Terug

 • Gratis verzending v.a. € 35,-
 • Voordelige prijzen
 • Groot assortiment

Glasvezelkabel

Mediawinkel.eu heeft de juiste glasvezelkabel voor jou. Bij Mediawinkel.eu.eu is het gemakkelijk om een keus te maken uit een groot aanbod.

Filters

  • Te connectivity Fibre Optic Connector

  Te connectivity Fibre Optic Connector

  € 18,93 Excl. BTW

  € 22,90 Incl. BTW

  TE CONNECTIVITY, 2-2120864-1 Fibre Optic Connector, LC, Singlemode, Zinc Body, Variant 14

  • ACT 50/125UM OS2 Pigtails

  ACT 50/125UM OS2 Pigtails

  € 36,35 Excl. BTW

  € 43,98 Incl. BTW

  ACT LC 50/125UM OS2 Pigtails, 12 stuks van 1 meter

  • ACT 9/125UM OS2 Duplex Fiber Optic

  ACT 9/125UM OS2 Duplex Fiber Optic

  € 13,05 Excl. BTW

  € 15,79 Incl. BTW

  ACT LC-SC 9/125UM OS2 Duplex Fiber Optic Patchkabel van 10 meter.

  • ACT 9/125UM OS2 Duplex Fiber

  ACT 9/125UM OS2 Duplex Fiber

  € 14,99 Excl. BTW

  € 18,14 Incl. BTW

  ACT SC/APC8-SC/APC8 9/125UM OS2 Duplex Fiber Optic Patch 5 meter.

  • ACT 9/125UM OS2 Duplex Fiber

  ACT 9/125UM OS2 Duplex Fiber

  € 27,26 Excl. BTW

  € 32,98 Incl. BTW

  ACT SC/APC8-SC/PC 9/125UM OS2 Duplex Fiber Optic Patsch 25 meter.

  • Gembird glasvezelkabel

  Gembird glasvezelkabel

  € 13,97 Excl. BTW

  € 16,90 Incl. BTW

  De Gembird glasvezelkabel is de ideale oplossing voor zeer snelle gegevensoverdracht met h...

  • Gembird glasvezelkabel

  Gembird glasvezelkabel

  € 15,62 Excl. BTW

  € 18,90 Incl. BTW

  Duplex multimode Gembird glasvezelkabel (50/125 OM2). De ideale oplossing voor zeer snell...

  • Gembird glasvezelkabel

  Gembird glasvezelkabel

  € 15,62 Excl. BTW

  € 18,90 Incl. BTW

  Gembird glasvezelkabel is de ideale oplossing voor zeer snelle gegevensoverdracht met hoge...

  • Gembird Toslink optische kabel

  Gembird Toslink optische kabel

  € 8,18 Excl. BTW

  € 9,90 Incl. BTW

  Gembird Toslink optische kabel, 10 m is perfect link tussen een DVD/Blu-ray speler en je ...

  • Gembird Toslink optische kabel 7,5 m

  Gembird Toslink optische kabel 7,5 m

  € 8,26 Excl. BTW

  € 9,99 Incl. BTW

  Gembird Toslink optische kabel, 7.5 m is perfect link between a DVD/Blu-ray player and you...

  • Gembird Toslink optische kabel 3M

  Gembird Toslink optische kabel 3M

  € 5,74 Excl. BTW

  € 6,95 Incl. BTW

  Gembird Toslink optische kabel, 3 meter.

  • Gembird Toslink optische kabel 1M

  Gembird Toslink optische kabel 1M

  € 2,47 Excl. BTW

  € 2,99 Incl. BTW

  Gembird Toslink optische kabel, 1 meter.

  • Gratis verzending v.a. € 35,-
  • Voordelige prijzen
  • Groot assortiment
  • Ewent OM4 glasvezel patchkabel duplex

  Ewent OM4 glasvezel patchkabel duplex

  € 6,82 Excl. BTW

  € 8,25 Incl. BTW

  Ewent LSZH Multimode 50/125 OM4 glasvezel patchkabel duplex met SC connectoren

  • Ewent OM3 glasvezel patchkabel duplex

  Ewent OM3 glasvezel patchkabel duplex

  € 6,46 Excl. BTW

  € 7,82 Incl. BTW

  Ewent LSZH Multimode 50/125 OM3 glasvezel patchkabel duplex met SC connectoren.

