Terug

  • Gratis verzending v.a. € 175,-
  • Voordelige prijzen
  • Groot assortiment

Marifoon voor vaartuigen

  • Tuesday 21 / 03 / 2017 0
Marifoon voor vaartuigen

De marifoon is het ideale hulpmiddel voor de watersport. De Nederlandse wetgeving vereist een verplichte marifoon voor alle pleziervaartuigen met een lengte vanaf 20 meter. Voor België zijn deze regels anders, hier is een marifoon verplicht bij een lengte vanaf 7 meter. Daarnaast is een marifoon verplicht als je een radar aan boord hebt, ook voor alle andere schepen.

Bij sluizen en bruggen wordt verwacht dat de marifoon beluisterd wordt. Ook biedt de marifoon veel voordelen bij het zoeken naar een juiste ligplaats. Als laatste wordt de marifoon ingezet bij een noodsituatie. Hoewel een mobiele telefoon ook handig is, zal je merken dat je hier niet overal een goed bereik mee hebt.

Gebruik van de marifoon

Heb je een marifoon aan boord, dan moet je in het bezit zijn van het basiscertificaat marifonie. Met dit certificaat heb je vrijstelling om de marifoon te bedienen op alle kustwateren en binnenwateren. Ook ben je verplicht de marifoon te laten registreren. Hierbij wordt je opgenomen in het gebruikersregister, je ontvangt hier altijd een bewijs van.

Marifoon van Raymarine

Ben je op zoek naar een marifoon, kies dan voor een goed merk. Raymarine staat al jarenlang bekend om zijn uitstekende apparatuur en elektronica voor vaartuigen. De Raymarine marifoon is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo beschikt de Ray70 over ingebouwde gps en een uitstekende geluidskwaliteit. Ook is deze uitgerust met een afneembare en verplaatsbare vuistmike. De Ray60 marifoon biedt de mogelijkheid om een RayMic handset aan te sluiten, ook is deze eenvoudig aan te sluiten op de systemen aan boord. De marifoon Ray52 heeft een ingebouwde gps-ontvanger met 72 kanalen en grote bedieningselementen. De Ray40 mag dan wel de lichtste zijn, deze is uiterst compact en voorzien van krachtige transmitter. Ter uitbreiding van de marifoon is de losse Raymarine RayMic handset verkrijgbaar.

Marifoon van standard Horizon

Ook het merk standard Horizon is bekend van de marifonen. Dit merk levert al meer dan 50 jaar de beste radio’s voor vaartuigen. Kies voor de drijvende marifoon van het model hx300e of voor de krachtige Standard Horizon GX2200E marifoon met gps en AIS-ontvanger. Deze laatste is uitgerust met 80 decibel commerciële rang ontvanger en de mogelijkheid om navigatie informatie weer te geven op het display. Waar je ook voor kiest, met Standard Horizon marifoon weet je dat je kwaliteit binnenhaalt. Met de vaste marifoon is het mogelijk om een tweede handset aan te sluiten, waarmee je volledige controle over het toestel hebt.

Icom marifoon

Icom richt zich sinds 1977 op radiocommunicatie. Dat doen ze voor de professionele en pleziervaartuigen. Bij Mediawinkel.eu vind je de allerbeste marifonen tegen aantrekkelijke prijzen. De Icom marifoon zit in het hogere segment maar levert een kwaliteit en uitgebreide technologie waar je mee wegloopt. De marifoon van Icom M506 is uitgerust met geïntegreerde AIS-ontvanger en nmea2000 connectiviteit. Voor de beste veiligheid wordt de laatste minuut van een binnenkomend gesprek automatisch opgeslagen. De ingebouwde misthoorn functie is zowel automatisch als handmatig te bedienen. Icom heeft nog veel meer marifonen, deze vind je in ons assortiment. Een topper van Icom is de IC-m802. Deze uiterst professionele marifoon is uitgerust met groot lcd-scherm, ingebouwde One Touch DSC nood communicatietechnologie en een 4x8 controller. Maak ook gebruik van e-mail op zee dankzij de onetouch e-mail toegang.

Naast bovenstaande marifonen vind je bij Mediawinkel.eu de marifoon van Cobra, Simrad, Lawrence of BenG. Waar je ook voor kiest, stel het zendvermogen op Nederlandse binnenwateren in op 1W. Hiermee voorkom je storingen, bovendien mag je met een basiscertificaat marifonie alleen gebruik maken van een laag vermogen.

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mediawinkel 9.2 / 10 - 431 Reviews @ Webwinkelkeur.nl