Terug

 • Gratis verzending v.a. € 35,-
 • Voordelige prijzen
 • Groot assortiment

DVI kabel

Mediawinkel heeft elke DVI Kabel die je maar wilt. Bij Mediawinkel.eu is het gemakkelijk om een keus te maken uit een groot aanbod.

Filters

  • Cablexpert DVI-D naar VGA

  Cablexpert DVI-D naar VGA

  € 8,22 Excl. BTW

  € 9,95 Incl. BTW

  Cablexpert A-DVID-VGAF-01, DVI-D naar VGA adapterkabel.

  • Cablexpert DisplayPort naar DVI adapterkabel

  Cablexpert DisplayPort naar DVI adapterkabel

  € 10,70 Excl. BTW

  € 12,95 Incl. BTW

  Cablexpert DisplayPort naar DVI adapterkabel. 1.80 meter lang

  • Cablexpert DVI-DVI-kabel 3 meter

  Cablexpert DVI-DVI-kabel 3 meter

  € 10,70 Excl. BTW

  € 12,95 Incl. BTW

  DVI-DVI-kabel (dual link), 3 meter lange zwarte kabel.

  • Cablexpert HDMI naar DVI adapter

  Cablexpert HDMI naar DVI adapter

  € 4,12 Excl. BTW

  € 4,99 Incl. BTW

  Cablexpert A-HDMI-DVI-1, HDMI naar DVI adapter

  • Cablexpert HDMI naar DVI adapter

  Cablexpert HDMI naar DVI adapter

  € 5,78 Excl. BTW

  € 6,99 Incl. BTW

  Cablexpert A-HDMI-DVI-3, HDMI naar DVI adapter. Geen verzendkosten.

  • Cablexpert DVI naar VGA adapter

  Cablexpert DVI naar VGA adapter

  € 2,47 Excl. BTW

  € 2,99 Incl. BTW

  Cablexpert A-DVI-VGA DVI naar VGA adapter

  • Cablexpert VGA naar DVI-A

  Cablexpert VGA naar DVI-A

  € 3,26 Excl. BTW

  € 3,95 Incl. BTW

  Cablexpert VGA naar DVI-A adapter. Voor het aansluiten van een DVI monitor op een VGA vide...

  • ROLINE DVI-VGA Adaptor

  ROLINE DVI-VGA Adaptor

  € 18,99 Excl. BTW

  € 22,98 Incl. BTW

  Male DVI-I to D-sub, 15-Pin (VGA) Female

  • RS Pro DVI-D to DVI-HDMI A Female

  RS Pro DVI-D to DVI-HDMI A Female

  € 18,93 Excl. BTW

  € 22,90 Incl. BTW

  RS Pro DVI-D to DVI-HDMI A Female

  • Cablexpert DisplayPort naar DVI adapterkabel

  Cablexpert DisplayPort naar DVI adapterkabel

  € 10,70 Excl. BTW

  € 12,95 Incl. BTW

  Cablexpert DisplayPort naar DVI adapterkabel, 1 meter lengte.

  • Cablexpert Mini DisplayPort naar VGA

  Cablexpert Mini DisplayPort naar VGA

  € 10,70 Excl. BTW

  € 12,95 Incl. BTW

  Cablexpert Mini DisplayPort naar VGA adapterkabel.

  • Cablexpert DVI-DVI-kabel 1,8 meter

  Cablexpert DVI-DVI-kabel 1,8 meter

  € 8,22 Excl. BTW

  € 9,95 Incl. BTW

  DVI-DVI-kabel (dual link), 1,8 meter lange zwarte kabel.

  • Gratis verzending v.a. € 35,-
  • Voordelige prijzen
  • Groot assortiment
  • Cablexpert DVI-DVI-kabel 4,5 meter

  Cablexpert DVI-DVI-kabel 4,5 meter

  € 12,36 Excl. BTW

  € 14,95 Incl. BTW

  DVI-DVI-kabel (dual link), 4,5 meter lange zwarte kabel.

  • Cablexpert DVI-kabel Dual Link, 10 meter

  Cablexpert DVI-kabel Dual Link, 10 meter

  € 20,62 Excl. BTW

  € 24,95 Incl. BTW

  DVI-DVI-kabel (dual link), 4,5 meter lange zwarte kabel.

  • Cablexpert DVI splitterkabel

  Cablexpert DVI splitterkabel

  € 16,49 Excl. BTW

  € 19,95 Incl. BTW

  Cablexpert DVI splitterkabel om eenvoudig één DVI signaal naar twee displays

DVI is de afkorting van Digital Visual Interface. Het is een standaard voor beeldoverdracht die sinds 1999 bestaat. Deze interface werd in eerste instantie ontwikkeld om computers en monitoren te verbinden, maar is later uitgebreid naar een norm voor digitale gegevensoverdracht. Er bestaan vier verschillende versies van DVI. Een DVI kabel staat garant voor hoge resoluties, maar de standaard is inmiddels alweer een aantal jaren verouderd. De opvolgers van de DVI, HDMI en DisplayPort, beschikken over meer uitbreidingsmogelijkheden. Toch worden er nog veel DVI kabels verkocht, doordat nog veel mensen beeldschermen met een DVI-aansluiting hebben. Hieronder vind je meer informatie over de DVI kabel en over verloopkabels van DVI naar HDMI en vice versa.

