Terug

 • Gratis verzending v.a. € 75,-
 • Voordelige prijzen
 • Groot assortiment

Netwerk hub

Mediawinkel.eu heeft een netwerk hub voor jou. Bij Mediawinkel.eu is het gemakkelijk om de juiste keus te maken uit een groot aanbod

Filters

  • Gembird 4 poorts USB 3.0 hub

  Gembird 4 poorts USB 3.0 hub

  € 15,66 Excl. BTW

  € 18,95 Incl. BTW

  Gembird 4 poorts USB 3.0 hub met voeding

  • Gembird 4 poorts USB 3.0 hub met voeding

  Gembird 4 poorts USB 3.0 hub met voeding

  € 20,58 Excl. BTW

  € 24,90 Incl. BTW

  Gembird 4 poorts USB 3.0 hub met voeding.

  • Gembird 4 poorts USB 3.0 hub met voeding

  Gembird 4 poorts USB 3.0 hub met voeding

  € 24,71 Excl. BTW

  € 29,90 Incl. BTW

  Voeg met deze Gembird 4 poorts USB 3.0 hub met voeding direct extra poorten toe. Leverbaar...

  • Gembird 7 poorts USB 2.0 hub met voeding

  Gembird 7 poorts USB 2.0 hub met voeding

  € 14,01 Excl. BTW

  € 16,95 Incl. BTW

  Gembird 7 poorts USB 2.0 hub met voeding

  • Eminent Dockingstation

  Eminent Dockingstation

  € 132,22 Excl. BTW

  € 159,99 Incl. BTW

  Sluit tot 2 full HD schermen (max. 2048x1152) aan op uw laptop via de HDMI, DVI/VGA poort ...

Computers en routers hebben in de meeste gevallen te weinig aansluitingen voor alle gewenste apparatuur. Het ontbreekt vooral aan USB ingangen op laptops en aan netwerkaansluitingen op routers. Lastig, want alle signalen die computers van en naar het internet sturen en ontvangen worden geregeld door een router. Die werkt als een soort verkeerslicht. Het verkeer van de verschillende computers in de richting van de router loopt voor een deel door netwerkkabels. Een veel voorkomend probleem is dat er op de router te weinig aansluitingen zitten voor alle netwerkkabels. Dat kan worden opgelost met een netwerk hub.

Voordelen van een bekabelde router

UTP netwerkkabels tussen een computer en een router lijken een ouderwetse oplossing. Veel van de computers die gebruik maken van het internet communiceren immers via een draadloos wifi netwerk. Maar niet overal in het gebouw is de kwaliteit van het wifi netwerk voldoende voor een goede verbinding. Om storingen te vermijden en altijd verzekerd te zijn van een goede verbinding met de router, kun je dan beter een UTP netwerkkabel gebruiken. Zo’n kabel zorgt voor een stabielere en vooral veel snellere verbinding met de router dan met een draadloos netwerk mogelijk is.

Zo werkt een netwerk hub

Als het aantal aansluitingen voor een UTP netwerkkabel op de router niet groot genoeg is, is dat uit te breiden met een netwerk hub. Een netwerk hub wordt met één poort aangesloten op de router en heeft dan drie of meer vrije aansluitingen beschikbaar voor computers en andere netwerkapparatuur. Een hub werkt net als een verdeelstekker. Het netwerksignaal van de router wordt vermenigvuldigd naar alle aansluitingen en vice versa. Dat betekent dat signalen van computer 1 ook terecht komen bij computer 2, 3 en 4. Als twee computers tegelijk met de router willen communiceren moet er één wachten totdat het netwerk weer vrij is.

Vertragingen en veiligheidsissues

Door een netwerk hub te gebruiken kunnen er botsingen of collisions ontstaan. Op zich is dat niet zo heel erg. De router lost conflicten doorgaans correct op. Hij zal eerst het netwerkverkeer van de ene computer afhandelen en daarna dat van de andere. Maar bij veel verkeer ontstaan er wel vertragingen op het netwerk. Dat kan behoorlijk hinderlijk zijn. Een netwerk hub heeft ook veiligheidsissues. Doordat elk signaal naar elke andere computer wordt verstuurd kan dat door andere netwerkgebruikers worden onderschept. Hackers kunnen daar misbruik van maken. Om die problemen te voorkomen wordt tegenwoordig meestal een netwerk switch gebruikt in plaats van een netwerk hub.

USB hub

De netwerk hub lijkt zijn langste tijd dus wel te hebben gehad. De USB hub daarentegen is bijzonder populair. Zo’n hub wordt gebruikt in combinatie met een laptop, want die heeft doorgaans te weinig USB ingangen. Als op de USB ingangen van een standaard laptop een muis en een USB stick worden aangesloten zijn alle ingangen al bezet. Door een USB hub op een USB ingang van de laptop aan te sluiten kan het aantal USB poorten fors worden uitgebreid. Daardoor wordt de connectiviteit van de laptop groter en kun je er een printer, scanner, gameconsole of zelfs extra schermen op aansluiten.

Netwerk hub bij Mediawinkel.eu

In de webshop van de Mediawinkel.eu zijn vele soorten netwerk hubs en USB hubs te vinden. Je kunt de modellen van de verschillende merken, hun prijzen en eigenschappen vergelijken en de hub die aan jouw wensen voldoet uitkiezen. Als je er zelf niet uitkomt staat onze deskundige klantenservice klaar om advies te geven. Door een netwerk hub te bestellen bij Mediawinkel.eu maak je bovendien kans op flinke kortingen, want de Mediawinkel.eu heeft regelmatig aantrekkelijke acties voor trouwe klanten. Alle producten worden snel geleverd; binnen enkele dagen wordt je bestelling thuis bezorgd.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mediawinkel 9.2 / 10 - 431 Reviews @ Webwinkelkeur.nl