  • Ewent OM2 glasvezel patchkabel duplex

  Ewent OM2 glasvezel patchkabel duplex

  € 6,28 Excl. BTW

  € 7,60 Incl. BTW

  Ewent LSZH Multimode 50/125 OM2 glasvezel patchkabel duplex met LC connectoren

  • Ewent OM1 glasvezel patchkabel LC connectoren

  Ewent OM1 glasvezel patchkabel LC connectoren

  € 6,28 Excl. BTW

  € 7,60 Incl. BTW

  Ewent LSZH Multimode 62.5/125 OM1 glasvezel patchkabel duplex met LC connectoren

Licht wordt in de communicatietechniek toegepast om razendsnel signalen over grote afstanden te versturen. Dat gaat met behulp van een glasvezelkabel. Aan het begin van de kabel worden lichtpulsen in de kabel ingevoerd. Door de eigenschappen van glasvezel en door de speciale constructie van de kabel verzwakken de lichtpulsen nauwelijks. Daardoor kan het licht over grote afstanden worden getransporteerd, zonder dat het versterkt hoeft te worden. Het aanleggen van een infrastructuur van glasvezelsystemen is vrij kostbaar, maar het zijn duurzame systemen, die bijna niet kapot gaan en weinig onderhoud vergen.

Wat is een glasvezelkabel

Een glasvezelkabel is gemaakt van glas, dat omhuld is met een materiaal dat geen licht doorlaat. Normaal is glas hard en breekbaar, maar als het in hele dunne draden van enkele micrometers wordt getrokken, zoals in deze kabels, is het sterk en buigzaam. Een lichtpuls die aan het begin van een kabel wordt gegeven blijft tot aan het eind in die kabel. De lichtpuls wordt telkens tegen de binnenkant van de kabel onder een flauwe hoek gereflecteerd, vrijwel zonder dat de intensiteit van de puls afneemt. Een kabel van glasvezel hoeft niet helemaal recht te worden gelegd; ze kunnen zonder problemen bochten bevatten.

Coherente bundels

Kabels voor glasvezel zijn er in twee soorten. Welke moet worden gebruikt is afhankelijk van het type data dat verstuurd gaat worden. Het verschil zit in de manier waarop de glasvezels naast elkaar liggen. Bij coherente bundels zijn de glasvezels in de kabel volgens een vaste structuur gerangschikt. Deze kabels zijn bedoeld om afbeeldingen of patronen te versturen. Dit type kabels wordt onder anderen toegepast in de geneeskunde. Ze maken deel uit van instrumenten voor inwendig onderzoek. Via een lichaamsopening wordt een kabel van glasvezel ingebracht om organen te onderzoeken. Zieke weefsels kunnen met een laserstraal vernietigd worden via dezelfde kabel.

Random bundels

In random bundels zijn de vezels in de glasvezelkabel op een willekeurige manier gerangschikt. Als deze kabels zouden worden gebruikt voor het versturen van afbeeldingen ontstaan er vervormde beelden. Daar zijn deze kabels zijn dan ook niet voor geschikt. Random bundels worden gebruikt voor datacommunicatie. Met een laser worden elektrische signalen vertaald naar digitale informatiestromen. Dat zijn enen en nullen (licht en donker), die in random bundel kabels worden ingevoerd. Aan het eind van de kabels worden deze digitale informatiestromen weer omgezet naar elektrische signalen.

Glasvezelkabel versus koperdraad

In de datacommunicatie wordt de kabel van glasvezel steeds vaker toegepast. Alle grote telecomproviders zijn glasvezelnetwerken aan het uitrollen. Die zijn bedoeld voor digitale telefonie, televisie en internet. Met glasvezel kunnen afstanden van vele kilometers worden overbrugd voordat het signaal moet worden versterkt, veel verder dan bij koperdraad. Vergeleken met koperdraad heeft glasvezel nog meer voordelen. Doordat glas een goedkopere grondstof is dan koper is de productie van kabels minder kostbaar, en ook de aanleg is goedkoper. Een glasvezelkabel zorgt daarnaast voor veel sneller gegevensvervoer. De lichtsignalen zijn bovendien ongevoelig voor elektromagnetische storingen uit de omgeving, bijvoorbeeld van andere kabels.

