Terug

 • Gratis verzending v.a. € 75,-
 • Voordelige prijzen
 • Groot assortiment

Point to Point

Mediawinkel.eu, voor elke point to point oplossing. Bij Mediawinkel.eu is het gemakkelijk om de juiste keus te maken uit een groot aanbod.

Filters

  • Ruckus ZoneFlex P300

  Ruckus ZoneFlex P300

  € 1.189,26 Excl. BTW

  € 1.439,- Incl. BTW

  ZoneFlex P300 outdoor point-to-point en point-to-multi-point bridge met doorvoersnelheden ...

  • Ubiquiti AirMAX Radome

  Ubiquiti AirMAX Radome

  € 32,23 Excl. BTW

  € 39,- Incl. BTW

  De Ubiquiti AirMax Radome is speciaal gemaakt voor de PowerBeam M5 400. Deze Radome zorgt ...

  • Ubiquiti airFiberX dish antenna

  Ubiquiti airFiberX dish antenna

  € 147,93 Excl. BTW

  € 179,- Incl. BTW

  Ubiquiti airFiberX dish antenna, 5GHz 30dBi, slant 45 degrees

  • Ubiquiti AirMAX PowerBridge m10

  Ubiquiti AirMAX PowerBridge m10

  € 577,69 Excl. BTW

  € 699,- Incl. BTW

  De Ubiquiti AirMAX Powerbridge M10 is een robuuste, hi-power, 2x2 MIMO radio met zeer goed...

  • Ubiquiti AirMAX NanoBeam M5

  Ubiquiti AirMAX NanoBeam M5

  € 90,08 Excl. BTW

  € 109,- Incl. BTW

  De NanoBeam is voor het opbouwen van straalverbindingen voor lange afstanden op de 5 Ghz ...

  • Ubiquiti AirMAX PowerBridge m10

  Ubiquiti AirMAX PowerBridge m10

  € 537,11 Excl. BTW

  € 649,90 Incl. BTW

  Ubiquiti AirMAX PowerBridge beschikt over ongelooflijke prestaties op lange afstanden (20+...

  • Ubiquiti Parabool Antenne met 33 dBi

  Ubiquiti Parabool Antenne met 33 dBi

  € 180,99 Excl. BTW

  € 219,- Incl. BTW

  De Ubiquiti Parabool Antenne met 33 dBi PowerBridge M10 radio en de PowerBridge M10 dish a...

  • Ubiquiti airFiber AF-4X

  Ubiquiti airFiber AF-4X

  € 561,16 Excl. BTW

  € 679,- Incl. BTW

  Ubiquiti airFiber AF-4X, 500+ Mbps Backhaul, 4 GHz

  • Ubiquiti AirMAX NanoBeam M5

  Ubiquiti AirMAX NanoBeam M5

  € 123,14 Excl. BTW

  € 149,- Incl. BTW

  De NanoBeam M is ideaal voor het opbouwen van straalverbindingen op lange afstanden op de ...

  • EnGenius ENH-500

  EnGenius ENH-500

  € 107,36 Excl. BTW

  € 129,90 Incl. BTW

  EnGenius 5 Ghz wireless-N outdoor access point met interne 13 dbi antenne en 2 ethernet po...

  • EnGenius EPE-1212 PoE injector

  EnGenius EPE-1212 PoE injector

  € 11,49 Excl. BTW

  € 13,90 Incl. BTW

  EnGenius EPE-1212 PoE injector

Met point to point kunnen zogenaamde blanc spots, plekken waar op geen enkele manier toegang tot het internet is te krijgen, toch met het internet worden verbonden. Point to point is een straalverbinding tussen twee zendmasten. Tussen beide masten wordt voortdurend een radioverbinding in stand gehouden. Via die verbinding kan dataverkeer tussen de beide masten plaats vinden. Naast verschillende typen radioverbindingen bestaan er ook straalverbindingen die gebruik maken van laserlicht. Voor professionele verbindingen, nodig om een videolink te leggen, zijn vergunningen nodig. Dat geldt niet voor een wifi straalverbinding.

