Terug

 • Gratis verzending v.a. € 35,-
 • Voordelige prijzen
 • Groot assortiment

Cubetto

Filters

  • Primo Cubetto Ruimte avonturen set

  Primo Cubetto Ruimte avonturen set

  € 28,88 Excl. BTW

  € 34,95 Incl. BTW

  Primo Cubetto Ruimte avonturen set

  • Primo Cubetto Grote Stad

  Primo Cubetto Grote Stad

  € 28,88 Excl. BTW

  € 34,95 Incl. BTW

  Cubetto Grote Stad speelset. Speelkleed en verhaalboekje voor Cubetto

  • Primo Cubetto Logica Blokjes

  Primo Cubetto Logica Blokjes

  € 28,88 Excl. BTW

  € 34,95 Incl. BTW

  Primo Cubetto Logica Blokjes, met deze blokjes wordt coderen een stuk uitdagender.

  • Primo Cubetto Richting Blokjes

  Primo Cubetto Richting Blokjes

  € 28,88 Excl. BTW

  € 34,95 Incl. BTW

  Primo Cubetto Richting Blokjes uitbreidingsset. Cubetto is geschikt voor kinderen van 3 - ...

  • Primo Cubetto

  Primo Cubetto

  € 190,04 Excl. BTW

  € 229,95 Incl. BTW

  Leer peuters de eerste stappen van coderen met Primo Cubetto, en dat zonder computer.

  • Primo Cubetto Oude Egypte set

  Primo Cubetto Oude Egypte set

  € 28,88 Excl. BTW

  € 34,95 Incl. BTW

  Cubetto Oude Egypte set ontdek met dit spel de piramides van het oude Egypte en ontdek de ...

  • Primo Cubetto Blauwe Oceaan set

  Primo Cubetto Blauwe Oceaan set

  € 28,88 Excl. BTW

  € 34,95 Incl. BTW

  Met het Cubetto Blauwe Oceaan set ontdek je geheimen van de diepzee.

  • Primo Cubetto Kleurpakket

  Primo Cubetto Kleurpakket

  € 49,55 Excl. BTW

  € 59,95 Incl. BTW

  Cubetto Kleurpakket. Open een wereld dat kunst, creativiteit en coderen met elkaar samenbr...

Met de Cubetto robot leren je kinderen thuis of op school al op jonge leeftijd de basis van programmeren. De vloer robot van Primo Toys is ontwikkeld voor kinderen van drie tot ongeveer zes jaar. De ontwikkeling van je kinderen gaat met sprongen vooruit en de kennis die ze opdoen over programmeren lijkt kinderlijk eenvoudig, maar is zeer doeltreffend. Zonder er veel woorden aan vuil te maken, leren jouw jonge kinderen met Cubetto spelenderwijs, hoe ze een robot met kleine stapjes naar een einddoel brengen, waarmee ze de opdracht hebben voltooid.

Hoe werkt de Cubetto vloer robot?

Deze praktische en aantrekkelijke Cubetto robot is een houten doos met een vrolijk gezichtje, die door het mechanisme onder de doos kan voortbewegen. De robot kan naar voren en naar achter en van links naar rechts. Om de robot in beweging te brengen geven kinderen deelopdrachten met blokjes waaraan een functie gekoppeld is. De functies van de blokjes hebben verschillende kleuren en vormen om te bepalen welke kant de robot op gaat. Door te kijken naar de vorm en de kleur, kan je kind een eindopdracht in stukjes opdelen en op deze manier de robot programmeren. Om zinvolle opdrachten te geven, kun je de mat gebruiken, waarover de Cubetto robot zich beweegt. Er zijn verschillende matten, waardoor de opdrachten ook telkens variëren en nieuwe uitdagingen bieden. Het is mogelijk om de mat in een latere fase uitdagender te maken, door extra obstakels op de mat te plaatsen. Plaats bijvoorbeeld een muur tussen twee vlakken, dat op de route naar het doel ligt. Hierdoor leren je kinderen nadenken, over hoe ze om dat obstakel heen toch hun doel kunnen bereiken.

Het controle bord

De programmeer of functie blokjes van Cubetto plaatst je kind in de juiste volgorde – om de opdracht te voltooien – op het controle bord. Er is een duidelijk begin en einde aangegeven op het controle bord. En als de opdracht geprogrammeerd is, kan je kind op de blauwe knop duwen, waarmee je de geprogrammeerde opdracht laat uitvoeren door de robot. Je kind ziet dus letterlijk voor zijn of haar neus gebeuren wat hij of zij op het controle bord heeft voorbereid. Hierdoor krijgt je kind ook meteen feedback als het doel niet bereikt wordt.

Verschillende soorten programmeer blokjes

Van Cubetto krijg je richting blokjes en logica blokjes. De richting blokjes hebben vier verschillende kleuren. Zo staat groen bijvoorbeeld voor rechtdoor. Dit is ook aan de vorm van het blokje te zien, dat een pijl aangeeft. Geel is naar links en rood is naar rechts. Daarnaast heb je de logica blokjes. Met deze blokjes leer je de kinderen een vertaalslag maken, van functie naar de bijbehorende actie. Ze moeten dus zelf het verband leggen tussen wat de blokjes kunnen en wanneer ze dat op de mat willen gebruiken. Met het crème kleurige blokje doet de robot het tegenovergestelde van het volgende blokje. En met het zwarte wolkje gebeurt er iets heel willekeurigs op de mat. Dit maakt de opdrachten van de Cubetto robot nog leuker, want er is een onvoorspelbaar effect toegevoegd dat zeker grappige momenten gaat opleveren.

Blanco mat voor de creativiteit

Zijn de basisfuncties van Cubetto voor alle kinderen duidelijk? Dan kan je de oefeningen nog interessanter maken door een lege mat te bestellen. Je kunt hiermee zelf alle vakken inkleuren. Geef de kinderen een thema en laat ze lekker hun gang gaan. Je krijgt een mat vol met dieren, vormen, verschillende kleuren kledingstukken, elementen uit de natuur of letters. Waar je in de vorige oefening aandacht aan besteed hebt, kun je tijdens het inkleuren van de mat nog eens herhalen. Het bouwt niet alleen voort op reeds aanwezige kennis, maar stimuleert ook de creativiteit. De mat is een meter bij een meter groot en er zijn zesendertig vakken. Op deze manier kan iedereen in de je klas op zijn minst een vak geheel naar eigen inzicht inkleuren. Heb je een kleinere groep, dan kan ieder kind meer vakjes inkleuren, of kleur je zelf mee. Je maakt het gebruik van Cubetto nog leuker.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mediawinkel 9.2 / 10 - 431 Reviews @ Webwinkelkeur.nl