsen voor eenvoudige bediening
 • Ondersteunt meerdere dataprotocollen om dataconflicten uit te sluiten
 • Montage aan de voorzijde vereenvoudigt montage
 • Gering stroomverbruik

Raymarine i60 Wind Instrument Display

 • Analoge en digitale weergave
 • Berekent schijnbare (relatieve) en ware windsnelheid/hoek. (voor ware windsnelheid is snelheid door het water via SeaTalk nodig).

Raymarine i60 Close Hauled Wind Instrument Display

 • Vergrootte windhoekweergave tussen 20° - 60°.
 • Perfect als het op een graad nauwkeurig aankomt!

Groot gebruiksgemak

De i60 windmeter heeft een duidelijk afleesbaar display, die voorzien is van een  360º windrichtingsschaal. De windinformatie is zowel analoog als digitaal af te lezen van het display. Het display is altijd uitstekend af te lezen dankzij de grote kijkhoek en traploze rode achtergrond verlichting. Schijnt de zon erg fel? Geen probleem. Op de i60 pas je het contrast van het display naar wens aan.

Windsnelheid   

Op het digitale display wordt de windsnelheid weergegeven, wat ook mogelijk is in Beaufort. Maar de i60 windmeter kan meer informatie weergeven dan de huidige windsnelheid. Schakel gemakkelijk de weergave van de ware wind (True), schijnbare wind (App), maximale windsnelheid, VMG (Velocity Made Good) en de kruiskoers (Tack) in met de grote drukknoppen. Voor de weergave van de ware windsnelheid moet je systeem de snelheid door het water kunnen berekenen. Deze data kan de i60 verkrijgen via het SeaTalk netwerk.

Alarm

Aan de veiligheid heeft Raymarine uiteraard ook gedacht. Een zichtbaar en hoorbaar alarm is ingebouwd in de i60 windmeter. Dit alarm waarschuwt je voor de maximale ware windsnelheid, lage ware windsnelheid en een hoge of lage schijnbare windhoek.

Koppel je andere instrumenten

De i60 windmeter ondersteund het SeaTalkNG protocol, waardoor je gemakkelijk verbinding legt tussen je maritieme instrumenten. Wil je instrumenten koppelen die gebruik maken van het SeaTalk 1 protocol? Deze sluit je makkelijk aan met de standaard meegeleverde adapterkabel. Ook het koppelen van instrumenten die gebruik maken van het NMEA2000 protocol is geen probleem. 

Voeding

Er zijn meerdere manieren waarop je de i60 kan aansluiten op de voeding. De i60 windmeter kan direct worden aangesloten op een 12V aansluiting. Je kan er ook voor kiezen om de i60 aan te sluiten via het SeaTalkNG netwerk. Gebruik hiervoor de Raymarine 12 volt spur voedingskabel. Heb je al een geschikte Raymarine Evolution stuurautomaat type 200 of 400 in het systeem opgenomen? Deze kan de Raymarine i60 ook van voeding voorzien. Vergeet niet de voeding te voorzien van een zekering van 5 Ampère.

Installatie

De i60 windmeter is heel eenvoudig te installeren door het frontmontagesysteem. Het montageoppervlak is 110 x 115 mm. De standaard masttopunit  heeft een 5-aderige kabel welke direct achter het display gemonteerd dient te worden. De kabels en de aansluitingen achterop het display zijn voorzien van een kleurcode, wat het aansluiten extra makkelijk maakt.

Het installeren van de masttopunit is niet moeilijk, maar er zijn wel een paar belangrijke aandachtspunten. Kijk goed of er voldoende ruimte overblijft voor service en onderhoud.Voor de correcte weergave van de windsnelheid is het noodzakelijk om de masttopunit horizontaal en uit de luchtstroom van andere objecten te monteren.

Meerdere displays met windsnelheid weergave

Als je een systeem hebt waar meerdere displays in zitten die de windsnelheid kunnen weergeven, dien je het instrument waar de masttopunit op is aangesloten in te stellen als ‘masterinstrument’. Het andere display dient ingesteld te worden als ‘repeater’.

Garantie verlengen?

De garantietermijn is standaard 2 jaar. Je kan de garantietermijn verlengen tot 3 jaar door binnen 90 dagen na aankoop je product te registreren op de website van Raymarine

Reviews

Gerelateerde producten

Gerelateerde producten

Recent bekeken

  • Raymarine i60

  Raymarine i60

  € 453,72 Excl. BTW

  € 549,- Incl. BTW

  Raymarine i60 analoog wind display.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
i60 analoog wind display

i60 analoog wind display

€ 453,72 Excl. BTW

Mediawinkel 9.2 / 10 - 431 Reviews @ Webwinkelkeur.nl