Terug

 • Gratis verzending v.a. € 35,-
 • Voordelige prijzen
 • Groot assortiment

OTG kabel

Mediawinkel.eu heeft de juiste OTG Kabel voor jou. Bij Mediawinkel.eu.eu is het gemakkelijk om de juiste keus te maken uit een groot aanbod.

Filters

  • Cablexpert mini USB OTG-kabel

  Cablexpert mini USB OTG-kabel

  € 2,44 Excl. BTW

  € 2,95 Incl. BTW

  Cablexpert mini USB OTG-kabel 15 cm

  • Cablexpert USB OTG-kabel

  Cablexpert USB OTG-kabel

  € 2,44 Excl. BTW

  € 2,95 Incl. BTW

  Cablexpert USB OTG-kabel, micro USB, 15 cm

  • Gembird Micro USB OTG hub

  Gembird Micro USB OTG hub

  € 8,22 Excl. BTW

  € 9,95 Incl. BTW

  Micro USB hub voor smartphones/tablets

  • DELOCK CABLE MICRO USB OTG MALE

  DELOCK CABLE MICRO USB OTG MALE

  € 12,31 Excl. BTW

  € 14,90 Incl. BTW

  DELOCK CABLE MICRO USB OTG MALE > USB A MALE INCL. MICRO SD

  • Gembird micro USB OTG-kabel

  Gembird micro USB OTG-kabel

  € 2,44 Excl. BTW

  € 2,95 Incl. BTW

  Gembird USB OTG-kabel deze kabel biedt een gemakkelijke manier om apparaten aan te sluiten...

  • Cablexpert USB 2.0 Type-C adapter (CM/AF)

  Cablexpert USB 2.0 Type-C adapter (CM/AF)

  € 4,09 Excl. BTW

  € 4,95 Incl. BTW

  Cablexpert USB 2.0 Type-C adapter (CM/AF), om USB apparaten eenvoudig aan te sluiten op ee...

  • Cablexpert USB 3.0 Type-C adapter

  Cablexpert USB 3.0 Type-C adapter

  € 4,92 Excl. BTW

  € 5,95 Incl. BTW

  Gembird USB 3.0 Type-C adapter (m) naar type-A (v) adapter-stekker

  • Cablexpert USB 2.0 Type-C adapter

  Cablexpert USB 2.0 Type-C adapter

  € 5,74 Excl. BTW

  € 6,95 Incl. BTW

  Cablexpert USB 2.0 Type-C adapter (CM/AF) naar type-A (v) adapter-stekker

  • Cablexpert micro USB OTG kabel

  Cablexpert micro USB OTG kabel

  € 2,44 Excl. BTW

  € 2,95 Incl. BTW

  Cablexpert micro USB OTG kabell, USB micro-B (mannetje) naar USB A (vrouwtje)

Smartphones en tablets zijn op zich handige toestellen met een interface die in de meeste gevallen ruimschoots voldoet. Maar soms heb je behoefte aan extra geheugen, een toetsenbord of muis, of een webcam. Zoals wanneer je met een toetsenbord een verslag op je tablet wilt schrijven. Dat gaat met een los toetsenbord net wat sneller dan met de touchscreen van de tablet. Met een normale USB-kabel kun je zo’n toetsenbord niet aansluiten. Met een zogeheten OTG kabel kan dat wel. OTG betekent On-The-Go. Het is een nieuwe techniek waarmee de smartphone of tablet automatisch ‘master’ wordt en de accessoire de ‘slave’.

De computer is de baas

Je kon een smartphone of tablet altijd al met een gewone USB-kabel aansluiten op een computer of laptop. Vanaf de computer kun je dan de opslag van de smartphone zien en daar bestanden vanaf halen en naartoe verplaatsen. Bij die verbindingen is de computer de baas. Vanuit daar wordt alle communicatie geïnitieerd. De smartphone of tablet is een knechtje, dat passief afwacht wat er vanaf de andere kant allemaal gebeurt. In het Engels wordt dat master en slave genoemd. Met een gewone USB-kabel gedraagt de smartphone of tablet zich dus net zoals alle andere aangesloten randapparatuur. Met een USB-kabel is een toetsenbord of muis niet in combinatie met de smartphone of tablet gebruiken.

De kabel zorgt voor master functionaliteit

Door in plaats van een gewone USB kabel een OTG kabel te gebruiken reageert de smartphone of tablet anders. Die kabel zorgt ervoor dat de smartphone of tablet het hoofdapparaat is. Daardoor gaat de aangesloten randapparatuur zich ook anders gedragen, namelijk op dezelfde manier als wanneer je die aansluit op een laptop of computer. De smartphone zal de randapparatuur herkennen en daardoor kun je dan ineens wel met een toetsenbord en muis op de smartphone of tablet werken. Die randapparatuur blijft niet beperkt tot toetsenborden en muizen. Ook apparaten voor externe opslag worden herkend. Een OTG kabel verandert je smartphone of tablet in een USB host, ofwel de master. Daardoor krijg je er een hele batterij aan randapparatuur bij.

