Terug

 • Gratis verzending v.a. € 35,-
 • Voordelige prijzen
 • Groot assortiment

Raspberry Pi

Raspberry PI kopen? De kleine minicomputer kent eindeloos veel toepassingen, en door het bestellen van losse onderdelen is hij nooit af.  

Filters

  • Raspberry Pi 3 Basis bundel

  Raspberry Pi 3 Basis bundel

  € 57,81 Excl. BTW

  € 69,95 Incl. BTW

  Raspberry Pi 3 Basis bundel (incl. behuizing, 2.5A voeding & 16Gb NOOBS) in het rood/wit

  • Raspberry Pi Model A+

  Raspberry Pi Model A+

  € 24,71 Excl. BTW

  € 29,90 Incl. BTW

  The Raspberry Pi A+ is an upgraded version of the Pi A and can help you learn about progra...

  • ALLNET banana pi Starter Set 8GB

  ALLNET banana pi Starter Set 8GB

  € 82,56 Excl. BTW

  € 99,90 Incl. BTW

  ALLNET banana pi Starter Set 8GB. Ready to Start.

  • Raspberry Pi Micro USB Power Supply

  Raspberry Pi Micro USB Power Supply

  € 8,22 Excl. BTW

  € 9,95 Incl. BTW

  Raspberry Pi Micro USB Power Supply

  • Raspberry Pi Pi USB Wireless Adapter

  Raspberry Pi Pi USB Wireless Adapter

  € 10,70 Excl. BTW

  € 12,95 Incl. BTW

  Raspberry Pi USB Wireless Adapter

  • Raspberry Pi MicroSD NOOBS 1.9.0

  Raspberry Pi MicroSD NOOBS 1.9.0

  € 12,31 Excl. BTW

  € 14,90 Incl. BTW

  Raspberry Pi New Out Of Box Software (NOOBS) microSD Card and SD Card Adapte

  • Raspberry Pi Power Supply

  Raspberry Pi Power Supply

  € 8,26 Excl. BTW

  € 9,99 Incl. BTW

  +5V dc, 1 Output, Micro USB, 2A, 10W, Australia/China, European Plug, UK, US/Japan Officia...

Raspberry Pi kun je gebruiken om de technologie achter ontwerpen te snappen of de programmeertaal die gebruikt wordt om het ontwerp te laten werken te leren. In elk ontwerp kun je iets van technologie toevoegen. Denk als volwassene aan het raam van jouw kind, dat uitkijkt op een grote boom. Je kunt een vogelhuisje maken, waarbij je sensoren maakt die een geluid geven, als er een vogel het vogelhuisje in gaat. Voeg je een klein cameraatje toe? Dan kan je kind zien hoe een vogel er eitjes in legt en hoe deze uitgebroed worden. Zelfs het opengaan van de eitjes, het voeren door de vogel en hun eerste vlucht de wijde wereld in, kunnen allemaal gevolgd worden. Jij kunt van een normaal en klein product, een grootse beleving maken. Je kind leert niet alleen iets van technologie, maar ook iets over de natuur.

Raspberry Pi in huis

De wereld van robotica is je allang niet meer vreemd, maar tot nu toe dacht je dat je alleen kant-en-klare toepassingen kon kopen en die in kon pluggen. Met standaard meegeleverde of reeds geactiveerde software kon je dan makkelijk via een app of je computer aangeven wat je wilde. Je kocht een kleine bewakingscamera voor binnen en zodra je de stekker in het stopcontact stak, vertelde het apparaat je, wat de eerste stap en daarna alle vervolgstappen waren, om het aan de praat te krijgen. Je hoefde hier niet over na te denken, alleen maar uit te voeren. Met Raspberry Pi maak je echter je eigen bewakingscamera met sensoren en programmeer je zelf wanneer je camera moet gaan werken.

Eigen toepassingen en creaties

Nu kun je met de diverse producten van Raspberry Pi je eigen toepassingen creëren. Je kunt losse onderdelen bestellen, om het ontwerp te maken dat jij voor ogen hebt. Je hoeft dus niet hele sets met onderdelen aan te schaffen, waarvan je daarna meer dan de helft niet gebruikt. Goed nadenken over wat je wilt gaan maken en welk doel je ermee voor ogen hebt is voldoende om je winkelmandje te vullen. En aangezien de Raspberry Pi klein van formaat is (credit card grootte), zijn je projecten gebaseerd op wat het moet kunnen en hoe je het geprogrammeerd krijgt en niet zozeer op het intensief fysiek bouwen van een project. Je kunt bijvoorbeeld je eigen weerstation maken.

In de meest eenvoudige vorm; voor volwassene en kind

Begin bij de basis en gebruik de Raspberry Pi in zijn meest pure vorm: als computer. Geen ingewikkelde of innovatieve projecten, eerst de basis begrijpen om later op verder te kunnen borduren. Je neemt de computer en sluit in de daarvoor bestemde aansluitingen de connectoren van je beeldscherm, je muis, het toetsenbord en de stroomvoorziening erop aan. En nu eens kijken wat er gebeurt. Je installeert de nodige software (Raspbian) en als je ook nog het internet op wilt, voeg je je internetkabel toe. Bij de installatie van de software vul je de vereiste gegevens in en zodra je hiermee klaar bent, kun je links boven in de hoek zien wat je allemaal kunt met Raspberry Pi. Van documenten creëren tot spelletjes doen en van internetten tot programmeren. Dit is jouw computer en hiermee ga je mooie dingen maken.

Leerzame en leuke projecten voor kinderen

Wanneer je begint met de projecten die al voor je ontworpen zijn, leer je alle mogelijke toepassingen. Denk aan het maken van spelletjes, zoals het gooien van sneeuwballen naar een object, waarbij je muis de richting aangeeft en de spatiebalk op je toetsenbord de hardheid van je worp bepaalt. Een ander project is de chatbot of chat robot, die je zelf programmeert om tegen je te praten. Je kunt zelfs speciale effecten voor een film of computer spel bedenken. Via de aparte projectpagina van Raspberry Pi op internet, kun je zelfs leren solderen om onderdelen aan elkaar te maken. Maar dan heb je alle andere projecten natuurlijk al gedaan en zijn er geen geheimen meer voor je. De mogelijkheden zijn dan eindeloos.

Verschillende soorten onderdelen

Van Raspberry zijn diverse onderdelen te bestellen. Alleen al van de Pi heb je verschillende modellen met ook verschillende capaciteiten. Afhankelijk van wat je niveau is – of je al eerder met Pi hebt gewerkt of niet – kun je voor de basis of meer uitgebreide vorm gaan. Je hebt ook een speciale case die je kleine computer bescherming biedt en extra voedingskabels of wireless adapters. De extra leuke onderdelen zijn de camera, het touchscreen scherm en de add-on sense hat. Zodra je deze onderdelen bij elkaar gespaard hebt, gaat je brein vol aan het werk om de leukste ontwerpen te bouwen.

Voordelen van op jonge leeftijd werken met technologie

Het programmeren leer je sneller, omdat je de basis al kent en nu weet hoe je wilt uitbreiden. En als je opgroeit met technologie en programmeertaal, heb je hier later nog veel meer voordelen van. Technologie ontwikkelt zich immers steeds sneller en zo blijf je op zijn minst bij de tijd. Maar misschien ga jij ook wel verder vooruit. Wellicht maak je er later wel je beroep van of ga je technologische snufjes voor in het ziekenhuis ontwerpen. Jouw creativiteit brengt je mooie momenten en projecten met de Raspberry Pi.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mediawinkel 9.2 / 10 - 431 Reviews @ Webwinkelkeur.nl