Gebouwen verbinden met glasvezel

De voordelen van glasvezelnetwerken zijn niet exclusief beschikbaar voor grote telecombedrijven, maar dringen ook steeds meer door tot andere organisaties. Voor scholen bijvoorbeeld is het een overweging om glasvezel toe te passen om de netwerken van verschillende gebouwen te koppelen. Dat is al interessant als de gebouwen 100 meter van elkaar af staan. Hetzelfde geldt voor andere organisaties, zoals overheden of ziekenhuizen, die de netwerken van verschillende locaties met elkaar willen verbinden. Vooral de hoge snelheid die met glasvezel mogelijk is en de ongevoeligheid voor storingen zijn belangrijke argumenten om dit te overwegen.

Connectoren en tranceivers

Om twee gebouwen aan elkaar te koppelen zijn twee verbindingen nodig: één voor het dataverkeer heen en één voor het dataverkeer retour. Meestal gaat dat wel door één fysieke kabel. De kabels tussen de gebouwen zijn voorzien van stalen mantels en geschikt om onder de grond te leggen. De kabels binnen in de gebouwen zijn heel flexibel, vergelijkbaar met een gewone telefoondraad. Voor een verbinding worden de kabels met connectoren aan zogeheten transceivers gekoppeld. Die ‘vertalen’ de lichtsignalen naar elektrische signalen. Transceivers worden aangesloten op een hub of een netwerkkaart.

Singlemode en multimode

Glasvezelproducten zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Het is lastig om niet te verdwalen in het oerwoud aan termen en specificaties dat je tegenkomt. Zo kom je bij het uitzoeken van een kabel al snel het begrip multimode tegen. Multimode kabels worden gebruikt voor LED-licht. Deze kabels hebben een wat bredere vezelkern van circa 50 micrometer en het licht kaatst tegen de wanden. De multimode glasvezelkabel is geschikt voor kortere afstanden (tot 1100 meter). De snelheid is wat lager, maar dat wordt gecompenseerd door een hoge bandbreedte. Voor een verbinding zijn twee vezels nodig (duplex). Een singlemode glasvezelkabel werkt met laserlicht. Met een dikte van slechts 9 micrometer zijn ze veel dunner dan multimode kabels. Met singlemode kabels kan een veel grotere afstand worden overbrugd, tot wel 60 kilometer. Het licht wordt recht door de kabel gestuurd, waardoor er geen verstrooiing optreedt. Er is maar één vezel nodig om een verbinding te maken (simplex).

De keuze is reuze

Het assortiment aan producten is groot. Er zijn allerlei soorten complete kabels te vinden met een grote variatie aan connectoren. Maar er zijn ook losse connectoren verkrijgbaar, en de zogeheten pigtails. Dat zijn kant-en-klare connectoren waar een stukje glasvezel aan vastzit. Het andere einde van de kabel moet worden met fusielassen worden bevestigd aan de uiteindelijke glasvezelkabel. Als je er nog nooit mee te maken hebt gehad klinkt het tamelijk ingewikkeld. Maar als je begint met uitzoeken of je singlemode of multimode nodig hebt, ben je al een heel eind op de goede weg.

Kabels van glasvezel bestel je online

In de webshop van de Mediawinkel.eu zijn alle soorten kabels zoals ook de kabel converter online te bestellen. Wij hebben heel veel verschillende soorten kabels, van heel kort tot heel lang en met elke aansluiting die je maar zoekt. Kun je het zelf niet vinden? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij beschikken over de deskundigheid om een goede kabel met de juiste connector te vinden. Daardoor is de Mediawinkel.eu de beste plek om de glasvezelkabel te vinden die past bij jouw apparatuur voor een goede prijs.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mediawinkel 9.2 / 10 - 431 Reviews @ Webwinkelkeur.nl