Terug

  • Gratis verzending v.a. € 175,-
  • Voordelige prijzen
  • Groot assortiment

Router zonder WIFI

Mediawinkel.eu, voor jouw router zonder wifi. Bij Mediawinkel.eu is het gemakkelijk om de juiste keus te maken uit een groot aanbod.

Filters

Routers zorgen ervoor dat het netwerkverkeer van alle aangesloten devices met het internet op een ordentelijke manier verloopt. De meeste routers hebben ingebouwde extra functies, zoals een geïntegreerd modem of een wireless access point voor een draadloze wifi verbinding. De veiligheid van wifi is in de laatste jaren sterk verbeterd. Maar toch wordt wifi beschouwd als de zwakste plek van het netwerk. Daarom wordt uit veiligheidsoverwegingen vaak bewust een router zonder wifi gebruikt. Een bekabeld netwerk is niet alleen veiliger dan draadloos, het is ook sneller.

Wat is een router zonder wifi?

Een router zonder wifi werkt op exact dezelfde manier als een router met wifi. Het enige verschil is dat alle devices met kabels op de router worden aangesloten. Dat zijn ethernetkabels. Die zijn er in twee uitvoeringen: de Gigabit Ethernetkabel en de Fast Ethernetkabel. Met die kabels wordt veel snelheidswinst geboekt. Dat komt doordat het rechtstreekse signaal van de computers met kabels veel sneller bij de router is, zonder dat er blokkades ontstaan. Doordoor is een bekabelde netwerkverbinding veel sneller dan een draadloze wifi-verbinding. Het is de verwachting dat dit snelheidsverschil de komende jaren nog niet zal verdwijnen.

Industrieel gebruik

Bij bedrijven wordt doorgaans meer aandacht aan veiligheid besteed dan thuis. Waarschijnlijk is dat de reden dat netwerken in bedrijven volledig bekabeld zijn en dat er alleen een router zonder wifi wordt gebruikt. Bedrijven zijn zich ervan bewust dat de veiligheid van draadloze netwerken de afgelopen jaren sterk is verbeterd, met name doordat er nieuwe encryptiemethoden zijn ontwikkeld. Ook firewalls doen hun werk steeds beter. Desondanks houden veel bedrijven vast aan bekabelde netwerken. Daarmee hebben ze veel meer controle over de devices op het netwerk en hoeven ze zich niet druk te maken over de veiligheidsrisico van draadloze netwerken.

Mobiele router zonder wifi

Een router zonder netwerk is niet per definitie gekoppeld aan een modem voor een breedband internet verbinding. Er is ook een groot assortiment routers zonder wifi voor het mobiele datanetwerken. Deze routers zijn specifiek ontwikkeld voor mobiel gebruik, zoals tijdelijke kantoorruimtes en rijdende kantoren. Ze zijn behoorlijk prijzig vanwege hun robuuste, schokbestendige en vochtwerende behuizing. Ook hier wordt er uit veiligheidsoverwegingen voor gekozen om geen wifi te gebruiken. Deze routers zijn er voor het 3G en voor het 4G mobiele datanetwerk. Speciale versies van deze router zonder wifi zijn uitgevoerd met dual sim. Ze kunnen snelheden aan tot 300 Mbps.

Router zonder wifi onderweg

De wingle en de MiFi router zijn bij consumenten erg populair om onderweg en op vakantie op internet te kunnen door middel van een wifi netwerk. Zakelijke gebruikers hebben vergelijkbare oplossingen, maar die maken geen gebruik van wifi. De router zonder wifi in voertuigen gebruikt net als de twee consumentenproducten het 3G en het 4G mobiele netwerk. Devices worden uitsluitend door middel van kabels met de router verbonden. Veel van deze routers zijn uitgerust met GPS voor positiebepaling. Deze industriële routers zijn bij uitstek geschikt voor voertuigen waarmee metingen worden verricht. De data kan meteen op een veilige manier worden verzonden.

Router zonder wifi in de webshop

De Mediawinkel.eu heeft als specialist van industriële netwerkproducten in de categorie router zonder wifi een heel divers aanbod, zowel voor breedband internet als in combinatie met mobiele datanetwerken. Een router zonder wifi is er in zeer veel uitvoeringen, met handige extra functies. Je kunt de verschillende eigenschappen goed vergelijken in de webshop. Als je er zelf niet uitkomt staat de klantenservice klaar om je advies te geven. Bij de Mediawinkel.eu kun je door kortingsacties hoge kortingen krijgen. Je aankoop valt uiteraard onder onze uitstekende klantvoorwaarden. Levering van de artikelen gebeurt zo snel mogelijk. Meteen nadat de bestelling is geplaatst wordt de router zonder wifi op de post gedaan.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mediawinkel 9.2 / 10 - 431 Reviews @ Webwinkelkeur.nl