Terug

 • Gratis verzending v.a. € 75,-
 • Voordelige prijzen
 • Groot assortiment

Antennekabel

Een antennekabel in elke gewenste lengte voor de ideale prijs, gratis verzonden bij een bestelling van boven de € 35,-.

Filters

Wanneer je eraan denkt om een antenne aan te schaffen, dan moet je deze natuurlijk ook kunnen plaatsen en verbinden met het apparaat waar je het signaal op ontvangt. Natuurlijk zijn er draadloze antennes, maar via een antennekabel heb je toch altijd een stabielere verbinding. Of je nu internet, televisie of radio wilt ontvangen, bij elke antenne kun je een geschikte kabel vinden. Natuurlijk is het belangrijk dat je de kabel aanschaft die past en zoals je hier ziet zijn er nogal wat mogelijkheden.

De soort kabel

Het eerste wat je jezelf moet afvragen als je een antennekabel koopt is waar je deze voor wilt gaan gebruiken. Specifieke producten vragen soms om specifieke kabels, zoals bijvoorbeeld de GPS-antenne verlengkabel bij een bepaald type transponder. Analyseer daarom allereerst de bestaande situatie en kijk naar de onderdelen die je al in huis hebt, voordat je over gaat tot de aankoop van extra producten of kabels. Zorg er daarna voor dat je exact weet welk type kabel je nodig hebt en welke aansluitingen hierop moeten zitten. Eventueel koop je zelf een losse kabel met losse aansluitingen en monteer je deze zelf.

Speciale soorten kabels: RG en DB kabels

RG58 en RG59 kabels zijn coaxale kabels die vaak gebruikt worden bij de overdracht van beeld en geluid. Er zijn ook DB kabels, ook wel D-subminiature of D-sub genoemd, zoals de DB15 en DB37. De D komt van de vorm van de connector en het getal stamt af van het aantal pinnetjes in de connector. Om zeker te weten of een van deze antennekabels geschikt is voor jouw apparaat, dien je altijd de lijst met apparaten te raadplegen die weergegeven wordt bij het product. Bij vragen kun je altijd beter een specialist raadplegen, zodat je niet het risico loopt dat je de verkeerde model aanschaft. Hier vind je alvast een klein overzicht van de meest gangbare kabels en enige terminologie.

  • WIFI-antennekabel: met een WIFI-kabel verbind je je accespoint met je computer of andere apparaat. Deze kabels zijn vaak vrij standaard en op de meeste antennes aan te sluiten.
  • COAX-antennekabel: de meeste antennes zijn COAX-kabels. Dit zijn tweepolige kabels waarmee geluid en beeld kan worden overgebracht. Ook het internet kan via de COAX-kabel worden verzonden. Dit is sneller en veel stabieler dan wanneer je internet via de telefoonlijn ontvangt.
  • Verloopkabel: verloopkabels zijn kabels die aan beide kanten een andere connector hebben. Hierdoor verminder je de kans dat de signaalkwaliteit vermindert, zoals wel het geval zou zijn als je verloop-adapters zou gebruiken. Verloopkabels kun je krijgen in allerlei soorten, maten en samenstellingen en worden dan ook regelmatig zelf gemaakt.
  • VHF-antennekabel: heb je een VHF-antenne besteld omdat je graag 4G internet wilt kunnen ontvangen? Dan kun je hier een VHF-kabel bij bestellen, zodat je je antenne ook direct aan je apparaat kunt aansluiten. Zo is je internet niet alleen snel, maar ook erg stabiel.
  • GPS-antennekabel: de GPS-kabel is speciaal bedoeld voor een GPS-antenne waarmee GPS-signalen worden opgevangen. Deze zal je nodig hebben als je informatie wilt hebben over je exacte locatie, bijvoorbeeld als je je op een boot bevindt. In de maritieme wereld worden deze kabels dan ook veel toegepast.
  • HCP-antennekabel: met een HCP-kabel kun je een standaard WIFI-antenne monteren in een schakelkast.
  • Low-loss antennekabel: een low-loss kabel is een andere benoeming voor een COAX-kabel, maar deze is zo gemaakt dat het dataverlies minimaal is. Ze worden dan ook veel toegepast op draadloze apparaten, omdat ze het signaal zo puur mogelijk kunnen overbrengen.

Welke lengte heb je nodig?

Een ander belangrijk punt dat je in overweging moet nemen is de lengte van je kabel. Veel kant en klare kabels zijn per strekkende meter te bestellen, maar dan heb je de aansluitingen niet. Wil je niet zelf de aansluitingen maken? Dan bestel je de gewenste lengte inclusief connectoren en je hebt er geen werk meer aan. Je hoeft alleen de koppeling tussen het ene apparaat en het andere nog maar aan te leggen. Meet de afstand die je wilt overbruggen met de kabel dan ook goed op, want je kunt beter iets meer dan te weinig kabel bestellen. Bij een bestelling van een kabel met een groter aantal meters is de prijs ook voordeliger, dan bij een kabel met een beperkter aantal meters.

Welke andere onderdelen voor kabels kunnen nog nuttig zijn?

Je kunt ook losse connectoren bestellen. Je kunt deze vervolgens zelf aan je kabel monteren en zo het ideale snoer creëren voor jouw doeleinde. Let bij de connector altijd op het keurmerk van KabelKeur. Hiermee weet je namelijk zeker dat je geen connector koopt, waarbij door een verkeerde materiaalkeuze signaalverlies optreedt. Mocht je op dit moment last hebben van signaalverlies, kijk dan wat voor connectoren er op de huidige antennekabel is bevestigd. Het kan zijn dat je met alleen nieuwe connecteren met KabelKeur keurmerk beter af bent. Er zijn ook losse connectoren voor glasvezelkabels te bestellen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mediawinkel 9.2 / 10 - 431 Reviews @ Webwinkelkeur.nl