Terug

 • Gratis verzending v.a. € 175,-
 • Voordelige prijzen
 • Groot assortiment

Waarom Unlimited abonnementen storingen opleveren

 • Wednesday 28 / 02 / 2018 0
Waarom Unlimited abonnementen storingen opleveren

Een advies naar aanleiding van de vele storingsmeldingen die we krijgen van zakelijke 'Unlimited' abonnees van T-Mobile en Tele2.

Een advies naar aanleiding van de vele storingsmeldingen die we krijgen van zakelijke 'Unlimited' abonnementen.

Waardoor worden de storingen veroorzaakt?

Volgens T-Mobile en Tele2 zijn Unlimited abonnementen bedoeld voor individueel gebruik en niet voor commerciële doeleinden, zoals het (tegen betaling) beschikbaar stellen van de verbinding aan derden of het beschikbaar stellen van de verbinding aan meerdere gebruikers.

T-Mobile en Tele2 waarschuwen in hun aanvullende voorwaarden en fair use policies dat ze over kunnen gaan tot tijdelijke opschorting van de verbinding of beperking van de snelheid of kwaliteit van de verbinding als deze regels overtreden worden.


En dat zijn precies de storingen die onze klanten melden.

Daarnaast is het zo dat de internetverbinding bij een Unlimited abonnement onderbroken wordt als de klant meer dan 5 GB per dag gebruikt. Net zolang tot hij via een sms of via My T-Mobile of MijnTele2 een verzoek heeft ingediend om extra data te verkrijgen.

 

Wat T-Mobile zegt over Unlimited & zakelijk:


Zo beschrijft T-Mobile haar zakelijke abonnementen op de website:

Ja, Unlimited is écht Unlimited!


1.Met het zakelijke abonnement Go Unlimited NL & 10 GB EU start je iedere dag met 5 GB die je in Nederland kunt gebruiken. Vanaf het moment dat je GB's (bijna) op zijn, ontvang je een sms. Daarna activeer je gratis en zo vaak je wilt de GB-aanvuller via My T-Mobile. Kortom, Unlimited is écht Unlimited. Daarnaast ontvang je iedere maand 10 GB die je in de EU kunt gebruiken. Wel gelden er in Nederland een aantal aanvullende voorwaarden zodat ons netwerk niet overbelast raakt.


Zie deze bepalingen in de Aanvullende Voorwaarden Redelijk Gebruik:
2. De T-Mobile abonnementen zijn specifiek bedoeld voor individueel mobiel gebruik op smartphones en tablets.


3. De abonnementen zijn bedoeld voor individueel gebruik en niet voor commerciële doeleinden, zoals het (tegen betaling) beschikbaar stellen van de verbinding aan derden of het beschikbaar stellen van de verbinding aan meerdere gebruikers.'


10. In het geval van (een vermoeden van) omzeiling van deze bepalingen van de Aanvullende Voorwaarden Redelijk Gebruik dan wel gebruik op een manier waarvoor de abonnementen niet bedoeld zijn, oneigenlijk gebruik, heeft T-Mobile het recht om de verbinding tijdelijk op te schorten of om de snelheid of kwaliteit van de verbinding tijdelijk te beperken.


Over MB's verdelen is het het volgende te vinden op de website van T-Mobile:

Kan ik mijn MB-verdeler gebruiken met Unlimited?

We bieden bij ons Go-abonnement onbeperkt internet aan in Nederland en tot 10 GB in de EU en USA. Met de MB-verdeler is het mogelijk om ook met andere mobiele apparaten (zoals Wifi-routers) onbeperkt mobiel internet te gebruiken. Ons netwerk is klaar voor de toekomst, maar toch bestaat het risico dat andere klanten tragere internetsnelheden ervaren. En dat willen we niet. Daarom hebben we besloten de MB-verdeler niet aan te bieden bij onze Go-abonnementen.

Wat Tele2 zegt over Unlimited & zakelijk:

Zo beschrijft Tele2 haar zakelijke abonnementen op de website:

Is Unlimited data ook echt onbeperkt?


Ja, dat is binnen Nederland echt onbeperkt. Om de kwaliteit van het netwerk te kunnen garanderen, vragen we je bij gebruik van meer dan 5 GB per dag een sms te sturen voor extra data (stuur NOG 1 GB naar 1280) of kijk in MijnTele2. De verbinding wordt tijdelijk verbroken, tot de sms voor extra data ontvangen is, of tot 12 uur 's nachts, dan wordt automatisch de verbinding hersteld en heb je opnieuw 5 GB tot je beschikking. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Hiermee voorkomen we misbruik, zodat jij de best mogelijk internet verbinding behoudt!


Zie deze bepalingen in de Fair Use Policy Tele2 Nederland Zakelijk Mobiel:
1.1.3 De diensten zijn bedoeld voor normaal en eigen gebruik. Gebruik van de diensten is alleen toegestaan in overeenstemming met uw reguliere bedrijfsactiviteiten. Het is niet toegestaan derden, al dan niet tegen betaling, gebruik te laten maken van de diensten of de diensten op enige andere wijze te weder verkopen. Gebruik van de diensten door bedrijven van wie de bedrijfsuitoefening gericht is op telefonische dienstverlening aan derden, zoals callcenters of belhuizen, is niet toegestaan.


Als sprake is van bel- of sms- of internet gedrag dat naar objectieve omstandigheden moet worden aangemerkt als afwijkend gebruik of misbruik, kan Tele2:
a. u verzoeken om genoegzaam aan te tonen, dat er geen sprake is van afwijkend gebruik of misbruik; en/of
b. de dienst(en) (gedeeltelijk) buiten gebruik stellen; en/of
c. de snelheid of kwaliteit van de dienst tijdelijk beperken; en/of
d. uw abonnement wijzigen naar de hoogst mogelijke bel/sms- en/of internetabonnement met een limiet; en/of
e. voor roaming verkeer de reguliere tarieven en/of het maximale gereguleerde tarief in rekening brengen; en/ of
f. de overeenkomst beëindigen.


Testresultaten:

Naar aanleiding van diverse telefoontjes zijn er tests gedaan met de Unlimited simkaarten. Daaruit bleek het volgende:

Wel een normale verbinding bij gebruik in:

 • dongles
 • mifi's
 • Huawei consumentenrouters

Dit lijkt er op te duiden dat 3G/4G producten voor particulier gebruik ondersteund worden, zoals te verwachten valt gezien de algemene voorwaarden van de providers.

Verstoorde verbinding (o.a. snelheid van 18 Mbps ipv 70 Mbps bij andere data simkaart) bij gebruik in:

 • Teltonika routers
 • Cradlepoint routers
 • Sierra Wireless routers

Het lijkt er dus op dat de providers conform hun voorwaarden de snelheid en de kwaliteit van de verbinding beperken als het gaat om routers die gewoonlijk:

 • door resellers aan derden worden verkocht en/of
 • worden gebruikt voor commerciële doeleinden en/of
 • worden gebruikt om meerdere internetverbindingen mee tot stand te brengen.

Wat is het advies?

Neem een zakelijk data abonnement!

Voor een zakelijk data abonnement betaalt u mogelijk wat meer, maar daarmee voorkomt hij ook kostbare storingen. Deze abonnementen zijn namelijk speciaal ingericht voor commercieel gebruik. 

Wilt u grote aantallen abonnementen tegelijk afsluiten of heeft u andere specifieke wensen? Neem dan contact op met [email protected] of 010-2308789.

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mediawinkel 9.2 / 10 - 431 Reviews @ Webwinkelkeur.nl