Terug

 • Gratis verzending v.a. € 35,-
 • Voordelige prijzen
 • Groot assortiment

Omvormer

Mediawinkel.eu heeft de juiste omvormer voor jou. Bij Mediawinkel.eu.eu is het gemakkelijk om de juiste keus te maken uit een groot aanbod.

Filters

  • Energenie Omvormer 1200 W

  Energenie Omvormer 1200 W

  € 81,82 Excl. BTW

  € 99,- Incl. BTW

  Energenie Omvormer 1200 W, EG-PWC-035, Omvormer voor in de auto

  • Energenie Omvormer 800 Watt

  Energenie Omvormer 800 Watt

  € 66,07 Excl. BTW

  € 79,95 Incl. BTW

  Sluit gameconsoles, tv's, mobiele telefoons, notebooks aan in je auto op het stopcontact v...

  • Energenie Omvormer 500 Watt

  Energenie Omvormer 500 Watt

  € 45,41 Excl. BTW

  € 54,95 Incl. BTW

  Energenie EG-PWC-033, Omvormer voor in de auto, 500 W

  • Energenie Omvormer 300 Watt

  Energenie Omvormer 300 Watt

  € 37,15 Excl. BTW

  € 44,95 Incl. BTW

  Sluit gameconsoles, tv's, mobiele telefoons, notebooks aan in je auto of boot op het stopc...

  • Energenie Omvormer 150 W

  Energenie Omvormer 150 W

  € 24,79 Excl. BTW

  € 29,99 Incl. BTW

  Energenie EG-PWC-031, Omvormer voor op de boot en in de auto, 150 W

  • Energenie Omvormer met AVR en batterijmanagementfunctie, 1000 VA

  Energenie Omvormer met AVR en batterijmanagementfunctie, 1000 VA

  € 128,09 Excl. BTW

  € 154,99 Incl. BTW

  Energenie omvormer met AVR en batterijmanagementfunctie "Home series", 1000 VA. Perfecte s...

  • Energenie Omvormer met AVR - 500 VA

  Energenie Omvormer met AVR - 500 VA

  € 90,08 Excl. BTW

  € 109,- Incl. BTW

  Gembird Omvormer met AVR en batterijmanagementfunctie "Home series", 500 VA.

  • Energenie Omvormer met AVR

  Energenie Omvormer met AVR

  € 106,61 Excl. BTW

  € 129,- Incl. BTW

  Gembird Omvormer met AVR is eenvoudig te combineren met één of meer 12 V batterijen voor...

  • Energenie omvormer van 300W voor in de auto

  Energenie omvormer van 300W voor in de auto

  € 41,28 Excl. BTW

  € 49,95 Incl. BTW

  Energenie omvormer van 300W voor in de auto voor het eenvoudig aansluiten van allerlei ele...

  • Energenie universele 4-delige reisstekkerset

  Energenie universele 4-delige reisstekkerset

  € 4,09 Excl. BTW

  € 4,95 Incl. BTW

  Energenie universele 4-delige reisstekkerset

Een omvormer wordt gebruikt op plaatsen waar geen lichtnet beschikbaar is, maar waar wel behoefte is aan elektriciteit. Dit product zet gelijkstroom om in 230 volt 50 Hertz wisselspanning, net zoals die uit het stopcontact komt. Ze zijn overal terug te vinden. Iedereen die zonnepanelen heeft gebruikt er één om de gelijkspanning uit de zonnepanelen te transformeren naar het lichtnet. Ze zitten ook in voorzieningen voor noodstroom, die woningen en bedrijven beschermen tegen uitval van het lichtnet. En ze worden ook best vaak gebruikt in boten en campers. Logisch, want met een omvormer en een accu kun je op vakantie alle huishoudelijke apparaten gewoon blijven gebruiken.

De risico’s van een omvormer

Door dit product aan te sluiten op een accu van 12 volt krijg je 230 volt wisselspanning. Dat klinkt heel simpel en lijkt op het eerste gezicht een slimme oplossing, maar er zitten wel de nodige haken en ogen aan. Als je een installatie aan wil schaffen is het goed om je in de technische details te verdiepen, of er iemand bij te halen die daar verstand van heeft. Want wat moet de capaciteit van de accu zijn? Welke aansluitkabels heb je nodig? Hoeveel apparaten mag je aansluiten? Als je iets verkeerd doet, kun je een flinke schok krijgen, de aangesloten apparaten kunnen kapot gaan. In het ergste geval kan er zelfs brand ontstaan.

Kijk goed naar de kwaliteit

Niet alleen het vermogen van de omvormer kan variëren, maar ook de kwaliteit. In campers of boten worden meestal vrij kleine exemplaren gebruikt, omdat de aangesloten apparatuur vrij weinig energie verbruikt. Maar een exemplaar dat de energievoorziening in huis of bij een bedrijf kan overnemen moet een flink vermogen hebben. De kwaliteit van het 230 volt signaal heeft te maken met de wisselspanning. Die hoort een nette sinusvorm te hebben. Goedkopere en oudere modellen produceren soms blokgolven. Bij een koffiezetapparaat zal dat geen problemen opleveren. Maar gevoelige apparatuur, zoals televisies en laptops, kunnen door blokgolven onherstelbaar beschadigen.

