Terug

 • Gratis verzending v.a. € 35,-
 • Voordelige prijzen
 • Groot assortiment

Arduino

Arduino is een leuke manier waarop je kinderen alles leert over elektrotechniek. Er zijn veel verschillende sets beschikbaar, geschikt voor ieder budget. 

Filters

  • Arduino Mega2560 Rev3

  Arduino Mega2560 Rev3

  € 37,15 Excl. BTW

  € 44,95 Incl. BTW

  Arduino Mega2560 Rev3 met ATmega2560 controller.

  • ALLNET 4duino Starter Kit UNO R.3

  ALLNET 4duino Starter Kit UNO R.3

  € 57,77 Excl. BTW

  € 69,90 Incl. BTW

  Maak de perfecte start met deze Arduino Starter Kit. Aan de hand van 15 verschillende proj...

  • Arduino UNO REV3

  Arduino UNO REV3

  € 19,63 Excl. BTW

  € 23,75 Incl. BTW

  Arduino UNO REV3 voor de beginner en gevorderde.

  • Arduino starter kit

  Arduino starter kit

  € 78,47 Excl. BTW

  € 94,95 Incl. BTW

  Met deze Arduino starter kit leer je de basisprincipes van het gebruik van de Arduino in e...

  • Arduino CTC 101 Program Classroom Program - Full

  Arduino CTC 101 Program Classroom Program - Full

  € 1.701,65 Excl. BTW

  € 2.059,- Incl. BTW

  Arduino CTC 101 Program Classroom Program - Full. Een gereedschapskist met meer dan 25 pro...

  • Arduino CTC 101 Program - Self Learning

  Arduino CTC 101 Program - Self Learning

  € 1.321,49 Excl. BTW

  € 1.599,- Incl. BTW

  Arduino CTC 101 Program - Self Learning toolbox met 26 projecten.

Als je tiener opgroeit met Arduino, leert het veel meer dan je van te voren ooit had kunnen vermoeden. Je kunt zelf investeren in een kit – als verjaardagscadeau of alvast voor onder de kerstboom – en je kind lekker zijn of haar gang laten gaan. Maar je kunt aan de zijlijn ook meekijken en meeleren, want de projecten die je met de kits kunt doen, zijn heel divers en uitdagend. Misschien werken jullie er wel samen aan. De doelgroep is oorspronkelijk tieners van dertien tot zeventien jaar, maar als jij een kind hebt dat zijn tijd vooruit is of zich snel verveelt, dan zou de kit wel eens een uitkomst kunnen zijn. Er zijn ook kits voor jongere kinderen beschikbaar. De ontdekkingsreis die met pedagogische achtergronden is ontwikkeld door Arduino, daagt je kind uit en tegelijkertijd leert het ontzettend veel elementen van de elektrotechniek, die het anders misschien alleen uit boeken zou leren, of – pas op veel latere leeftijd – bij de praktijklessen van natuurkunde. Zelfs jij, als volwassene, kan hier nog veel van opsteken. En samen leren is uiteindelijk ook veel leuker.

Het STEAM-principe bekeken vanuit pedagogisch perspectief

STEAM is een Engelse term, die staat voor:

 • Science; de basis van wetenschap
 • Technology; alles wat met de basis van technologie te maken heeft
 • Engineering; technische ontwikkeling en ontwerpen
 • Arts; kunst of artistieke benadering
 • Mathematics; rekenen en wiskunde

Door STEAM-principes toe te passen in het onderwijs, krijgt je kind van jongs af aan veel meer kennis en inzicht door de principes echt te ervaren, in plaats van er alleen over te lezen of naar te kijken. Je kind gaat met Arduino zelf aan de slag met de basis van een opensource computerplatform en ontwikkelt elektrotechnische vaardigheden die later handig kunnen zijn.

Arduino Starter Kit

In de Starter Kit zitten vijftien elektronische projecten die je kind kan uitvoeren. Tijdens de allereerste opdracht zal je tiener alle onderdelen uit de kit verkennen, zodat het bij de andere opdrachten weet over welk element het gaat. Deze introductieopdracht is waardevol voor het vervolg. Andere projecten die het leert uitvoeren met Arduino, zijn onder andere:

 • het maken van een lamp, waarmee het elke gewenste kleur kan creëren
 • een muziekinstrument ontwerpen, dat reageert op de beweging van de handen
 • een master controller samenstellen, waarmee je kind alle eerdere, uitgevoerde projecten kan bedienen

Doordat je bij elke opdracht een concreet resultaat hebt en de opdracht is opgebouwd uit logische stappen, gaat het leren bijna als vanzelf. Het effect op je kind zal groot zijn, want het leert nadenken, een stappenplan volgen, fouten maken en creatief zijn. Als je meerdere kinderen hebt, zullen ze ook leren samenwerken, elkaar feedback geven en stimuleren. En dit alles door met elektrotechnische opdrachten bezig te zijn.

De Classroom Kit

Als school kun je diverse kits bestellen. Er zijn kits om zelf te leren of er zijn kits waarbij je de opdrachten onder begeleiding van een leraar uitvoert. Bij alle kits zitten duidelijke instructies en ook online is er veel steun van Arduino. De kits voor op school hebben ongeveer 25 projectopdrachten. Ze zijn compleet met alle onderdelen en uitgerust voor een klas tot dertig leerlingen. Tieners leren door middel van de opdrachten bijvoorbeeld programmeren en draadloos communiceren. En als docent krijg je alle tools om de begeleiding goed te kunnen doen. Zo is er een online platform met voorbereidingsmateriaal voor de lessen, kun je een online training volgen voordat je met de klas aan de slag gaat en zijn er extra bronnen die je kunt raadplegen. De kits zijn voorzien van een duidelijke indeling en structuur, zodat er overzicht is en ook na een les alle onderdelen weer op zijn eigen plek terug in de kit kunnen.

Arduino onderdelen

Naast de starter kits en school kits, kun je ook vervangende of extra onderdelen bestellen. De UNO REV3 is een board dat zowel door de beginner als de gevorderde gebruikt kan worden. Je kunt het board op diverse manieren schakelen, waardoor je snel met opdrachten kunt gaan experimenteren. Ook heb je de MEGA2560 REV3. Dit board heeft wat meer mogelijkheden dan de UNO REV3.

Het effect van werken met Arduino

Door al op jonge leeftijd kennis te maken met elektrotechniek, leer je de basisbegrippen en vaardigheden om met onderdelen iets concreets te maken. Maar het gaat niet alleen om de kennis en vaardigheden van de techniek zelf. Natuurlijk is die ook belangrijk, maar zeker wanneer je kind op school in een groep aan de opdrachten werkt, leert het ook basisvaardigheden over met elkaar communiceren, fouten durven maken of hier creatief over leren nadenken. In de wereld van nu gaat het juist niet meer alleen over kennis, maar gaat het vooral ook om de sociale en communicatieve vaardigheden die nodig zijn om met elkaar te kunnen werken en leven. En met de Arduino kit ontwikkel je jezelf, terwijl je er ook nog eens reuze veel plezier hebt. Dat maakt de kits effectief en relevant voor elke opgroeiende tiener.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mediawinkel 9.2 / 10 - 431 Reviews @ Webwinkelkeur.nl