Kabel On-the-go

Een OTG kabel werkt niet op elk type smartphone of tablet. Het werkt alleen als de smartphone of tablet uitgerust is met On-The-Go. Op sommige apparaten waar die functionaliteit niet standaard op aanwezig is kan een On-The-Go app worden geïnstalleerd. Zodra deze kabel wordt aangesloten zal de smartphone of tablet de communicatie met de randapparatuur opstarten. Die apparatuur ‘denkt’ dat het is aangesloten op een gewone laptop. Muisbewegingen zijn op het scherm zichtbaar, een toetsenbord verstuurt zijn informatie naar de smartphone of tablet. En externe harde schijven of flashdrives worden vanaf de smartphone of tablet toegankelijk.

Extra mogelijkheden

De mogelijkheden die een OTG kabel creëert zijn bijna onuitputtelijk. Door een flashdrive aan te sluiten krijg je ineens oneindig meer geheugencapaciteit. Handig om back-ups te maken. Of om films en muziek af te spelen, zonder dat dit ten koste gaat van het geheugen van de smartphone of van MB’s. Je kunt OTG ook gebruiken om de smartphone of tablet van buitenaf te bedienen. Stel je voor dat het scherm defect raakt. Met OTG kun je dan nog steeds de smartphone of tablet benaderen en heb je de kans om een back-up te maken van het toestel, voordat het voor reparatie wordt opgestuurd.

Kabels met extra mogelijkheden

Naast de gewone OTG kabel waarmee randapparatuur kan worden aangesloten, bestaan er ook speciale kabels. Zo is er één met powersharing. Met die kabel worden twee smartphones aan elkaar gekoppeld. Je hebt dan de mogelijkheid om de ene smartphone met de andere op te laden. Er zijn ook kabels met een losse voedingsaansluiting. Daarmee wordt voorkomen dat de randapparatuur zijn energie uit de smartphone of tablet haalt. Bij zo’n kabel wordt de randapparatuur gevoed vanuit een losse voeding. Er zijn ook kabels met hub. Die zijn handig om meerdere apparaten tegelijk aan te sluiten op je smartphone of tablet.

Welke randapparatuur sluit je aan met OTG

De lijst met randapparatuur die kan worden aangesloten met een OTG kabel op je smartphone of tablet is heel uitgebreid. Zoals een USB-disk, flashdrive, externe harde schrijf, toetsenbord, muis, externe navigatie, diagnose apparatuur, webcam en game consoles. Je kunt dus zelfs je Xbox 360 koppelen aan je smartphone of tablet. Ook voor nagenoeg elk type opslagmiddel is er wel een speciale kabel te vinden. Er zijn zelfs speciale kabels waarmee microdrives met de smartphone of tablet kunnen worden gelezen. Ook de technieken om apparaten vanuit elkaars voedingen op te laden zijn doorontwikkeld. Er bestaan kabels waarmee de snelheid om de batterijen op te laden aanzienlijk is verhoogd.

Verwarring over USB aansluiting

Doordat er inmiddels heel veel typen USB-aansluitingen bestaan is het niet altijd even duidelijk welke USB-aansluiting kan worden gebruikt in combinatie met een OTG kabel. De traditionele USB 1.0 tot 3.0, die vaak worden gebruikt om voedingsspanning te leveren, past lang niet altijd. Het wordt aangeraden om vooraf goed uit te zoeken voor welke aansluiting jouw smartphone of tablet geschikt is. Ook bij de mini-USB’s en de nieuwere typen mag je er niet van uitgaan dat hij altijd op jouw toestel past. Kijk vooral uit met USB C aansluitingen. Die maken een hoge datasnelheid mogelijk en zijn geschikt voor snel laden. Maar wees voorzichtig en kijk uit dat je niet iets kapot maakt.

OTG kabel kopen?

OTG kabels kun je het beste online bestellen. Bij Mediawinkel.eu.eu vind je nagenoeg elk kabeltje om je smartphone of tablet op alle gewenste randapparatuur aan te sluiten. In de webshop zijn kabels van bekende merken te vinden in diverse prijscategorieën. Als het je zelf niet lukt om het juiste kabeltje te vinden is de klantenservice bereid om te helpen met zoeken. Op die manier vind je bij de Mediawinkel.eu snel een passende oplossing voor jouw smartphone. En het leuke is: wij leveren een OTG kabel en andere producten zoals een SMA kabel voor een aantrekkelijke prijs.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mediawinkel 9.2 / 10 - 431 Reviews @ Webwinkelkeur.nl