Terug

 • Gratis verzending v.a. € 175,-
 • Voordelige prijzen
 • Groot assortiment

De beste routers en antennes voor op je boot

 • Wednesday 03 / 02 / 2021 0
De beste routers en antennes voor op je boot

Het watersportseizoen komt er weer aan, dus Mediawinkel.eu zet de beste mobiele apparatuur voor u op een rij. WiFi op de boot? Zo kiest u de juiste 4G router

WiFi op de boot is ideaal voor watersporters die altijd en overal internet willen. Een eigen WiFi netwerk creëer je met een 4G of 5G router. Zodra het netwerk opgezet is, kan u met meerdere apparaten tegelijkertijd online. Dat betekent nooit meer inloggen op het netwerk in de haven, nooit meer wachtwoorden onthouden; gewoon één keer je eigen mobiele WiFi router instellen en daarna direct internetten. Altijd en overal, dus ook op het water.

Maar wat zijn nu de beste routers voor draadloos internet op de boot? Dat hangt af van de wensen van de gebruiker. In dit artikel vertellen we hoe u de juiste router kunt vinden voor WiFi op de boot.

Bij het kiezen van een 4G of 5G router voor WiFi aan boord van een boot, kunt u de volgende vragen stellen:

 1. Met welke apparaten wilt u op internet (bijvoorbeeld laptop, tablet, smartphone, game console, camera, kaartplotter etc.)? 

 2. Met hoeveel apparaten wilt u tegelijkertijd online? 

 3. Wilt u ook apparaten zonder WiFi ontvangers verbinden met het internet? Bijvoorbeeld pc’s of kaartplotters. 

 4. Wilt u kunnen besparen op datagebruik door gebruik te maken van openbare WiFi netwerken?

 5. Heeft u behoefte aan 24/7 internet op de boot? 

 6. Wilt u altijd kunnen zien waar de boot zich bevindt?  

 7. Wilt u de router(s) op afstand kunnen beheren? Bijvoorbeeld aanpassingen doen of een software update draaien?

Internet op de boot: advies in de meest voorkomende gevallen

In de praktijk hebben de meeste watersporters op de Nederlandse binnenwateren ruim voldoende aan een WiFi router die 32 apparaten tegelijkertijd met het internet kan verbinden. Als dit bij u ook het geval is, dan kunt u uit meerdere routers kiezen, waarvan dit de populairste zijn:  

Een goede 4G antenne voor een betere ontvangst

Met een goede 4G antenne erbij is de internetoplossing voor de meeste watersporters compleet. Zo’n buitenantenne vangt het signaal namelijk beter op dan de ingebouwde of meegeleverde antenne van de router. De router staat vaak in de kajuit, waardoor het signaal verzwakt binnenkomt.

Wilt u het beste bereik en de hoogste snelheid halen bij de gekozen router, dan kom je uit bij een antenne met multiple in, multiple out techniek (MIMO). LET OP: alleen mogelijk bij routers met 2 externe antenne aansluitingen. Bekijk alle 4G en 5G antennes voor op de boot.

WiFi antenne voor op de boot

Wilt u niet alleen in de kajuit, maar ook op het dek van zijn eigen WiFi netwerk genieten, dan is een WiFi antenne onmisbaar. Zonder antenne komt het signaal verzwakt buiten aan. Met de antenne komt het vanuit de router via de antennekabels naar buiten, waar het door de antenne verder gestuurd wordt.
 
Andersom kan de WiFi antenne er ook voor zorgen dat het WiFi signaal van een openbaar netwerk versterkt in de kajuit aankomt. LET OP: alleen mogelijk bij routers met een of meer externe WiFi antenne aansluitingen. Bekijk alle WiFi antennes voor op de boot.

Internet mee aan wal? Neem een portable MiFi hotspot!

Een portable MiFi hotspot biedt uitkomst voor watersporters die aan wal gaan. MiFi's zijn routers op zakformaat die werken op een batterij. Ze ondersteunen tot 32 WiFi verbindingen tegelijkertijd. Met een MiFi heeft uw klant altijd zijn eigen veilige en snelle WiFi netwerk op zak. 

Bekijk alle MiFi hotspots.

Meer informatie over internet op de boot

Mocht u nog vragen hebben over internet op de boot, neemt u dan contact met ons op. We helpen u graag aan de juiste informatie 

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mediawinkel 9.2 / 10 - 431 Reviews @ Webwinkelkeur.nl