Terug

 • Gratis verzending v.a. € 35,-
 • Voordelige prijzen
 • Groot assortiment

Monitor speaker

Monitor speakers kopen? Bekijk de beste producten die door alle professionals in de muziekindustrie worden gebruikt.

Filters

  • Fluid Audio F4 monitor

  Fluid Audio F4 monitor

  -26% Sale

  189,- € 114,88 Excl. BTW

  € 139,- Incl. BTW

  Fluid Audio F4 per set van 30 Watt met een bereik van 69Hz tot en met 22kHz. 2 stuks

  • Fluid Audio C5W studio monitor

  Fluid Audio C5W studio monitor

  € 156,20 Excl. BTW

  € 189,- Incl. BTW

  Fluid Audio C5W studio monitor per set van 20 Watt, in zwart of wit uigevoerd

  • Fluid Audio F5 studio monitor

  Fluid Audio F5 studio monitor

  € 164,46 Excl. BTW

  € 199,- Incl. BTW

  Fluid Audio F5 studio monitor 70 Watt(40 Watt/laagspeaker, 30 Watt/Tweeter).

  • Fluid Audio FX8 Studio monitor

  Fluid Audio FX8 Studio monitor

  € 288,43 Excl. BTW

  € 349,- Incl. BTW

  Fluid Audio FX8 sudio monitoren met een vermogen van 130 Watt(80 Watt/laagspeaker, 50 Watt...

  • Fluid Audio F8S actieve subwoofer

  Fluid Audio F8S actieve subwoofer

  € 280,17 Excl. BTW

  € 339,- Incl. BTW

  Fluid Audio F8S actieve subwoofer voor opnamestudio's, gaming en home theaters.

  • Fluid Audio FPX7 monitor

  Fluid Audio FPX7 monitor

  € 371,07 Excl. BTW

  € 449,- Incl. BTW

  Fluid Audio FPX7 monitor met het nieuwe "Fader Pro Coax".

  • Fluid Audio C5 BT Bluethoot Speaker

  Fluid Audio C5 BT Bluethoot Speaker

  -24% Sale

  249,- € 156,20 Excl. BTW

  € 189,- Incl. BTW

  Fluid Audio C5 BT Bluethoot Speaker in wit of zwart. Dit is de perfecte set om muziek te l...

  • Vyrve Audio MIZAR

  Vyrve Audio MIZAR

  € 412,40 Excl. BTW

  € 499,- Incl. BTW

  Vyvre Audio MIZAR compact PA systeem inclusief speaker statieven.

Wanneer je op zoek gaat naar nieuwe monitor speakers of je bestaand set-up wilt veranderen, kun je een selectie maken uit twee hoofdsoorten. Je hebt actieve luidsprekers en passieve luidsprekers. De actieve speakers zijn voorzien van een eigen versterker module, terwijl je bij de passieve speakers nog een losse versterker moet aanschaffen en installeren. De actieve speakers zijn dus plug and play, je hebt voor het gebruik van de monitor speakers geen andere apparatuur nodig.

De gebruiksvriendelijkheid van monitor speakers staat voorop

Wat ook prettig is bij de actieve speakers, is het gemak waarmee je een tweede actieve speaker kunt koppelen voor extra sound. Je hoeft enkel de twee speakers door middel van een audio kabel met elkaar te verbinden en je hebt natuurlijk een extra stopcontact nodig om de stekker van de tweede actieve speaker in te steken. Hoewel je waarschijnlijk weinig verschil in kwaliteit zult ervaren tussen beide soorten speakers, worden passieve speakers vaker door disc jockeys gebruikt om een vaste set-up te realiseren. De actieve speakers zijn wat makkelijker te verplaatsen en daardoor flexibeler in het gebruik dan de passieve speakers. Maar om de geluidskwaliteit hoef je niet per definitie voor de een of de ander te gaan.

Specifieke monitor speakers voor lage tonen en speakers voor hoge tonen

De gewone speaker gebruik je om de hoge tonen te realiseren. Door een subwoofer aan je installatie toe te voegen, kun je de lage tonen op een andere manier ten gehore brengen en extra benadrukken. Een speaker is voor wat betreft het formaat en de hoogte van de plaatsing vaak anders dan de subwoofer. Doordat je de subwoofer dicht bij de grond plaatst, krijgt het geluid veel meer nadruk en de bas is hierdoor beter hoorbaar. Je kunt geluid op deze manier kwalitatief beïnvloeden en de geluidsbeleving intenser maken. Net zoals er bij een bioscoop aandacht besteed wordt aan de hoogte en plaatsing of richting van het geluid, kun je dit bij je eigen installatie ook handmatig aanpassen en perfectioneren.

