Terug

  • Gratis verzending v.a. € 175,-
  • Voordelige prijzen
  • Groot assortiment

NAS server

  • Wednesday 22 / 03 / 2017 0
NAS server

De NAS server wordt veel gebruikt door grote bedrijven, kantoren en administratie afdelingen. Ook voor de zzp’er biedt de NAS server veel mogelijkheden. NAS staat voor Network Attached Storage, dit is een harde schijf die aangesloten is op het netwerk. Het voordeel hiervan is dat data voor iedereen op het netwerk beschikbaar is.

Een NAS wordt ingezet voor het opslaan en delen van bestanden. Daarnaast is het inzetbaar als back-up, wat belangrijk is bij verlies van gegevens. Er is een ruime keus in verschillende NAS servers, waarbij vooral gekeken wordt naar het aantal schijven, de hoeveelheid opslag en de processor en RAM geheugen.

NAS server voor het MKB

Binnen het MKB wordt veel data opgeslagen en gedeeld. Hierbij is het belangrijk om te kiezen voor opslag verdeeld over meerdere schijven. Wanneer meerdere harde schijven worden samengevoegd tot één opslagsysteem dan spreken we van RAID of Rendundant Array of Independent disks. Hierbij worden alle gegevens opgeslagen op de aanwezige schijven. Bij een defecte schijf staat de data op de andere aanwezige schijf of schijven, waardoor deze niet verloren gaat. Bij twee schijven heb je de keuze tussen het snelle RAID0 of het data zekere RAID1. Bij RAID0 gaat alle data verloren wanneer de schijf defect is. Bij RAID1 blijft data behouden.

Een NAS server die over minimaal 3 schijven beschikt komt in aanmerking voor RAID5, bij minimaal 4 schijven maak je gebruik van RAID6. Voor grote kantoren en bedrijven raden we een NAS server met minimaal 4 schijven aan, zodat bij uitval van twee schijven alle data behouden blijft. Afhankelijk van het model is de NAS server uitbreidbaar tot wel 15 schijven, zeer geschikt voor grote bedrijven die dagelijks veel data verwerken.

Veilig gegevens delen

Met de NAS deel je binnen het netwerk op een veilige manier gegevens. Hierdoor is het mogelijk om met meerdere personen aan hetzelfde document te werken. Bedrijven die over meerdere vestigingen beschikking maken gebruik van de internetverbinding buiten het lokale netwerk om. Hierdoor is het niet nodig om tussentijds overleg te voeren, medewerkers van verschillende afdelingen kunnen direct aan de slag met het document.

De NAS kan uitgebreid worden met een cloud service. Deze ondersteunt de Windows-pc, Android, iOS en Linux, maar ook Windows Mobile apparaten. De cloud service synchroniseert bestanden tussen verschillende apparaten en stations. Maak gebruik van de diensten Google Drive of een van de andere clouddiensten.

NAS server als bewakingssysteem

Naast een veilig back-up systeem en het delen van gegevens biedt de NAS server nog veel meer mogelijkheden. Zo is het mogelijk om deze in te zetten als bewakingssysteem voor bedrijven, instellingen of woningen. Meerdere IP-camera’s kunnen gekoppeld worden met de NAS servers. Bewakingsbeelden worden opgeslagen en kunnen op ieder gewenst moment terug bekeken worden. Dit is een goede oplossing voor winkels, complete winkelcentra, opslagbedrijven of andere ondernemingen.

De NAS servers zijn voorzien van een of meerdere USB-poorten. Hiermee is het mogelijk om een USB-opslag aan te sluiten. Kopieer gegevens vanuit een USB-schijf naar de NAS server of andersom.

De NAS server op maat

De meest eenvoudige NAS server bestaat uit een ingebouwde harde schijf. Deze biedt voldoende mogelijkheden voor de zzp’er en kleine kantoren. Grote bedrijven en kantoren kiezen voor de NAS server met zelf in te bouwen harde schijven. Deze kunnen bij een defect gemakkelijk vervangen worden. Mediawinkel.eu heeft een ruim assortiment NAS servers voor zakelijk gebruik van de merken Qnap, Synology en Promise.

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mediawinkel 9.2 / 10 - 431 Reviews @ Webwinkelkeur.nl