Terug

 • Gratis verzending v.a. € 35,-
 • Voordelige prijzen
 • Groot assortiment

Bee Bot

Filters

  • TTS Bee-Bot Werkbladen

  TTS Bee-Bot Werkbladen

  € 27,19 Excl. BTW

  € 32,90 Incl. BTW

  De Bee-Bot Werkbladen in het Nederlands.

  • TTS Bee-Bot Transparante mat

  TTS Bee-Bot Transparante mat

  € 22,23 Excl. BTW

  € 26,90 Incl. BTW

  Bee-Bot Transparante mat van 60 x 60 cm met vakverdeling.

  • TTS Bee-Bot

  TTS Bee-Bot

  € 90,08 Excl. BTW

  € 109,- Incl. BTW

  Bee-Bot is de robot die 40 stappen onthoudt, speciaal voor kleuters.

  • TTS Bee-Bot Klassenset

  TTS Bee-Bot Klassenset

  € 412,40 Excl. BTW

  € 499,- Incl. BTW

  Bee-Bot is de robot die 40 stappen onthoudt en kan uiteenlopende opdrachten uitvoeren. De ...

  • TTS Pro-Bot

  TTS Pro-Bot

  € 147,93 Excl. BTW

  € 179,- Incl. BTW

  Pro-Bot biedt studenten een verleidelijke, boeiende en hands-on ervaring met Logo-programm...

  • TTS Pro-Bot klasseset

  TTS Pro-Bot klasseset

  € 908,26 Excl. BTW

  € 1.099,- Incl. BTW

  Met de Pro-Bot leer je meer geavanceerde controle technieken. Set van 6 oplaadbare Pro-Bot...

Al sinds 1985 maakt het bedrijf TTS educatieve middelen, zoals de Bee Bot, voor scholen. Het idee ontstond simpelweg uit een gesprek met een leraar, die behoefte had aan iets, dat nog niet bestond. Door die behoefte gedetailleerd te beschrijven, dook er een gepassioneerde ontwikkelaar zijn garage in, waaruit de volgende dag al het eerste TTS product rolde. De leraar kwam zijn verbazing amper te boven, dit was precies wat hij in de les nodig had. Sindsdien is TTS enorm gegroeid en ook de technologie heeft niet stil gestaan sinds 1985, maar de basis van de ontwikkeling van educatieve producten is hetzelfde gebleven. Samen onderzoeken waar behoefte aan is en hiervoor op grote schaal en wereldwijd maatwerk educatieve robotica producten leveren.

De doelgroep van de Bee Bot

Je hebt te maken met robotica voor kleuters, die stapsgewijs en spelenderwijs leren, hoe ze programmeren en opdrachten kunnen uitvoeren. Met de mat en onderliggende kaart van de Bee Bot kunnen taken uitgevoerd worden. De kaart onder de mat kan verschillen – letters, illustratie of landkaart – en hierdoor kan er steeds weer gevarieerd worden met nieuwe opdrachten. Soms kun je de taken wat moeilijker maken, waardoor je ze zelfs voor de bovenbouw kunt gebruiken. De vloer robot is oplaadbaar via USB, waardoor je altijd snel weer over de robots kunt beschikken als je ze na de les oplaadt.

Te bestellen onderdelen

Voor de Bee Bot vloer robot kun je de volgende losse onderdelen aanschaffen: - Bee Bot - werkbladen - transparante mat met vakverdeling, elk vak heeft de lengte van de robot Voor op school kun je ook een klassenset bestellen. Met de set krijg je zes robots en een docking station met zes laadmogelijkheden, waarmee je de robots weer kunt opladen. Bij de klassenset moet je de werkbladen en transparante mat nog bijbestellen.

De Pro Bot van TTS

De Pro Bot kun je als overstapmodel gebruiken, doordat de basisprincipes van de Bee Bot hier ook op zitten. De pijltjestoetsen en de ‘Go’-toets zullen je leerlingen snel herkennen en ongemerkt stappen ze over op een moeilijkere vloer robot, terwijl ze de oude kennis en vaardigheden herhalen. Beetje bij beetje kan deze kennis uitgebreid worden, waardoor weer nieuwe vaardigheden worden opgedaan. Waar je leerlingen bij de Bee Bot het aantal keren drukken op de pijltjestoets gebruikten voor het aantal keren lengte van de vloer robot om vooruit te gaan, kunnen ze bij de Pro Bot deze totale lengte met cijfers invoeren. Het aantal keren intoetsen van de pijl wordt dus vervangen door het specifieke getal een keer in te drukken. Dit zijn kleine stapjes, waarbij programmeren ineens heel makkelijk gaat.

Leuke extra’s van de Pro Bot

In de Pro Bot kun je een stift vastklemmen, waardoor je een tekening kunt laten maken. Je kunt opdrachten geven, zoals het tekenen van een vierkant of de letter ‘L’, die de leerlingen dan in tekening moeten weergeven. Ze moeten dan zelf nadenken hoe ze de opdracht opknippen in kleine hapjes, die samen het totaal maken. Die kleine hapjes voeren ze dan in op de Pro Bot. Als ze de opdracht goed begrepen hebben, de juiste analyse hebben uitgevoerd en de robot correct geprogrammeerd hebben, verschijnt vanzelf de juiste uitkomst van de opdracht. Zodra de tekening niet lijkt op de opdracht, kun je als leraar gericht aangeven waar de leerlingen de fout in zijn gegaan. Je hebt ze dan aan het werk gezien, dus je weet ook of het in de analysefase of bij de uitvoering is misgegaan. Wil je met de hele klas in kleine groepjes met de Pro Bot of Bee Bot oefenen? Dan kun je ook van deze variant een klassenset krijgen. In de set zitten zes Pro Bots, een docking station voor het tegelijkertijd opladen van zes robots en een set met stiften.

Bee Bot of Pro Bot?

Beide vloer robots hebben hun eigen karakteristieken. Kijk naar de leeftijd van de doelgroep waar je mee wilt gaan werken met de robots. Zit de groep op beginnersniveau en is de basis robot beter om mee te starten? Dan begin je met de Bee bot. Heb je veel kinderen die al op een volgend niveau functioneren, dan kun je direct met de Pro Bot aan de slag. Doordat er dezelfde functionaliteiten op zitten, kunnen de leerlingen de basiskennis ook met de Pro Bot opbouwen. Probeer dan echter niet te snel te gaan. Sla je een stap over en kunnen de leerlingen het niet meer volgen? Dan is de aandacht snel weg en mis je het creëren van de aansluiting bij kennis die ze later ook nodig hebben.

Voordelen van werken met de TTS vloer robots

Je combineert meer kennis dan je wellicht zou verwachten. Als je de kaart van Europa onder de transparante mat legt, gaat het namelijk niet meer alleen om het programmeren van de Bee Bot vloer robot zelf. Het gaat ook om rekenen; hoeveel robot lengtes zijn er nodig om van het huidige punt naar een bepaald land te gaan? Het gaat om aardrijkskunde; waar ligt het land waar naar gevraagd wordt? Op deze manier combineer je dus veel meer inhoud en daarnaast ontwikkelen de leerlingen praktische vaardigheden. Jong geleerd is oud gedaan dankzij de Bee bot.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mediawinkel 9.2 / 10 - 431 Reviews @ Webwinkelkeur.nl