Vermogen van de accu

Om het benodigde vermogen van een accu te berekenen moet je eerst weten welke spanning door de accu wordt geleverd. De meest voorkomende accuspanning is 12 volt. Vervolgens wordt gekeken welk aangesloten apparaat het meeste vermogen vraagt. Stel dat dit een koffiezetapparaat is met een vermogen van 750 Watt. Uitgaand van ongeveer 10% rendementsverlies in de omvormer zal dat een vermogen van een kleine 800 Watt vragen. Als stelregel wordt gebruikt dat de accucapaciteit minstens 20% van het gevraagde vermogen is. In dit geval is dat 160 Ah (20% van 800 Watt). Bij andere accuspanningen, van 24 of 48 volt wijzigt de berekening.

Hoelang levert een omvormer stroom

Het spreekt voor zich dat het vermogen van de aangesloten apparatuur en de capaciteit van de accu samen bepalen hoelang er stroom kan worden geleverd. Het koffiezetapparaat van 750 Watt staat meestal niet langer dan 10 minuten aan. Het stroomverbruik is dan 750 watt gedeeld door 12 volt accuspanning, dus ongeveer 62 Ampère. Daar moet nog 10% bij worden geteld voor verliezen in het product. Dat betekent dat het koffiezetapparaat in die tien minuten ongeveer 10-12 Ah gebruikt. Met die accu van 160 Ah zou je dus bij een volle accu maximaal 12 á 13 keer koffie kunnen zetten. Een laptop verbruikt met 75 Watt veel minder stroom. Het verbruik per uur is 75 watt gedeeld door de 12 volt accuspanning plus 10% rendementsverlies. Dat is afgerond ongeveer 7 Ampère. Op die accu van 160 Ah kan er dus ruim 22 uur achter elkaar met de laptop worden gewerkt voordat de accu leeg is. Deze grove rekenvoorbeelden illustreren dat je vooraf goed moet kijken naar de minimale vermogens die de omvormer en de accu moeten leveren. Kijk dus niet alleen naar de hoeveelheid energie die moet worden geleverd, maar ook hoelang die energie kan worden geleverd.

Bekende problemen

Als je van plan bent om een omvormer te gebruiken in de boot of caravan kun je beter geen Tl-verlichting of een ouderwetse spaarlamp gebruiken. Bij het inschakelen van deze verlichting is heel veel energie nodig om de buizen aan te laten springen. Daar kunnen ze niet tegen. Het is beter om in dit geval met Ledverlichting te werken. Die verbruikt maar heel weinig stroom, ook bij het inschakelen, en kan heel lang branden. Het is bovendien slim om hem uit te zetten als hij niet wordt gebruikt. Want ook als er geen apparatuur is ingeschakeld verbruikt hij energie uit de accu.

Veiligheidsmaatregelen

De stroom die van accu’s naar een omvormer lopen kunnen heel groot zijn. Houd daar terdege rekening mee bij de keuze kan de aansluitkabels. Te dunne kabels zullen gaan smelten en door kortsluiting kan brand ontstaan. Je kunt gevaarlijke situaties voorkomen door na de accu een zekering te plaatsen. En als je helemaal safe wilt zijn zet je ook een zekering aan de 230 volt uitgang ertussen en de aangesloten apparatuur. Als je aan het werk gaat met accu’s is het verstandig om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen. Doe een veiligheidsbril op tegen vonken en doe alle metalen sieraden af. Gebruik nooit metalen gereedschap dat kortsluiting op de accu kan veroorzaken. Werk met geïsoleerd gereedschap. Sluit altijd eerst dit product aan en pas als laatste de accu. Daarmee voorkom je dat kabels waarvan je het niet verwacht onder stroom staan. Zorg er tenslotte voor dat je nooit alleen bent. Een ongeluk zit in een klein hoekje en dan is het fijn als een ander hulp kan halen.

Groot assortiment omvormers

Dit product kun je het gemakkelijkst online bestellen via de uitgebreide webshop van Mediawinkel.eu.eu. Elke oplossing om 12 volt om te zetten naar 230 volt wisselspanning kun je hier vinden, van hele geavanceerde met een groot vermogen tot hele eenvoudige. In de webshop zijn de verschillende typen te vinden van bekende merken. Die worden geleverd die onder uitstekende klantvoorwaarden. Dit geldt ook voor onze andere producten zoals een OTG kabel. Dankzij speciale klantenacties kun je profiteren van aantrekkelijke aanbiedingen. De Mediawinkel.eu heeft een passende omvormer voor jouw apparatuur voor een goede prijs.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mediawinkel 9.2 / 10 - 431 Reviews @ Webwinkelkeur.nl