Terug

  • Gratis verzending v.a. € 35,-
  • Voordelige prijzen
  • Groot assortiment

LittleBits

Filters

    Geen producten gevonden...

LittleBits heeft in 2009 haar eerste prototype voor de bits ingediend en het bedrijf bestaat officieel sinds 2011. Het is gevestigd in New York en heeft ook een vestiging in San Francisco. Door de samenwerking met bedrijven als Disney, het MoMA museum, NASA, de stad New York en Lucasfilm, weet je al dat je met iets groots en goeds te maken hebt. Zeker als je je realiseert dat het bedrijf nog niet eens tien jaar bestaat. De LittleBits zijn een doordacht en doorontwikkeld technologisch product, waarvan je weet dat er nog vele mooie en nuttige producten zullen volgen. Tijd om kennis te maken met LittleBits.

Wat is LittleBits?

De LittleBits (of onderdelen) kun je heel makkelijk aan elkaar bevestigen, doordat ze voorzien zijn van magneetjes. Met een serie technologische Bits aan elkaar, kun je iets in werking laten treden. Denk bijvoorbeeld aan een deurbel. Je hebt de bel zelf, je hebt de knop en je wilt dat de bel gaat als de knop ingedrukt wordt. Zoek de onderdelen in de doos met Bits bij elkaar die je voor jouw ontwerp nodig hebt. Wanneer je alle onderdelen hebt hoef je ze alleen nog in de juiste volgorde aan elkaar te maken. Met een druk op de schakelknop weet je direct of je de juiste volgorde hebt. Gaat de bel niet? Dan kun je gaan zoeken naar wat het probleem is. Mis je een onderdeel of mankeert er iets aan de volgorde?

Voor wie zijn die kleine Bits eigenlijk?

Wil je ook kennismaken met de mogelijkheden van robotica? LittleBits zijn geschikt voor kinderen vanaf acht jaar en eigenlijk is er geen eindleeftijd gekoppeld aan de verschillende beschikbare pakketten. LittleBits zijn ook geschikt voor ouders en kunnen zelfs nog interessant voor opa’s en oma’s om mee te experimenteren. Je leert immers de basiskennis van elektronica en programmeren. En dat is kennis die je later altijd van pas zal komen. Doordat de techniek steeds sneller ontwikkelt, is het goed om je kinderen al vroeg met techniek in aanraking te laten komen. Ze snappen de basis namelijk veel sneller en ontwikkelen vaardigheden tijdens het in groepjes werken aan projecten.

Nieuwe vaardigheden ontwikkelen

Het gaat niet alleen om kennis. Het mooie van de elektronische bouwstenen van LittleBits is, dat het vanzelfsprekend vaardigheden ontwikkelt, die je in de 21e eeuw nodig hebt. Samenwerken met groepsgenoten, leren analyseren, luisteren naar de ander en feedback geven, je creativiteit ontwikkelen; het zijn allemaal basisvaardigheden die samenkomen tijdens het werken aan de projecten. Doordat deze basisvaardigheden op een leuke manier worden aangeleerd staan veel kinderen hier niet eens bij stil. Maar natuurlijk kan er in een schoolomgeving altijd apart aandacht aan besteed worden. Daar wordt het concreet in de leerlijn ingebouwd, zodat er ook voort geborduurd kan worden in de toekomst.

Mooi bijkomend effect

Bij alle onderzoeken blijkt dat het percentage vrouwen in de techniek achter blijft. Maar als je nooit hebt geleerd dat techniek iets leuks kan zijn, waarom zou je er dan je toekomst van willen maken door een baan in die branche te ambiëren? Recente cijfers kunnen echter een overtuigende boodschap overbrengen: veertig procent van de gebruikers van LittleBits bestaat uit meisjes. Wanneer je al op een vroege leeftijd de mogelijkheden en de werking van de techniek kunt laten zien, wakker je vanzelf iets aan wat er voor zorgt dat vrouwen ook later in de technische branche aan de slag gaan. En aangezien vrouwen anders denken dan mannen, kan dit over een tijdje interessante, nieuwe producten gaan opleveren. Je wordt nu al nieuwsgierig naar de toekomst en wil de kinderen binnen jouw gezin of familie dan ook graag een goede basis geven door LittleBits te introduceren.

De inhoud van de kits

Spelend leren werkt het beste, op welke leeftijd dan ook. De kits van LittleBits zijn in twee talen verkrijgbaar: in het Nederlands en in het Engels. Je kunt beginnen met een starter kit. Hierin maak je je de basis van de elektronische bouwstenen eigen. Later kun je overstappen op andere kits, zoals de ‘rule your room’ kit, waarmee je je spaarpot, dagboek of laptop op een grappige manier leert beveiligen. Met de LittleBits ‘cloudbit kit’ leer je op een spelenderwijze manier wat je met het toevoegen van het internet voor nuttige ontwerpen kan krijgen. Ben je enthousiast geworden en klaar voor de laatste uitdaging? Dan open je de doos van de ‘giszmos and gadgets kit’. Hierin vind je een keur aan bouwstenen, waarmee je de gekste dingen maakt. Je zult vast veel meer ontwerpen, dan alleen de projecten die in de kit uitgelegd worden.

De toekomst van het bedrijf

Sinds het bedrijf is opgericht hebben ze in een korte tijd veel nieuwe producten en kits uitgebracht. In de toekomst zijn wij er dan ook zeker van er nog veel meer nieuwe kits zullen komen. Het bedrijf heeft een passie voor groei van kinderen en het bijbrengen van technologische sociale vaardigheden is één van de speerpunten van het bedrijf. Je bent overtuigd van het nut van de diverse LittleBit kits en je zult verbaasd zijn door de projecten waar je kinderen mee komen. Ze zullen je vast wel helpen, als je zelf niet meer snapt hoe een van hun projecten werkt. Hoe mooi het als de leerling de leraar wordt met de LittleBits kits?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mediawinkel 9.2 / 10 - 431 Reviews @ Webwinkelkeur.nl