Terug

  • Gratis verzending v.a. € 35,-
  • Voordelige prijzen
  • Groot assortiment

Game stuur

Met een Game stuur worden veel spellen ineens wel erg realistisch. Mediawinkel.eu verkoopt onder andere Gembird en Trustmaster, de favorieten onder de gamers.  

Filters

Een game stuur kan echt iets unieks en bijzonders toevoegen aan je races. Je hoeft echt niet meteen die hele dure racestoel - waarin je zowat ligt, net als echte F1-racers - met stuur en pedalen te kopen. Die kan bijna niemand betalen en die racestoel neemt enorm veel ruimte in je woonkamer of slaapkamer in. Dat gaat niet passen. Een los stuur met of zonder pedalen, brengen echter wel een hoop extra plezier in het racespel en ze nemen niet extra veel ruimte in beslag. Dus waarom zou je daar niet voor gaan? Een goedkoper race stuur heb je al vanaf dertig euro. En als je een aantal verjaardagen vergeten bent, dan kun je deze keer wel een iets prijziger stuur voor je partner, die graag op de computer racet, kopen.

Bekende merken bij een game stuur

Sturen voor spellen krijg je van het merk Gembird en Trustmaster. Bij het game stuur horen ook de pedalen, waardoor je echt het gevoel krijgt in de race te zitten. Sommige sturen draaien wat vloeiender en soepeler, andere sturen bieden wat meer weerstand tijdens het bewegen door de bochten. Trustmaster heeft zelfs een stuur samen met Ferrari® ontwikkeld. Op het stuur zie je het prachtige logo met het zwarte paard afgebeeld. Ook zijn de ‘flappy pedals’ - of in het Nederlands: schakelflippers - duidelijk zichtbaar, die de echte fan een veel realistischere ervaring zullen geven. Met een beeldscherm dat voldoende groot is, kan je race of de wedstrijd direct beginnen.

Extra specificaties; van belang of niet?

Er zijn allerlei extra mogelijkheden met een game stuur. Voor de een zijn ze wel belangrijk of essentieel, voor de ander niet. Denk maar eens aan de vibratie die je in de bochten kunt voelen in het stuur. Of wat dacht je van het gas- en rempedaal, waarmee je – net als in je echte auto – belangrijke momenten in de race kunt beïnvloeden. Ook zit er verschil in kabellengte tussen de verschillende sturen. Dus kijk altijd of je voldoende ruimte hebt tussen jouw computer en je stuur. Bij het schakelen heb je ook nog opties: met een versnellingspook of met de eerder genoemde flappy pedals. Misschien ligt het aan het soort racespellen die je doet, het land of klimaat waar je in racet of de auto die je tot je beschikking hebt tijdens het racen, maar je hebt vast en zeker een voorkeur.

Aandachtspunten bij het bestellen van een nieuw game stuur

Bij het bestellen van een nieuw stuur dien je altijd rekening te houden met de rest van je installatie. Niet alle sturen zijn geschikt voor alle soorten computers of spelcomputers. Zo krijg je sturen die enkel geschikt zijn voor PlayStation 2 of 3, of een stuur dat alleen samen met de Xbox360® functioneert. Mocht je een mooi cadeau voor je eigen kind of die van je broer of zus willen kopen, vraag dan altijd eerst naar de overige apparatuur waarmee het game stuur moet kunnen samenwerken. Vergeet je dit? Dan loop je het risico een zeer teleurgesteld kindergezicht te zijn, zodra blijkt dat het stuur niet functioneert. En dat wil je te allen tijde voorkomen.

Overige inrichtingselementen

Kijk daarnaast niet alleen naar de technische apparatuur, maar ook naar de overige elementen die het racespel maken. Zit je op de goede hoogte en in een fijne houding in de stoel en aan het bureau als je racet? Is je scherm groot, scherp en kleurrijk genoeg voor de optimale beleving van het racespel? En hoe realistisch klinkt het geluid via je koptelefoon? Het lijken allemaal kleine dingen, maar samen maken ze jouw racebeleving uniek en geslaagd. Soms wil je net even in iets meer, dan alleen in een nieuw game stuur investeren.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mediawinkel 9.2 / 10 - 431 Reviews @ Webwinkelkeur.nl