Transducer

Om veilig te kunnen varen heb je bepaalde systemen echt nodig op je boot. Een transducer is zeker iets wat je nodig hebt om je veiligheid te kunnen garanderen. Het is namelijk een dieptemeter waarbij je kunt zien als je richting ondiep water vaart. Zo kun je hierop anticiperen wat gevaarlijke situaties kan voorkomen. Het is een systeem wat erg divers gebruikt kan worden, je kunt hier namelijk ook vissen mee lokaliseren op groot water. Elke visser weet dat dit grote voordelen biedt. Wat een transducer is en hoe het werkt en wat de voordelen zijn lees je allemaal hier.

Wat is een Transducer?

Een transducer is een dieptemeter die je kunt gebruiken om een beeld te creëren van de bodem onder de boot. Dit is dan ook een belangrijk systeem om aan boord te hebben aangezien je hiermee kunt bepalen of je ergens nog veilig kunt varen. Een transducer wordt veel gebruikt door vissers maar is eigenlijk onmisbaar op elke boot. Met de huidige opties die er zijn, is er van alles te zien met een transducer. Ze bieden alles van een structurescan tot beelden die haast gelijk zijn aan een foto. De werking van een transducer is eigenlijk heel eenvoudig. Het apparaat stuurt geluidsgolven het water in. Dit geluid weerkaatst tegen de bodem of objecten waardoor je een beeld krijgt van de situatie voor, achter of onder je boot. Ondanks de eenvoudige werking kan het in het begin wel even lastig zijn om de juiste instellingen te ontdekken, vooral als je hiermee vis wilt vinden.

De verschillende opties

Er is in ons assortiment uiteraard niet maar een soort transducer te vinden. Wij bieden een ruim assortiment aan van verschillende merken. Doordat deze allemaal verschillend zijn is het erg belangrijk om goed te bedenken wat voor gegevens je wilt krijgen van de transducer. Dit is ook belangrijk voor de plaatsing van het systeem op de boot. Elk merk heeft andere eigenschappen en mogelijkheden waardoor je erg veel keuze hebt. De merken die wij aanbieden zijn:

  • Airmar
  • Raymarine
  • Simrad
  • BenG
  • Lowrance
  • Humminbird

Transducer tijdens het varen

Als je gaat varen op onbekende wateren is het onmogelijk om te weten hoe de bodem eruit ziet. Je kunt zonder transducer nooit weten of er ondiepe bodem aankomt waarop je kunt vastlopen. Met de ForwardScan kun je de bodem die zich voor je boot bevindt zien. Hierdoor weet je wat er komt en kun je hier rekening mee houden. Bij een ForwardScan wordt de technologie gebruikt om aan te geven wanneer je echt moet gaan uitkijken en op welk punt het water te ondiep zal zijn om te kunnen varen. Dit wordt veelal aangegeven met verschillende kleuren zoals geel (een waarschuwing) en rood (gevaarlijk ondiep).

Gebruik tijdens het vissen

Een transducer is een uitstekend hulpmiddel tijdens het vissen. Hiermee wordt er met geluid een beeld gecreëerd van de bodem maar ook van objecten in het water. Zo kun je dus vis zien in het water waardoor je weet waar je de hengel het beste kunt uitwerpen. Het instellen hiervan kan best lastig zijn als het echt gaat om het vinden van vis. De gevoeligheid waarop je de transducer instelt bepaald namelijk wat je ziet. Als je in ondiep water gaat vissen en je hebt de transducer te gevoelig ingesteld vang je veel ruis op van de bodem en waterplanten. Het is dus zo dat hoe dieper je gaat vissen, hoe gevoeliger je de transducer in zal moeten stellen. Vooral op groot water kan het gebruik hiervan voordelen bieden. Het is soms onmogelijk te weten waar de vissen zitten en ook hoe diep de vis zich bevindt. Met een transducer is dit eenvoudig te achterhalen en kan je veel doelgerichter te werk gaan. Bespaar jezelf een hoop tijd en teleurstellingen, ga vissen met een transducer.

Bestel jouw transducer bij Mediawinkel.eu

Of je nou een transducer dieptemeter wilt gebruiken voor het vinden van vis of dat je er slechts een wilt om veilig te kunnen varen maakt niet uit. Al onze systemen bieden de mogelijkheid om het water rondom jouw boot te verkennen. Hierdoor weet je altijd zeker dat je niet vastloopt in ondiep water. Het aanschaffen van een transducer kan erg prijzig zijn, binnen ons assortiment vind je alleen producten van geweldige kwaliteit en tegen een zeer scherpe prijs. Je bent er bij ons altijd zeker van dat je de beste producten krijgt voor een mooie prijs. Wil jij gebruik gaan maken van een transducer voor jouw boot, bestel deze dan bij Mediawinkel.eu.