Kenmerken van DVI

Het aantrekkelijke van de Digital Visual Interface is dat er met een DVI kabel een verbinding met een zeer hoge bandbreedte tussen een computer en een beeldscherm tot stand kan worden gebracht. Met een enkele verbinding is er al een snelheid van tot 165 MHz mogelijk. Door die hoge bandbreedte kunnen videosignalen via een deze kabel ongecomprimeerd van de computer naar het beeldscherm worden gestuurd. Daardoor zijn de beeldprestaties een stuk hoger en zijn ook de verversingssnelheid en de reactietijd sterk verbeterd. Deze kabel was destijds revolutionair, want het waren de eerste kabels die een volledig digitaal beeldsignaal zonder kwaliteitsverlies konden overdragen. Elke pixel wordt bij DVI vastgelegd door een 64-bits RGB gegevensstroom. Door twee parallelle verbindingen te maken binnen één kabel kan die toch al hoge bandbreedte nog worden verdubbeld. Dit heet een dual link. Met een dual link kan dus of een nog veel hogere resolutie, of een nog groter aantal beelden per seconde (framerate), of beide worden behaald. Om een idee te krijgen: met een dubbele verbinding via een deze kabel kan je een resolutie van 2560x1600 pixels (60 Hz) en 1920x1080 pixels (85 Hz) behalen. Dat is dezelfde kwaliteit als HDTV. Een dual link kabel gebruikt extra pinnen. Dat is nodig om deze hogere resoluties te bereiken en om grotere afstanden te kunnen overbruggen.

Vier verschillende typen DVI

Een DVI kabel is er in vier verschillende versies, die onderling ook weer te verdelen zijn in twee uitvoeringen. Dat kan verwarrend zijn bij het zoeken van de juiste kabel voor het aansluiten van monitoren en van verloopkabels naar andere standaarden. Wat het vinden van een goede kabel vooral lastig maakt is dat er vier verschillende typen connectoren zijn. Hier volgt een overzicht van de types en hun kenmerken: DVI-A. Deze interface stuurt alleen een analoog signaal door, dat compatibel is met VGA. De vier pinnen aan de linkerkant van de plug rondom het platte pinnetje worden gebruikt voor het signaal. DVI-A komt vrij weinig voor. DVI-I. Dit was de oorspronkelijke interface, waarbij de I staat voor Integrated. In DVI-I worden digitaal en analoog signaal gecombineerd. Met DVI-I kunnen computers zowel op een analoge CRT-monitor als op een digitale monitor worden aangesloten. Daarbij kan het echter weleens fout gaan, want de kabel combineert beide signalen niet. Als er aan de ene kant een analoog signaal in gaat, komt er aan de andere kant niet een digitaal signaal uit. De kabel is dus wel uitwisselbaar met VGA (net als DVI-A), maar niet als er digitaal signaal wordt ingevoerd, zoals gebeurt bij een omgevormd signaal van een HDMI-verbinding. DVI-D. De D staat voor Digitaal en is de meest gebruikte versie. Deze interface maakt alleen gebruik van digitale signalen. Deze DVI-variant is volledig uitwisselbaar met onder anderen HDMI en DisplayPort. Hij is niet uitwisselbaar met VGA. DVI-D was een jaar of tien de digitale standaardaansluiting op veel consumentenproducten (digitale TV, monitors). Maar met de komst van HDMI wordt DVI-D vrijwel alleen nog maar gebruikt bij computerbeeldschermen. De belangrijkste reden daarvoor is dat DVI-D, net als de meeste monitors, geen geluid ondersteunt. DVI-D HDCP. Bij deze versie wordt het signaal beveiligd met HDCP encryptie. Dat is destijds ontwikkeld om te voorkomen dat het signaal kon worden gekopieerd. Het doel was het illegaal kopiëren van films te voorkomen. Bij andere vormen van multi-media (Blu-ray) zijn alleen verbindingen mogelijk die met HDCP zijn beveiligd.

DVI, HDMI en SCART

De positie van de DVI-standaard is de afgelopen jaren overgenomen door de High-Definition Multimedia Interface (HDMI). HDMI is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de video- en audiowereld. Het is een waardige opvolger van de analoge scartkabel waarmee DVD-spelers vroeger standaard op de televisie werden aangesloten. HDMI brengt een sterke verbetering van de kwaliteit van het beeld en het geluid. Maar het grote succes van HDMI is verklaarbaar door de grote mate van flexibiliteit. Want net als HDMI zorgde DVI ook voor een identieke verbetering van de beeldkwaliteit, maar daarbij ontbrak het geluid. Daarvoor moest nog een analoog kabeltje worden gelegd. HDMI combineert beeld en geluid.

DVI kabel naar HDMI en HDMI naar DVI kabel

Bij het aanschaffen van verloopkabels van DVI naar HDMI of omgekeerd moet je alert zijn dat je de goede DVI kabel met de juiste pluggen kiest. Doordat er vier varianten van DVI-bestaan is een vergissing zo gemaakt. Bij een HDMI naar DVI kabel maakt het uit aan welke kant de male plug en de female connector zitten. Kijk ook goed na of er sprake is van een single of dual link, want die laatste gebruikt meer pennen. En soms zit er aan de HDMI-zijde een mini-connector. Bekijk dus voordat je gaat bestellen goed met welke connectoren je apparatuur is uitgerust.

Aanbieding DVI kabels

De beste DVI kabel kun je eenvoudig en snel online bestellen. Bij de Mediawinkel.eu, dé webshop voor jou, vind je elke kabesl, van een hele korte tot een hele lange. DVI-verloopkabels vind je hier ook in alle varianten, van HDMI naar DVI en omgekeerd, maar ook van VGA naar DVI en vice versa. De webshop heeft een kabel van allerlei soorten zoals de firewire kabel en merken, in verschillende prijscategorieën en onder uitstekende klantvoorwaarden. Dankzij kortingscodes kun je profiteren van aantrekkelijke aanbiedingen. Binnen no time vind je bij de Mediawinkel.eu de DVI kabel die past bij jouw systeem voor een aantrekkelijke prijs.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mediawinkel 9.2 / 10 - 431 Reviews @ Webwinkelkeur.nl