Terug

 • Gratis verzending v.a. € 175,-
 • Voordelige prijzen
 • Groot assortiment

Boot radar

Een radar voor jouw boot is de beste manier om continu het beste beeld van de vaaromgeving te hebben. Bij de Mediawinkel.eu vind je alles wat je nodig hebt.

Filters

  • Raymarine 4 kW Magnum met een antenne van 183 cm

  Raymarine 4 kW Magnum met een antenne van 183 cm

  € 5.784,30 Excl. BTW

  € 6.999,- Incl. BTW

  Raymarine 4 kW Magnum met een antenne van 183 cm maakt lange-afstandsprestaties en klein-...

  • Raymarine 72" Open Scanner – HD Color

  Raymarine 72" Open Scanner – HD Color

  € 1.610,74 Excl. BTW

  € 1.949,- Incl. BTW

  Raymarine 72 inch Open Scanner – HD Color

  • Raymarine 12KW Pedestal Super HD Color

  Raymarine 12KW Pedestal Super HD Color

  € 4.916,53 Excl. BTW

  € 5.949,- Incl. BTW

  Raymarine 12KW voetstuk Super HD Color inclusief VCM100, zonder antenne.

  • Raymarine 4KW Pedestal HD Color

  Raymarine 4KW Pedestal HD Color

  € 3.139,67 Excl. BTW

  € 3.799,- Incl. BTW

  Raymarine 4KW voetstuk HD Color inclusief VCM100, zonder antenne.

  • Raymarine RA3072HD 12kW 183cm HD Color open scanner

  Raymarine RA3072HD 12kW 183cm HD Color open scanner

  € 7.437,19 Excl. BTW

  € 8.999,- Incl. BTW

  Raymarine RA3072HD 12kW 183cm HD Color open scanner .

  • Raymarine RA1072HD 4kW 183cm HD Digital open scanner

  Raymarine RA1072HD 4kW 183cm HD Digital open scanner

  € 5.767,77 Excl. BTW

  € 6.979,- Incl. BTW

  Raymarine RA1072HD 4kW 183cm HD Digital open scanner met een een revolutionaire technolog...

  • Simrad TXL-10S-6 radar

  Simrad TXL-10S-6 radar

  € 5.371,07 Excl. BTW

  € 6.499,- Incl. BTW

  Simrad TXL-10S-6 10 kW 6 ft open array low emission radar kit. In dit complete pakket zit;...

  • Simrad R3016 HALO-4 kit

  Simrad R3016 HALO-4 kit

  Prijs op aanvraag

  Simrad R3016 HALO-4 kit met daarin een 16 inch breedbeeld scherm en een HALO-4 Pulse Compr...

  • Simrad R3016 HALO™-3 kit

  Simrad R3016 HALO™-3 kit

  Prijs op aanvraag

  Simrad R3016 HALO™-3 kit, Radar Control Unit and HALO-3 Pulse Compression Radar.

  • Simrad TXL-25S-7 HD Digitale radar

  Simrad TXL-25S-7 HD Digitale radar

  € 7.602,48 Excl. BTW

  € 9.199,- Incl. BTW

  Simrad TXL-25S-7 HD Digitale radar heeft een superhoge-definitie 25 kW digitale radar met ...

Op zoek naar een radar voor de boot? Neem gerust een kijkje in het grote assortiment van de Mediawinkel.eu, want hier vind je alles wat je nodig hebt op dit gebied. Radar, wat staat voor Radio Detection and Ranging, is één van de belangrijkste instrumenten voor het in kaart brengen van het vaargebied in de nabije omgeving van jouw boot. Het vergroot de algehele veiligheid op het water, zowel voor jezelf als voor andere schepen in de buurt. Hieronder kun je meer lezen over de boot radar. Hoe werkt een radar voor de boot precies? Welke merken radar voor de boot vind je in het assortiment van de Mediawinkel.eu en welke accessoires kun je aanschaffen om de radar nog beter tot zijn recht te laten komen. Dit en meer kun je hieronder lezen.

Hoe werkt een radar voor de boot precies?