Waarvoor wordt point to point gebruikt?

Sommige gebouwen staan op een onhandige plek voor internettoegang. Zoals een losse locatie in de buurt van een school of een opslagloods van een bedrijf op een afgelegen terrein. Op die locaties is een eigen internetaansluiting geen optie; een school of een bedrijf wil graag dat alle locaties van het ‘eigen’ netwerk gebruik maken. Als het niet mogelijk is om een kabel naar deze losse gebouwen te trekken, wordt er soms gekozen voor een point to point straalverbinding. Dat is een goede manier om een gebouw met een snelle netwerkverbinding te koppelen aan het bedrijfsnetwerk of aan het internet.

Randvoorwaarden voor een straalverbinding

Met een straalverbinding kan een flinke afstand worden overbrugd. Met professionele apparatuur is 100 kilometer gemakkelijk haalbaar. Om een gebouw met point to point van wifi te voorzien zijn afstanden tot 10-20 kilometer meer gebruikelijk. Voor het opzetten van een straalverbinding met point to point moet met veel dingen rekening worden gehouden. In Nederland is het overal toegestaan om internet met een straalzender te ontsluiten. De meest belangrijke praktische randvoorwaarden zijn dat op de zender/ontvanger aan beide kanten dezelfde firmware draait, en dat zich tussen de zendmasten geen obstakels mogen bevinden.

Stabiele straalverbinding

Tussen de beide masten van een point to point verbinding moet een vrije zichtlijn zijn. Dit heet een vrije Line of Sight (LOS). Om dat voor elkaar te krijgen worden de masten zo hoog mogelijk geplaatst, liefst met een lange paal bovenop een hoog gebouw. De zendunits moeten stevig vastzitten en ook de masten moeten stijf zijn. Als ze bij harde wind bewegen wordt de verbinding verstoord of gaat verloren. Om te voorkomen dat het radiosignaal wordt geabsorbeerd door objecten in de buurt (een eigenschap van radiosignalen) moet er rondom de zendunits minimaal vijf meter vrije ruimte zijn. Dit heet de fresnell zone.

Uitrichten van de antennes

Als aan alle randvoorwaarden is voldaan en als de zendmasten zijn geplaatst, kan er worden begonnen met het uitrichten van de point to point verbinding. Dat is een heel precies werkje, waar je voldoende tijd voor moet nemen. Hoe de antennes worden uitgericht is van grote invloed op de kwaliteit van de verbinding. Een slecht uitgerichte antenne zorgt voor een onstabiele en trage verbinding. Een goed uitgerichte antenne garandeert een stabiele point to point verbinding. Het uitrichten moet met twee personen worden gedaan; één op elke locatie. De antennes moeten horizontaal en verticaal worden uitgericht. Een essentieel hulpmiddel daarbij is Ack-timing.

Point to point apparatuur

Bij Mediawinkel.eu is alle apparatuur te koop om met behulp van een point to point straalverbinding een wifi-verbinding op te zetten. In de webshop zijn niet alleen zend- en ontvangunits te vinden, maar ook schotelantennes, beschermingskappen en hulpmiddelen om de apparatuur goed te monteren. Door de verschillende systemen te vergelijken vind je een geschikte oplossing voor jouw point to point straalverbinding. Als je je point to point apparatuur bestelt bij Mediawinkel.eu maak je dankzij lucratieve acties kans op aanzienlijke kortingen. Je aankopen worden uiteraard beschermd dankzij de uitstekende klantvoorwaarden. Bezorgen gaat bij de Mediawinkel.eu heel snel: zodra je bestelling is geplaatst wordt de verzending in gang gezet en heb je je spullen binnen no time in huis.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mediawinkel 9.2 / 10 - 431 Reviews @ Webwinkelkeur.nl