M2M / IoT

Welke router heb ik nodig?

M2M/IoT routers zijn professionele/industriële 3G/4G routers.

Ze kunnen gebruikt worden als:
primaire of secundaire internetaansluiting voor zakelijke toepassingen
internet gateway voor M2M/IoT applicaties
M2M is een afkorting voor Machine-to-Machine. Tegenwoordig wordt steeds vaker ook de term Internet of Things (IoT) gebruikt.

Zakelijke toepassing

Veel 3G/4G M2M routers hebben een WAN-poort waarmee ze ook internet via de vaste lijn kunnen ontvangen (primaire internetverbinding). Mocht de vaste lijn uitvallen, dan kan de router automatisch overschakelen naar 3G/4G (en dus via failover een secundaire internetverbinding creëren). Zo bent u met de juiste 3G/4G M2M router gegarandeerd 24/7 online.

M2M toepassing

Een gateway is een router die zorgt voor de vertaling en daarmee ook voor de verbinding van twee incompatibele netwerken, bijvoorbeeld een industrieel netwerk en het internet. Gateway routers hebben vaak I/O poorten, RS232, RS485 en USB poorten. Professionele Internet gateways verbinden dus machines via internet met elkaar en/of met uw medewerkers. Sommige gateways zijn te programmeren (bijvoorbeeld met Java of Python) of te instrueren om een bepaalde actie te verrichten door middel van AT commands.

2G/3G/4G M2M routers zijn vaak op afstand te monitoren en beheren. In een 3G/4G M2M router plaatst u een simkaart van een mobiele telefoonprovider.

M2M / IoT modems

M2M/IoT GSM modems zijn eenvoudige internet gateways voor industriële toepassingen. De verbinding met het internet gaat bij de meeste modems via GSM GPRS en bij één modem in ons assortiment via 3G. M2M is een afkorting voor Machine-to-Machine. Tegenwoordig wordt steeds vaker ook de term Internet of Things gebruikt (IoT). 
 
Een gateway is een router die zorgt voor de vertaling en daarmee ook voor de verbinding van twee incompatibele netwerken, bijvoorbeeld een industrieel netwerk en het internet. Gateway routers hebben vaak I/O poorten, RS232, RS485 en USB poorten. Professionele Internet gateways verbinden dus machines via het internet met elkaar of met een industriële cloud applicatie. Sommige gateways zijn te programmeren (bijvoorbeeld met Java of Python) of te instrueren om een bepaalde actie te verrichten door middel van AT commands.
 
In een M2M GSM modem plaatst u een simkaart van een mobiele telefoonprovider.