Terug

Weatherdock EasyONE AIS MOB

Leverbaar in 5 tot 10 werkdagen

 • Artikelcode: A109

Vergroot uw veiligheid op zee met de Weatherdock EasyONE AIS MOB. De EasyONE AIS MOB is volledig automatisch!

€ 296,69 Excl. BTW Gratis verzending

€ 359,- incl. BTW

Aan verlanglijst toevoegen

 • 14 dagen niet goed geld terug garantie
 • Gratis verzending
 • 2 jaar garantie op je EasyONE AIS MOB
 • Klanten beoordelen ons met een 9.2

Productomschrijving

De EasyONE AIS MOB is volledig automatisch!

Vergroot uw veiligheid op zee met de EasyONE AIS MOB. Wanneer u zich op het water begeeft is het van belang om rekening te houden met een noodsituatie waarbij iemand over boord gaat. Als dit gebeurt, is het spoedig terug vinden van deze persoon uitermate belangrijk. De EasyONE AIS MOB zal hierbij van grote waarde zijn door de positie van de drenkeling zichtbaar te maken op uw navigatiesysteem. Naast het moederschip ontvangen ook alle andere schepen binnen het bereik het EasyONE noodsignaal. Kenmerk van de EasyONE AIS MOB is de eenvoudige installatie in het reddingsvest. (Simpel inschuiven en rits of klittenband (Velcro) weer dicht maken). Een ander groot voordeel t.o.v. de concurrentie is de grote 33 cm lange antenne in combinatie met een zendvermogen van meer dan 1-1.5 Watt (uitgestraald vermogen!). Dit alles resultaat in een ongekende range voor een AIS MOB apparaat. Een ander belangrijk onderscheid, en IMO-SOLAS eis is, dat de EasyONE blijft drijven. 

Weatherdock EasyONE - Functie

De EasyONE AIS MOB is volledig automatisch! Zodra er een persoon in het water valt zal zijn reddingsvest activeren. De EasyONE, welke opgeborgen is in het reddingsvest, valt in het water en wordt geactiveerd. De antenne rolt uit en de GPS positie wordt binnen 35 seconden bepaald. Vervolgens zendt de EasyONE het AIS noodbericht uit die alle schepen in de omgeving ontvangen. (range is min. 5 mijl) Dus niet alleen het moederschip maar alle schepen binnen het ontvangstbereik, ontvangen deze AIS noodoproep, en kunnen direct ondersteuning bieden. 
Het bereik van dit bericht wordt grotendeels bepaald door de hoogte van de ontvangende antenne, hoe hoger hoe beter. Bij een helikopter bedraagt het bereik min 40 mijl. De EasyONE kan minimaal 24 uur zenden bij -20 °C en onder normale omstandigheden minimaal 36 uur. De EasyONE is tevens voorzien van twee hoge intensiteit LED's die het baken in het donker maximaal zichtbaar maakt. De correcte werking van de EasyONE wordt uitgelezen door middel van 2 LED‘s. Eerste LED geeft aan of er een GPS fix is en de tweede of de unit uitzendt.

Aansprakelijkheid

Een groot voordeel van de EasyONE AIS MOB is dat deze drijft. Hierdoor kan hij op een simpele manier in elk reddingsvest worden toegevoegd. Het baken wordt ondersteboven in het vest geschoven en verbonden door een lijn met het vest. Het voordeel hiervan is dat de productaansprakelijkheid van de fabrikant van het reddingsvest niet aangetast wordt. De EasyONE zit in het reddingsvest maar past de structuur van het vest niet aan. Geen montage op het vest of aanpassingen aan het vest noodzakelijk. De buddy line is voldoende om de EasyONE aan vast te maken. De EasyONE AIS MOB is in geheel Europa toegestaan. Voor een wereldwijde toepassing wordt aangeraden de EasyRescue te gebruiken daar deze wereldwijd is goedgekeurd.

Gebruik Weatherdock EasyONE

e EasyONE wordt altijd toegepast in combinatie met een reddingsvest of reddingsboei. Het wordt afgeraden om de EasyONE los bij u te dragen. De enige juiste plaats voor de EasyONE is het reddingsvest. 

Technische specificaties EasyONE AIS MOB

 • Snelle en nauwkeurige positionering door 56 kanalen GPS ontvanger met parallelontvangst maakt de beste ontvangst mogelijk die ooit in de GPS-geschiedenis vertoond is.;
 • Kan in ieder reddingsvest worden toegepast zonder het reddingsvest aan te passen;
 • 36+ uur zendvermogen bij +15C;
 • 7 jaar levensduur van de batterij;
 • Hoge intensiteit LED licht;
 • Drijft zonder hulpmiddelen;
 • Volledige automatisch activatie;
 • Minimaal 1 tot 1,5 Watt zendvermogen;
 • Geen registratie van toepassing;
 • Frequentie: 161,975 en 162,025 MHz;
 • GPS ontvanger met geïntegreerde antenne volgens IEC 61108-1;
 • Eenvoudige zelftest procedure;
 • Compacte afmetingen;
 • Uitvouwbare VHF antenne;
 • Twee knoppen: („TEST“ en „ON“);
 • Formaat: 68x48x27 mm, 150 gram;
 • Batterijen: 6V, 2 lithium, CR17345;
 • Batterijlevensduur: 7 jaar;
 • Gebruikstemperatuur: -20°C tot +55°C;

Inhoud verpakking
 • EasyONE AIS MOB transponder;
 • Gedetailleerde Duits/Engelse handleiding;

Veelgestelde vragen!

