Terug

 • Gratis verzending v.a. € 35,-
 • Voordelige prijzen
 • Groot assortiment

Joystick

De Joystick is de perfect controller voor vliegen of vechten. Maar waar let je op bij het aanschaffen van een joystick? Bekijk ons uitgebreide assortiment!

Filters

  • Gembird USB gamepad

  Gembird USB gamepad

  € 7,36 Excl. BTW

  € 8,90 Incl. BTW

  Lekker gamen zonder poespas!

  • Ewent USB Joypad

  Ewent USB Joypad

  € 7,84 Excl. BTW

  € 9,49 Incl. BTW

  Ewent USB Joypad, dual shock (EW3170)

  • Gembird USB gamepad met vibratie

  Gembird USB gamepad met vibratie

  € 14,01 Excl. BTW

  € 16,95 Incl. BTW

  Gembird USB gamepad met vibratie, 4-wegs D-pad met 10 knoppen en 2 joysticks. Werkt met al...

  • Trustmaster USB Joystick

  Trustmaster USB Joystick

  € 22,23 Excl. BTW

  € 26,90 Incl. BTW

  Trustmaster USB Joystick, Plug en Play USB-aansluiting

  • Gembird draadloze gamepad met vibratie

  Gembird draadloze gamepad met vibratie

  € 24,75 Excl. BTW

  € 29,95 Incl. BTW

  Gembird draadloze gamepad met vibratie. Werkt met PC en Playstation 2 & 3. Lange batterijd...

Een joystick geeft je een hele andere ervaring tijdens spellen waarin je moet vliegen of vechten. Voor je race games heb je je race stuur, voor flight of fight games heb je je stick. De stick kan alle kanten op bewegen en werkt heel intuïtief. Je kunt er veel makkelijker en realistischer mee de snelheid aangeven. Ook is omhoog of omlaag gaan, of vooruit of achteruit gaan veel meer volgens je gevoel uit te voeren. Als je de stick voor de eerste keer gaat gebruiken merk je al heel snel, dat je subtielere bewegingen moet uitvoeren tijdens het besluipen en beschieten van de vijand of juist agressiever te werk kunt gaan tijdens je vlucht boven land om bommen te werpen. Binnen een mum van tijd heb je de werking en verschillende knoppenfuncties van de stick onder de knie. Laat je spel nu maar gauw beginnen, dan kun je scoren.

Waar let je op bij de aanschaf van een joystick?

Let voor je een bestelling plaatst altijd op de compatibiliteit met je computer. Sommige sticks werken bijvoorbeeld alleen met een PlayStation en dan ook nog met een specifieke versie van de PlayStation. Ook het gewicht van de stick bepaalt jouw beleving tijdens het gamen. Een stick met veel gewicht aan de onderkant in de voet, blijft ook in het heetst van de strijd stevig staan. Je voelt de stick niet wegschuiven en je tilt hem niet zo makkelijk op als je in al je frustraties de vijand probeert te verslaan.

Een extra dimensie tijdens het gamen

Wil je extra intensiteit tijdens je games? Dan ga je voor een joystick met vibratie. Zodra je begint met schieten of neerstort met je vliegtuig, voel je de reactie hierop letterlijk in je hand door de vibrerende stick. Verder kun je nog nadenken over het aantal knoppen dat je op de stick wilt hebben. Bij meer knoppen moet je wel al die functies leren kennen en leren gebruiken, maar je kunt de functies wel veel sneller toepassen, zodra je er ervaren mee bent. Bij minder knoppen werk je meer op basisniveau en heb je alleen voor de essentiële functies een button en verder geen poespas of afleiding op en rond je joystick. Je kunt je dan ook niet snel vergissen en komt sneller op een hoger level in je game. Als je eenmaal een gaming stick hebt gebruikt, wil je bij bepaalde spellen niets anders meer.

Gamepads en joypads als controller

Naast de joystick kun je ook kiezen voor een gamepad of joypad. Het grote verschil is de centrale stick die ontbreekt. Je gebruikt bij de stick een hand en met de andere hand kun je dan nog de toetsen op je toetsenbord bedienen. Bij de gamepad of joypad gebruik je twee handen tegelijkertijd. Je hebt in beide handen een vleugel van de pad en gebruikt beide duimen om de knoppen op de gamepad te bedienen. De functies die bij de joystick gevoelsmatiger verlopen, dien je hier met de knoppen aan te leren.

Dezelfde functies op een andere manier

Er zijn ook gamepads die een soort van kleine, beweegbare knoppen hebben die erg lijken op de functie van de joystick. Maar deze kleine knoppen bedien je dan met een van je duimen en niet met je hele hand. Het heeft een wat minder realistisch effect, maar je kunt er hetzelfde resultaat mee bereiken. Verder kun je nog opteren voor de draadloze joypad, of gewoon voor de controller met kabel gaan. Meestal zit je op je kamer aan je bureau en maakt de kabel van je gaming keyboard en controller helemaal niks uit.

Speciale eigenschappen

Naast het aantal knoppen dat kan verschillen op een joystick, zijn er nog leuke functies waar je voor kunt kiezen. Zo is er bijvoorbeeld de game force feedback functie. Je voelt dan letterlijk in je gamepad dat je een cruciaal moment tijdens het vechten of vliegen bereikt. De gamepad biedt weerstand en kan kleine schokken geven. Dat is de reactie van je gamepad op jouw acties tijdens het gamen. Game force feedback geeft een levensechte reactie op jouw handelen en de situatie waarin je verkeert. Het tilt je game beleving naar een hoger niveau.

Bekende merken van gamepads, joypads en joysticks

Merken die kwalitatief goed aangeschreven staan zijn Trustmaster, Gembird en Ewent. Je kunt van deze merken diverse controllers vinden, die ieder op hun eigen manier voor jouw extra plezier tijdens het gamen gaan zorgen. Vergelijk ze op hun capaciteiten en kies wat het beste bij jou past. Voor de prijs van controllers hoef je het niet meer te laten. De meest eenvoudige controller heb je al voor een tientje. De controllers met meer opties en functies zijn wat duurder, maar ook deze prijzen vallen reuze mee. Een joystick heb je al voor ongeveer dertig euro.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mediawinkel 9.2 / 10 - 431 Reviews @ Webwinkelkeur.nl