Een boot radar stelt je in staat om andere schepen en objecten in de buurt van jouw eigen boot te detecteren. Maar hoe is de radar in staat om dit te doen? Als je wel eens op de interface van een radar hebt gekeken, is het je misschien opgevallen dat er continu iets draait op het scherm. Een radar zendt namelijk continu pulsen uit, aan de hand waarvan het objecten en andere schepen in de buurt detecteert. Deze worden gedetecteerd wanneer de verzonden pulsen weer teruggekaatst worden. Deze kaatsen namelijk terug wanneer ze in aanraking komen met een ander object. Dit kan een andere boot zijn, maar ook bijvoorbeeld een boei is een mogelijkheid.

Wanneer de pulsen een ander object detecteren, vangt de radarontvanger dit op. Deze ontvanger zet de ontvangen pulsen om in lichtpuntjes die worden weergegeven op de interface in de boot. Je eigen boot is altijd het middelpunt van de boot radar, zodat je continu een 360 graden beeld krijgt van de vaaromgeving. Een radar zendt veel pulsen uit, dus het beeld wordt constant vernieuwd. Hierdoor blijf je continu op de hoogte van jouw vaaromgeving.

Meer informatie dankzij een boot radar

Een radar is dus één van de beste manieren om een overzichtelijk en accuraat beeld te krijgen van de nabije omgeving op het water. Maar wanneer je de radar aan andere instrumenten koppelt, kun je nog veel meer informatie zien op het radarscherm. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een radar aan een GPS systeem te koppelen, zodat je ook de meest duidelijke informatie over je eigen positie te zien krijgt. Daarnaast is het een mogelijk om de radar van je boot te koppelen aan het AIS systeem, zodat je de meest accurate info over de boten in jouw omgeving ontvangt. Het is ook mogelijk om de radar aan stuurautomaten en elektrische kompassen te koppelen, zodat je nooit van jouw koers afwijkt en zo efficiënt mogelijk naar jouw eindbestemming vaart. Dit en meer is mogelijk. Kortom, een radar biedt je veel mogelijkheden om de veiligheid op het water te vergroten omdat je over meer informatie beschikt.

Boot radar merken

Een aantal merken die in het assortiment van de Mediawinkel.eu te vinden zijn:

 • Raymarine: één van de bekendste merken als het gaat om allerlei instrumenten voor de boot. Naast radars vind je in het assortiment van deze producent onder meer kaartplotters, fishfinders, camera’s, autopiloot ondersteuning, GPS, AIS, VHF radio’s en meer. Al bijna 100 jaar is Raymarine één van de meest gekozen merken als het gaat om elektronica voor pleziervaart en de kleinere beroepsvaart.
 • Simrad: al jarenlang staat Simrad bekend als één van de beste merken voor watersporters. Vooral op het gebied van navigatie en entertainment voor de pleziervaart excelleert dit merk. In het assortiment van de Mediawinkel.eu zijn meerdere radarsystemen van Simrad te vinden. Ook andere instrumenten van dit merk vind je in onze webshop.
 • Lowrance: al meer dan 50 jaar produceert dit bedrijf diverse soorten bootelektronica, waaronder radars. Geschikt voor zowel pleziervaart als beroepsvaart.
 • B&G: op het gebied van navigatiesystemen is B&G al jaren één van de meest geliefde merken onder scheepsvaarders. Bekende navigatiesystemen uit het assortiment van deze fabrikant zijn de Zeus en de Vulcan.

Dit en meer vind je in het assortiment van de Mediawinkel.eu!

Boot radar accessoires

Om de radar van jouw boot optimaal te laten werken, heb je twee opties: je koppelt de radar aan andere navigatiesystemen en je maakt gebruik van allerlei accessoires om de radar van jouw boot het best tot zijn recht te laten komen. Hierbij kun je denken aan accessoires zoals de radarpaal, interfaces, kabels, montagevoet, processoren en afstandsbedieningen. De beste accessoires voor de radar van jouw boot vind je in het assortiment van de Mediawinkel.eu!

Regelgeving omtrent radars

Om te bepalen wat voor boot radar je nodig hebt voor de boot, is het slim om vooraf te kijken waar je wilt gaan varen. In sommige gevallen is het niet nodig om radar aan te schaffen, maar het wordt toch wel altijd aangeraden. Lees je vooraf goed in, want een goede radar is het halve werk. Zeker op binnenwateren is het van belang om over een kwaliteit uitstekende radar te beschikken, want je moet in hoge resolutie de omgeving kunnen waarnemen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mediawinkel 9.2 / 10 - 431 Reviews @ Webwinkelkeur.nl