Terug

 • Gratis verzending v.a. € 75,-
 • Voordelige prijzen
 • Groot assortiment

Firewall

Mediawinkel.eu heeft een firewall voor jou. Bij Mediawinkel.eu is het gemakkelijk om de juiste keus te maken uit een groot aanbod.

Filters

  • Dell SonicWall TZ300

  Dell SonicWall TZ300

  € 734,71 Excl. BTW

  € 889,- Incl. BTW

  Dell SonicWall TZ300 High-performance UTM firewall voor het MKB.

  • ALLNET VPN/Firewall WLAN-WAN Router

  ALLNET VPN/Firewall WLAN-WAN Router

  € 140,41 Excl. BTW

  € 169,90 Incl. BTW

  ALLNET VPN/Firewall WLAN-WAN Router

  • Dell SonicWall TZ300 Wireless

  Dell SonicWall TZ300 Wireless

  € 1.023,97 Excl. BTW

  € 1.239,- Incl. BTW

  DELL SonicWALL TZ300 Wireless inclusief TotalSecure (1 jaar), High-performance firewall vo...

Het internet is enorm omvangrijk. Het zorgt voor hogere productiviteit, meer rendement en veel creativiteit. Dat komt doordat er informatie wordt gedeeld en intensief kan worden samengewerkt. Maar die zegeningen hebben ook een schaduwzijde, want tussen alle waardevolle en nuttige toepassingen zijn er ook mensen actief, die schade proberen toe te brengen. Dat doen ze door gegevens te stelen, schadelijke software te verspreiden en door computers en netwerken te gijzelen. Elke device dat in verbinding staat met het internet loopt het risico hiermee te maken te krijgen.

Iedereen achter een firewall

Een firewall zorgt voor voldoende beveiliging om de ergste dreiging weg te nemen. Het is als het ware een onzichtbare muur, die hackers, wormen en andere kwaadaardige software tegenhoudt. De kans op diefstal of fraude wordt hierdoor een stuk kleiner. Indringers blijven buiten en de bedrijfsgegevens zijn veilig. Dat wordt gedaan door al het inkomend en uitgaand digitale verkeer te scannen en te toetsen aan de hand van een set regels en protocollen. Elk pakketje informatie dat wordt doorgelaten is veilig. Dat is belangrijk, want door schadelijke software kan gevoelige data worden gestolen. Ook kunnen complete netwerken worden platgelegd. Dat veroorzaakt schade.

Verschillende categorieën bescherming

Hoe zwaar een internetverbinding beveiligd moet worden is afhankelijk van het soort gebruiker. Voor privégebruik volstaat doorgaans een relatief eenvoudige firewall, die meestal standaard deel uitmaakt van de router. Kleine bedrijfjes moeten, vooral als zij met gevoelige informatie werken, drastischer maatregelen nemen en een concreet beveiligingsprotocol opstellen. Grote bedrijven maken voor hun beveiliging gebruik van complexe systemen, die bijna 100% garantie bieden dat er veilig kan worden gewerkt. Desondanks verschijnen in de media regelmatig berichten dat er met succes is binnengedrongen in bedrijfsnetwerken.

Pakketfiltering

De meest eenvoudige vorm van beveiligen bestaat uit het filteren van het in- en uitgaande netwerkverkeer. Elk pakketje dat naar binnen of buiten gaat wordt beoordeeld. Afhankelijk van die beoordeling wordt het tegengehouden of doorgelaten. Dat gebeurt aan de hand van een set regels, die door de eigenaar of de leverancier van de firewall is opgesteld. Criteria zijn onder anderen de poort waar het pakketje naartoe moet. Een firewall die op basis van dit principe werkt is snel en heeft nauwelijks invloed op de netwerksnelheid. Maar de beveiliging is niet waterdicht, vooral niet tegen bedreigingen door virussen en spam.

