Terug

 • Gratis verzending v.a. € 35,-
 • Voordelige prijzen
 • Groot assortiment

Server

Een Server kopen? Raak nooit meer belangrijke bestanden kwijt, werk milieuvriendelijker en digitaal met een serveroplossing.

Filters

  • Promise Technology Pegasus 3 SE R4

  Promise Technology Pegasus 3 SE R4

  € 1.485,95 Excl. BTW

  € 1.798,- Incl. BTW

  Promise Technology Pegasus 3 SE R4 met 4 x 3TB SATA HDD, incl Thunderbolt cable Symply Edi...

  • Akitio Thunder3 Quad

  Akitio Thunder3 Quad

  € 354,88 Excl. BTW

  € 429,40 Incl. BTW

  Akitio Thunder3 Quad. Externe Thunderbolt 3 Storage behuizing, 4-Bay HDD/SSD behuizing met...

  • Promise Technology Pegasus 3 SE R6

  Promise Technology Pegasus 3 SE R6

  € 2.627,27 Excl. BTW

  € 3.179,- Incl. BTW

  Promise Technology Pegasus 3 SE R6 inclusief 6 x 4TB SATA HDD, incl Thunderbolt cable Symp...

  • eBlocker Pro

  eBlocker Pro

  € 189,26 Excl. BTW

  € 229,- Incl. BTW

  De eBlocker Pro is de complete plug-and-play oplossing voor de mensen die de noodzaak van ...

  • Hp 1440 StoreEasy

  Hp 1440 StoreEasy

  € 6.157,02 Excl. BTW

  € 7.450,- Incl. BTW

  Hp 1440 StoreEasy 4TB SATA Storage.

  • Promise Technology Pegasus 3 SE R8 * 6TB

  Promise Technology Pegasus 3 SE R8 * 6TB

  € 4.941,32 Excl. BTW

  € 5.979,- Incl. BTW

  Promise Technology Pegasus 3 SE R8 * 6TB, 8 x 6TB SATA HDD incl Thunderbolt cable Symply E...

  • Promise Technology Pegasus 3 SE R8

  Promise Technology Pegasus 3 SE R8

  € 3.668,60 Excl. BTW

  € 4.439,- Incl. BTW

  Promise Technology Pegasus 3 SE R8 met 8 x 4TB SATA HDD schijven, incl Thunderbolt cable S...

  • Hp 1540 StoreEasy

  Hp 1540 StoreEasy

  € 7.231,41 Excl. BTW

  € 8.750,- Incl. BTW

  Hp 1540 StoreEasy 12TB SATA Storage

  • Hp 3830 StoreEasy

  Hp 3830 StoreEasy

  € 5.578,51 Excl. BTW

  € 6.750,- Incl. BTW

  Hp 3830 StoreEasy is de data opslagoplossing voor de zakelijke gebruiker.

Met een data server heb je al je documenten en overige data die je opslaat goed opgeslagen en beveiligd. Wanneer je en bedrijf hebt, kun je bijna niet meer zonder server. Hierop maak je automatisch back-ups aan het einde van de werkdag of voor het weekend en dit betekent dat alles wat je opslaat en als back-up laat opslaan, ook nog bereikt kan worden als er met een computer op de werkvloer iets mis gaat. Neem de situatie waarin er per ongeluk door een nieuwe medewerker documenten worden verwijderd. Dan kan een centrale computer uiterst handig zijn. In de back-up van de dag ervoor zijn de documenten namelijk nog gewoon terug te vinden in opslag en geheugen en deze kunnen dan door de IT-afdeling weer terug geplaatst worden op de schijf waar ze thuishoren. Iedereen kan er dan weer aan, er is niks verloren gegaan.

Waarom een server?

Een server is niet alleen handig om back-ups te maken. Doordat je steeds meer bezig bent met het milieu en de kosten van op papier printen, is papierloos werken en digitalisering steeds meer de normale gang van zaken. Dit betekent dat je veel meer capaciteit nodig hebt om alle data van je bedrijf en alle documenten die door je personeel opgesteld worden, op te slaan. Denk aan het digitaal verwerken van contracten op de afdeling contractbeheer, scholen die projectverslagen nog een x aantal jaren moeten bewaren en beleidsdocumenten waar steeds een nieuw versienummer van verschijnt. Alles moet je tegenwoordig bewaren en moet terug te vinden zijn. De wet- en regelgeving eist een bepaalde termijn en een bepaalde vindbaarheid. Dus ook de structuur van hoe je bijvoorbeeld digitaal archiveert is van belang.