Wat heb ik verder nodig? 
Om een werkend "man over boord" systeem te krijgen met behulp van de EasyONE, heeft u alleen een met AIS uitgeruste kaartplotter of PC nodig. Onze eigen AIS transponder EasyTRX2 is voorzien van een AIS SART alarm. Zodra er zich een man over boord situatie voordoet zal er een akoestisch alarm geactiveerd worden. Daarnaast maken wij voor AIS ontvangers/transponder die deze functionaliteit niet hebben de EasyWatchbox. Deze maakt een 95dba alarm signaal. Aansluiten is simpel. De AIS NMEA data uit uw transponder/ontvanger sluit u ook aan op de EasyWatchbox. Kwestie van 2 draden aansluiten.


Hoe activeer ik de EasyONE? 
De EasyONE wordt in het reddingsvest geschoven. De lijn van de EasyOne wordt aan de buddy line van het reddingsvest vast gemaakt. Zodra u in het water valt activeert uw reddingsvest en valt de EasyONE in het water. Hierdoor gaat de EasyOne aan en klapt de antenne van de EasyONE uit. Uiteraard is het ook mogelijk de EasyONE te activeren door de "On" knop in te drukken.


Hoe houd ik de EasyONE vast tijdens het gebruik?
De EasyONE kan met uitgestoken arm boven het water gehouden worden. Dit verhoogt het bereik. U kunt hem ook naast u in het water laten drijven.


Hoe test ik de EasyONE op juiste werking?
Door het indrukken van de testknop. Tijdens de test wordt een volledige controle uitgevoerd op de correcte werking van het apparaat en de antenne. Tevens worden 8 AIS testberichten uitgezonden. Doordat de antenne van de EasyONE, tijdens het indrukken van de test toets, nog is ingeklapt, heeft het uitgezonden AIS bericht slechts een zeer beperkt bereik (20 meter). Voldoende om zichtbaar te worden op de eigen plotter. Zodra de plotter de EasyONE zichtbaar maakt weet u dat de test succesvol is uitgevoerd en dat de EasyONE 100% functioneert. Ontvangers ontvangen een "AIS MOB TEST" bericht en weten dus dat dit geen alarm bericht is.


Welke radio frequenties gebruikt de EasyONE? 
De EasyONE is gebaseerd op het AIS-systeem. AIS gebruikt kanaal 87 en 88. Deze kanalen zijn geblokkeerd in een normale VHF radio omdat dit zogenaamde Data kanalen zijn. Uitzendingen vinden plaatst op de frequentie 161,025 MHz en 160,975 MHz.


Hoe is het gebruik van de EasyONE?
 • Hoe zet ik hem aan?
 • Hoe zet ik hem uit?
 • Gaat hij vanzelf aan?

De EasyONE is water geactiveerd. Het apparaat kan uitgezet worden door de "ON" en "TEST" gelijktijdig ingedrukt te houden gedurende 3 seconden.


Hoe lang blijft de EasyONE uitzenden na activatie? 
Wanneer de EasyONE binnen deze 7 jaar geactiveerd wordt, zal de EasyONE minimaal 36 uur lang uitzenden wanneer de omgevingstemperatuur 15 graden bedraagt.


Blijft de EasyONE drijven? 
De EasyONE blijft drijven. De EasyONE is waterdicht tot maximaal 10 meter en blijft drijven. Dit is een IMO-SOLAS eis.


Welke kaartplotters of Pc's zullen de EasyONE berichten ontvangen? 
Alle kaartplotters en/of Pc's welke uitgevoerd zijn met een AIS ontvanger, ontvangen de noodberichten van de EasyONE.


Ontvangt mijn plotter de EasyONE? 
Elke plotter, welke AIS gegevens zichtbaar kan maken, zal ook de EasyONE zichtbaar maken. De software van de plotter bepaalt op welke wijze. Volgens de internationale conventie moet het MOB symbool hiervoor gebruikt worden (ronde cirkel met kruis in rood).


Moet ik de EasyONE aanmelden bij Agentschap Telecom of heb ik een vergunning nodig?

Nee.

Weatherdock EasyONE AIS MOB datasheet

Reviews

Gerelateerde producten

Recent bekeken

  • Weatherdock EasyONE AIS MOB

  Weatherdock EasyONE AIS MOB

  € 296,69 Excl. BTW

  € 359,- Incl. BTW

  Vergroot uw veiligheid op zee met de Weatherdock EasyONE AIS MOB. De EasyONE AIS MOB is vo...

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
EasyONE AIS MOB

EasyONE AIS MOB

€ 296,69 Excl. BTW

Mediawinkel 9.2 / 10 - 431 Reviews @ Webwinkelkeur.nl