Application layer firewall

Virussen en spam worden wel tegengehouden door een application layer firewall. Dit type beoordeelt alle ondersteunde protocollen. Door middel van software wordt bekeken of pakketjes worden doorgelaten of niet. Deze oplossing wordt vaak samen met een proxy opgezet. Het systeem is veel complexer dan pakketfiltering, omdat de beoordeling voor elk protocol plaats moet vinden. Dit type beveiliging vraagt dan ook meer capaciteit. Een bekend voorbeeld van systemen met een application layer firewall zijn mailservers. Daar wordt het binnenkomende verkeer voortdurend gescand. Op die manier kan spam worden verwijderd.

Pakketjes volgen

Bij een stateful firewall worden pakketten gevolgd. Dat betekent dat een pakket, dat op zich goedgekeurd wordt, toch kan worden tegengehouden op basis van de route die het neemt. Dat klinkt ingewikkeld, maar in de praktijk valt die complexiteit wel mee. Bij een FTP-sessie is het soms nodig om een pakket via een alternatieve poort te sturen. Als de pakketten niet gevolgd worden kan dat via elke willekeurige poort zijn. Op dat moment is de controle weg. Door de pakketten wel te volgen is het mogelijk om pakketten alleen via vooraf gedefinieerde poorten te sturen.

Wat wordt beschermd door de firewall?

Een personal firewall is een software oplossing die alleen de computer beschermt waarop hij is geïnstalleerd. In een personal firewall wordt gebruik gemaakt van een standaardset aan regels. Een gebruiker kan daar zelf regels aan toevoegen. Hij kan bijvoorbeeld forceren dat maar één ftp-programma op zijn computer toegang heeft om poort 21 te gebruiken. Network firewalls daarentegen zijn heel geavanceerd. Het zijn dedicated computers die het verkeer tussen twee of meer gescheiden netwerken regelen. Network firewalls zijn zeer complexe systemen, waarvan het beheer een dagtaak is.

Beveiliging is een specialisme

Er is behoorlijk veel kennis voor nodig om de beveiliging van een bedrijfsnetwerk op een goede manier te regelen. Veel bedrijven hebben die kennis onvoldoende en het is meestal niet rendabel om die kennis in huis te halen. Zij kiezen er vaak voor om gespecialiseerde bedrijven in te huren. Die specialisten komen langs en plaatsen de firewall in het netwerk bij de klant. Daarna wordt de beveiliging online geconfigureerd. Ook het onderhoud van deze zogeheten managed firewalls wordt volledig op afstand gedaan door deze gespecialiseerde bedrijven.

Zelf een firewall kopen

Wie thuis een firewall wil installeren kan het beste eerst de documentatie van de router opzoeken. In veel routers is namelijk standaard al beveiliging opgenomen. Als dat niet zo is of als je extra bescherming wilt, kun je besluiten om een losse firewall te kopen. Deze apparaten kosten 100 – 200 euro. Ze zijn eenvoudig te plaatsen en te installeren. De meeste typen zijn zelfs plug en play. Ook de beveiliging voor een klein tot middelgroot bedrijfsnetwerk kan online worden aangeschaft. Het is wel zaak om goed uit te zoeken hoe het netwerk in elkaar zit en wat je wilt beveiligen. Als je dat niet zelf kunt is het verstandig om een specialist in te schakelen. Hij kan advies geven over het benodigde soort firewall. Dat is wel nodig, want er zijn enorm veel soorten beveiligingssystemen verkrijgbaar. Afhankelijk van de situatie kan het nodig zijn om een fysieke firewall te kopen en deze aan te vullen met beveiligingssoftware. De prijzen van deze systemen variëren sterk: van een paar honderd tot meer dan 5000 euro.

Te koop in de webshop

Mediawinkel.eu verkoopt firewalls voor particulieren en bedrijven. In de webshop kun je ze onderling vergelijken. Vergelijk ze op prijs, soort beveiliging en techniek. Het is best lastig om het juiste beveiligingssysteem te kiezen. Wie er zelf niet helemaal uit komt kan advies krijgen van onze deskundige klantenservice. Dan weet je zeker dat je een goed product krijgt en je betaalt niet teveel. De Mediawinkel.eu heeft regelmatig acties voor trouwe klanten. Zeker bij een firewall kan dat een leuke korting opleveren.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mediawinkel 9.2 / 10 - 431 Reviews @ Webwinkelkeur.nl