Wat voegt een functionaliteit als ‘crossover’ nog toe aan je subwoofer?

De crossover in je subwoofer functioneert als een soort filter. Voordat het signaal versterkt wordt, zorgt de crossover ervoor dat de lage tonen naar de subwoofer gaan en de hoge tonen naar je normale speakers. Pas nadat de signalen gescheiden zijn en in de daarvoor bestemde apparatuur ontvangen wordt, wordt het signaal versterkt. Hierdoor verlies je geen kwaliteit in het geluid, wat bij eerst versterken en dan pas naar de juiste apparatuur versturen wel het geval zou zijn. Een crossover kan dan ook een belangrijke feature zijn op de nieuwe speakers die je wilt gaan bestellen.

Monitor speakers van PreSonus

Een bekend merk voor audio technologische producten is PreSonus. Het bedrijf is halverwege de jaren negentig ontstaan om in een behoefte te voorzien, die er nog niet was. Doordat het personeel van PreSonus zelf in de muziekwereld actief is, zijn de technologische producten zoals een recording system en audio mixer die je hier koopt altijd van bijzonder hoge kwaliteit. Ze gebruiken de apparatuur immers zelf en zullen nooit iets proberen te verkopen, dat niet – voordat het op de markt komt – uitvoerig getest en goedgekeurd is. Ze ontwerpen audio technologie en vervolgens bouwen ze het. Ze willen hiermee niet alleen de consument blij maken, maar vooral ook zelf plezier in audio producties en bewerkingen houden. Dat kan alleen maar als je werkt vanuit de wensen en eisen van de eindgebruikers. PreSonus producten heb je dan ook met het grootste gemak geïnstalleerd en je kunt door de gebruiksvriendelijkheid van design en functionaliteit direct aan de slag.

Diverse modellen speakers van PreSonus

Bij PreSonus heb je de Air 15 en Air 18, waarbij de cijfers staan voor het aantal inches dat de monitor speakers groot zijn. Het is een lichtgewicht speaker, dat makkelijk te verplaatsen is indien je dat wenst. Met de PreSonus s-modellen heb je de subwoofer te pakken. Afhankelijk van de geluidstonen die je wenst te produceren en onderscheiden, kies je voor de normale Air of de Air s. Wil je de geluidskwaliteit van in de studio bereiken, maar dan wel op het podium? Dat zijn de PreSonus 315ai en 328ai een uitkomst. Hierbij is sprake van coaxiale actieve integratie. Bij de ULT-lijn heb je een iets kleinere 12-inch luidspreker en de bekende 15-inch luidspreker. Bij het 18-inch model gaat het om een subwoofer.

Monitor speakers van Fluid Audio

Bij Fluid Audio staat de verhouding tussen prijs en kwaliteit centraal. Ze willen de beste kwaliteit van elk onderdeel van de speaker, voor de optimale prijs. Op deze manier ontstaat het totaal van een speaker, die de ultieme geluidsbeleving oplevert, tegen een betaalbare prijs. Je hoort aan deze speakers, dat er iemand met verstand achter zit, iemand die zelf muziek maakt, maar vooral iemand die ook verstand heeft van de technische opbouw van een speaker. Alleen met die kennis kun je een speaker vanaf het eerste tot het laatste onderdeel opbouwen met het gewenste eindresultaat voor ogen. En hoewel Fluid Audio van oorsprong speakers bouwde voor gitaristen en bassisten, zijn ze inmiddels goed bekend in de recording wereld. Het merk wint aan populariteit en produceert audio technologie die aanslaat.

Diverse modellen monitor speakers van Fluid Audio

Bij Fluid Audio kun je onderscheid maken tussen de fader en fader pro series. De fader serie bestaat uit de F4, F5, F8s en FX8. Bij de FPX7 gaat het om de fader pro serie. Daarnaast kun je bij Fluid Audio ook kiezen voor een classic serie, de Fluid Audio C5W. En wanneer je de voorkeur geeft aan Bluetooth functionaliteiten, dan is de Fluid Audio C5 BT de ideale monitor speaker.

Keuze maken

Beide merken monitor speakers staan goed aangeschreven in de muziek branche. Ga bij de keuze voor een vervangend of nieuw product dat je wilt toevoegen aan je installatie dan ook altijd uit van je behoefte. Kijk niet alleen naar de afmetingen van de monitor speakers, maar vooral ook naar de kenmerken en prestatiefactoren. Hiermee kun je het geluid immers positief beïnvloeden en dat kan je opname, mix of elke ander soort bewerking aanzienlijk beter maken.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mediawinkel 9.2 / 10 - 431 Reviews @ Webwinkelkeur.nl