Terug

  • Gratis verzending v.a. € 35,-
  • Voordelige prijzen
  • Groot assortiment

Firewire Kabels

Mediawinkel.eu heeft de juiste Firewire Kabel voor jou. Bij Mediawinkel.eu.eu is het gemakkelijk om een keus te maken uit een groot aanbod.

Filters

Firewire is een interface-standaard voor hogesnelheidscommunicatie en realtime dataoverdracht. Deze standaard is in 1995 goedgekeurd en werd ooit ontworpen als vervanger van SCSI. Andere namen waaronder Firewire ook wel bekend is zijn IEEE 1394 en IEEE 1394b. Apple, de ontwikkelaar van Firewire, introduceerde de technologie in 1998 in de tweede generatie Apple G3 computers. Die eerste versie was Firewire 400. Die is later opgevolgd door Firewire 800, ook wel bekend als Firewire 2. De aanduidingen 400 en 800 geven de maximum transmissiesnelheden aan van 400 Mbit/s respectievelijk 800 Mbit/s.

Connectoren voor een Firewire kabel

Er zijn drie soorten connectoren beschikbaar voor de Firewire kabel. De bekendste en meest voorkomende zijn de 4-pins en de 6-pins connector voor transmissiesnelheden tot 400 Mbit/s. De 4-pins connector is maar heel klein en heeft een klein deukje op de lange zijde. De 6-pins connector heeft een halve cirkel aan één van de korte zijden. Gelijk met Firewire 800 is er ook een 9-pins connector verschenen om de hoogste transmissiesnelheid van 800 Mbit/s te kunnen halen. Daarnaast is nog een aantal coaxiale connectoren ontwikkeld. Er bestaat ook een optische Firewire kabel. Maar er is nauwelijks apparatuur die gebruik maakt van deze speciale producten. De bekende kleine 4-pins connector lijkt op een mini USB connector. Deze connector werd in 2000 geïntroduceerd, tegelijk met de 6-pins connector. Tot 2012 was nagenoeg elke notebook, portable camera, DVD recorder en andere klein apparaat wel uitgerust met zo’n kleine 4-pins connector. De 6-pins connector is vrijwel identiek aan de 4-pins. Het verschil is dat de 6-pins connector een aangesloten apparaat ook van voeding kan voorzien. Er is een product in de handel waarmee een apparaat dat geen voeding nodig heeft (4-pin) kan worden aangesloten op een apparaat dat wel voeding levert (6-pin). De in 2003 geïntroduceerde 9-pins connector haalt snelheden tot 800 Mbit, maar alleen in combinatie met Firewire 800. Doordat er een uitgebreid aanbod is met aan beide kanten een andere connector is het eenvoudig om apparatuur met verschillende Firewire connectoren met elkaar te verbinden. Daarbij is de kleinste connector maatgevend voor de snelheid. Alleen met een kabel, die aan beide kanten een 9-pins connector hebben, kan de maximale snelheid van 800 Mbit/s worden gehaald. Als er aan één kant een 4-pins of 6-pins connector zit blijft het bij 400 Mbit/s. Deze kabels mogen een maximale lengte hebben van 4,5 tot 5 meter.

Andere benamingen voor Firewire

Doordat veel fabrikanten van consumentenproducten Firewire aansluitingen op hun apparaten maakten, zijn er in de loop der jaren talloze ander namen gekomen voor de Firewire connectoren. Sony noemt zijn 4-pins connector iLink. Op allerlei portable videoapparatuur wordt de 4-pins plug Mini DV genoemd, terwijl Texas Instruments spreekt van Lynx. Bij sommige audiovisuele toepassingen staat Firewire bekend als een HANA interface. De 6-pins connector is ook wel bekend onder de naam Firewire Alpha. Hoe het ook zij, het gaat altijd om een Firewire kabel en de achterliggende technologie is overal hetzelfde.

Firewire versus USB

USB en Firewire worden allebei gebruikt voor dataoverdracht op hoge snelheid, maar de onderlinge verschillen zijn dermate groot, dat het onmogelijk is om beide protocollen te laten communiceren. Firewire werkt op basis van een continue stroom van data. Dat komt doordat Firewire vaak werd gebruikt voor overdracht van data op tapes, of om muziek van tapes af te spelen. Daarbij is het onwenselijk als de datastroom wordt onderbroken. USB verstuurt gegevens op basis van kleine salvo’s van data. Dit fundamentele verschil is de reden dat er geen Firewire kabel met eenvoudige adapters bestaat om data tussen Firewire naar USB uit te wisselen.

Nieuwe ontwikkeling: Thunderbolt

De verschillen tussen USB en Firewire zijn aan het verdwijnen doordat Intel (de ontwikkelaar van USB) samen met Apple (de ontwikkelaar van Firewire) een nieuwe technologie heeft ontwikkeld: Thunderbolt. Het is een combinatie van de standaarden Displayport en PCI Express, die gebruik maken van een geheel nieuw gedefinieerde externe interface. Thunderbolt wordt dus via een adapter aangesloten met een Firewire kabel, maar is ook geschikt om via Displayport rechtstreeks een beeldscherm aan te sturen. Thunderbolt moet Firewire, SCSI, SATA, USB en PCI Express gaan vervangen.

Firewire kabels bij Mediawinkel.eu

De Mediawinkel.eu is dé webshop voor jou. Een product kun je hier snel en zonder gedoe bestellen. Wij hebben elke kabel zoals de firewire maar ook de glasvezelkabel, van hele korte tot hele lange tot 4,5 meter. Firewire verloopkabels vind je met 4-pins, 6-pins en 9-pins connectoren. Welke aansluiting je ook zoekt: wij kunnen elke gewenste kabel leveren. De webshop heeft elk type Firewire kabel van bekende merken in verschillende prijscategorieën en die vallen onder onze uitstekende klantvoorwaarden. Daardoor vind je binnen no time bij de Mediawinkel.eu de Firewire kabel die past bij jouw apparatuur voor een goede prijs.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mediawinkel 9.2 / 10 - 431 Reviews @ Webwinkelkeur.nl