Terug

 • Gratis verzending v.a. € 35,-
 • Voordelige prijzen
 • Groot assortiment

Gaming muis

Een gaming muis kopen? Een absolute must have in je game uitrusting. Zowel los te bestellen of als onderdeel in een gaming set.  

Filters

  • Gembird 4-in1 Gaming set

  Gembird 4-in1 Gaming set

  € 22,27 Excl. BTW

  € 26,95 Incl. BTW

  Gembird 4-in1 Gaming set bevat alles wat je nodig hebt om direct te kunnen beginnen met ga...

  • Gembird Gaming muis

  Gembird Gaming muis

  € 10,70 Excl. BTW

  € 12,95 Incl. BTW

  De Gembird Gaming muis heeft antislipknoppen met 2400 instelbare dpi-tjes, 6 knoppen hij i...

  • Gembird Programmeerbare gaming muis

  Gembird Programmeerbare gaming muis

  € 21,48 Excl. BTW

  € 25,99 Incl. BTW

  Gembird Programmeerbare gaming muis beschikt over Antislipknoppen, 3600 instelbare dpi-tje...

  • Gembird gaming USB muis, zwart/blauw

  Gembird gaming USB muis, zwart/blauw

  € 10,70 Excl. BTW

  € 12,95 Incl. BTW

  Gembird gaming USB muis, zwart/blauw. 6-knops 2400 DPI gaming muis. DPI-knop voor het snel...

  • Gembird gaming USB muis, zwart/groen

  Gembird gaming USB muis, zwart/groen

  € 10,70 Excl. BTW

  € 12,95 Incl. BTW

  Gembird gaming USB muis, zwart/groen. 6-knops 2400 DPI gaming muis. DPI-knop voor het snel...

  • Gembird Gaming muis USB, programmeerbaar

  Gembird Gaming muis USB, programmeerbaar

  € 24,75 Excl. BTW

  € 29,95 Incl. BTW

  Gembird Gaming muis USB, 7-knops 4000 DPI programmeerbare gaming muis. DPI-knop voor het s...

  • Gembird Gaming programmeerbare USB muis

  Gembird Gaming programmeerbare USB muis

  € 16,49 Excl. BTW

  € 19,95 Incl. BTW

  Gembird Gaming programmeerbare USB muis, 7-knops met 4000 dpi. 7-kleurig RGB 'breathing' l...

Een goede gaming muis is onmisbaar, of je nu hobbymatig of professioneel aan het gamen bent. Maar wat is voor jou nou eigenlijk een goede muis? Het ligt er helemaal aan wat voor games je speelt en welke of hoeveel buttons je op je muis wilt. Ook kan het formaat van een muis nog schelen, want een te grote muis in je hand kan je beperken in je bedieningsgemak. Dan kun je lastiger bij de buttons komen of je zit er telkens naast. Als je je hand tijdens het spelen te veel aan moet passen aan de muis, kan je hand zelfs last gaan krijgen van het formaat. De muis moet lekker comfortabel in de binnenkant van je hand passen. Dat is bij het spelen essentieel. Je score hangt er immers vanaf.

Gewone muis of programmeerbare gaming muis?

Je kunt diverse muizen bestellen en de een werkt prima zonder muismat, voor de ander werkt het enkel en alleen met muismat. Gelukkig kom je daar snel achter en kun je aanpassingen doen. Tussen muizen onderling is er ook nog onderscheid aan te brengen. Zo zijn er muizen die je kunt programmeren. Het nut hiervan is dat jij bepaalt wat er onder een button voor functie zit. Hierdoor kun je acties die je met meer regelmaat uitvoert dan andere acties, sneller uitvoeren. Dit kan bepalend zijn voor je gameresultaten, aangezien snelheid een van de aspecten is die je resultaat bepaalt.

Het belang van een prettige scroll toets op de gaming muis

Ook de scroll toets op de gaming muis moet prettig werken. Je bedient hiermee snel de afstand binnen een game of scrolt door de opties heen die je voor aanvang van het spel moet selecteren. De buttons kunnen verschillend zijn, door de intensiteit van het klikken. Net als bij een toetsenbord, houd jij misschien liever van een lichte druk op de button, die al voldoende moet zijn. Anderen prefereren een stevige klik, om een actie uit te laten voeren.

Liever een complete gaming set?

Wanneer je toe bent aan een geheel nieuwe game set, dan zijn deze ook te bestellen. Je vindt in een set niet alleen een gaming muis, maar ook het gaming keyboard, de muismat en de gaming headset. Hierdoor ben je in een keer klaar en hoef je de set alleen nog maar aan te sluiten op je PC. Het mooie van een set is de kleursetting die bij elkaar past. Hiermee bereik je een uniforme uitstraling en dit oogt een stuk rustiger op je bureau of tafel. Alle kabels zijn hetzelfde van kleur en dikte en al het materiaal van de onderdelen is gelijk.

Waar let je op bij de aanschaf van een nieuwe gaming muis?

Of je nu een hele set of alleen de muis zelf wilt kopen, je let op een aantal zaken. Met sommigen heb je misschien al ervaring door je eerdere aankopen. Hier heb je weer van geleerd voor een volgende aankoop, want er zijn ook best wat muizen op de markt die kwalitatief slecht presteren of gewoon niet prettig in de hand liggen. Zo kan niet alleen het formaat, maar ook het materiaal van de muis belangrijk voor je zijn. Met een rubberen muis voorkom je dat je hand van de muis glijdt tijdens het gamen. Je hebt hierdoor veel meer grip en kunt goede acties uitvoeren.

Het nut van buttons op de gaming muis

Ook het aantal buttons speelt een rol. Als je nu een normale muis hebt, dan mis je tijdens het spelen een aantal buttons. Daarom wil je nu ook een gaming muis gaan kopen. De meeste van deze muizen hebben ongeveer zeven buttons, die of voorgeprogrammeerd zijn, of die je zelf kunt programmeren. Als je zelf de buttons wilt gaan programmeren, is de software die vaak gratis meegeleverd wordt erg handig. Je hebt dan in een handomdraai jouw favoriete functies gekoppeld aan een van de buttons van de muis. Merk je dat bij een ander spel de functie die je gekoppeld had minder relevant is? Dan programmeer je de muis gewoon weer opnieuw. Op deze manier kun je ook als je van spel verandert, toch je favoriete muis blijven gebruiken.

Inrichting van je game zone

Je kunt tegenwoordig nog veel meer toevoegen aan je game plek in huis. Soms kies je voor twee schermen om de beleving te optimaliseren. Een andere keer schakel je over van een gaming muis naar een game stuur met pedalen. Het ligt allemaal aan de games die je graag speelt en welke attributen hier het beste bij passen. Een opgeruimde game zone zorgt voor weinig afleiding. Denk aan het wegwerken van kabels of het uit het zicht opbergen van attributen die je tijdelijk niet gebruikt. Een opgeruimde plek zorgt niet alleen voor betere gaming resultaten, je kamer kan dan zonder aanpassingen ook nog voor andere doeleinden gebruikt worden.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mediawinkel 9.2 / 10 - 431 Reviews @ Webwinkelkeur.nl