Bekende merken

Merken van servers die je kunt waarderen, zijn Akito, HP en Promise Technology. HP ken je ook van de desktop computers, laptops en printers. Zij kunnen je een StoreEasy met twaalf terabyte opslagcapaciteit leveren, waar je lange tijd mee vooruit kunt. Het heeft een actieve koeling, waardoor je kast nooit oververhit kan raken. Goede koeling is van belang, want anders kunnen je gegevens verloren raken, door een kast die zijn warmte niet goed kwijt kan. Vocht, stof en warmte zijn zaken waar micro technologie gevoelig voor is.

Speciale kenmerken

Bij de serverkasten van Promise Technology en Akito kun je goed samenwerken met Apple. Promise Technology heeft namelijk een Thunderbolt kabel, waardoor je geen problemen meer hebt om je Mac met de server te verbinden. Promise Technology heeft daarnaast voor grote organisaties verschillende hoeveelheden opslagcapaciteit waar je uit kunt kiezen. Denk aan hoeveelheden tussen de twaalf en achtenveertig terabyte. Dat zijn hoeveelheden die verschil maken. Je moet alleen nog een keuze kunnen maken, zodat je af kunt wegen hoe lang je met de nieuwe kast vooruit kunt.

Wat als je zelf geen IT-kennis hebt?

Een goede IT-medewerker kan je informeren over wat er per dag, week, maand of jaar aan opslag en back-ups plaats vindt. Hij kan je ook vertellen wat voor soort data er opgeslagen wordt en hoe vaak iets van een back-up terug gezet moet worden na het maken van fouten. Ervaren IT-medewerkers hebben passie voor hun vak en ze werken graag met goed materiaal. Je kunt hen om advies vragen, door drie opties te benoemen en de voor- en nadelen bij elke optie te vermelden. Met deze informatie kun je meepraten en een beslissing nemen over de hoeveelheid terabytes die bij de nieuwe aanschaf nodig zijn en je medewerker voelt zich gewaardeerd, omdat hij inbreng mag hebben in het materiaal waarmee hij werkt.

Invloeden van buitenaf

Bij bedrijven die een hele afdeling of verdieping met servers hebben, wordt speciaal aandacht besteed aan de klimatologie en inrichting. Bij een bepaalde temperatuur, ventilatie en vochtigheidsgraad blijven de kasten optimaal presteren en heb je er weinig omkijken naar. Grote afdelingen combineren de hoofdlocatie van dataopslag ook niet met andere activiteiten. De data moet immers goed beveiligd en onderhouden worden. Dit stelt eisen aan het gebouw of de verdieping, zoals toegangscodes of toegangspassen voor de IT-medewerkers. Zij weten wat de waarde van een goed functionerende server is voor het bedrijf. Personeel dat geen of niet voldoende kennis heeft van computer technologie, houd je liever uit de buurt van de digitale kern van je bedrijf. Je wilt geen risico lopen. Zijn er in jouw bedrijfstak altijd kans op calamiteiten? Dan kun je ervoor kiezen om je server op een veiligere locatie te plaatsen. Je hebt dan wel de zekerheid en niet het risico.

Besturingssysteem Windows Storage Server

Bij de servers van HP krijg je het besturingssysteem Windows Storage Server meegeleverd. Als je dit installeert krijg je tal van mogelijkheden en instellingen die je wilt verkennen en activeren. De service manager interface laat de medewerkers van je IT-afdeling structuur aanbrengen in alle opties van de centrale computer. Door gebruikers en groepen gebruikers aan te maken, kun je bepaalde toepassingen voor deze specifieke gebruiker of groep mogelijk maken. Alle configuraties zijn flexibel uit te voeren.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mediawinkel 9.2 / 10 - 431 Reviews @ Webwinkelkeur.nl