Terug

 • Gratis verzending v.a. € 35,-
 • Voordelige prijzen
 • Groot assortiment

Document scanners

Een Document scanner voor persoonlijk of professioneel gebruik, iedereen kan een goede scanner gebruiken. Bekijk het aanbod van document scanners & software. 

Filters

  • Canon scanner

  Canon scanner

  € 338,02 Excl. BTW

  € 409,- Incl. BTW

  De Canon scanner 9017B003 is een scanner die perfect is voor het vastleggen van een breed ...

  • Fujitsu Duplex scanner SP-1130

  Fujitsu Duplex scanner SP-1130

  € 470,98 Excl. BTW

  € 569,89 Incl. BTW

  Fujitsu Duplex scanner SP-1130 30 ppm, USB 2.0

  • Fujitsu Duplex scanner

  Fujitsu Duplex scanner

  € 329,67 Excl. BTW

  € 398,90 Incl. BTW

  Fujitsu Duplex scanner SP-1120 A4, ADF 50, 20 ppm, USB 2.0

  • Fujitsu Duplex scanner SP-1125

  Fujitsu Duplex scanner SP-1125

  € 387,52 Excl. BTW

  € 468,90 Incl. BTW

  Fujitsu Duplex scanner SP-1125, 25 ppm, USB 2.0

  • Brother ADS-2400N

  Brother ADS-2400N

  € 296,69 Excl. BTW

  € 359,- Incl. BTW

  Desktopscanner dz scannen 30 ppm (dz zwart-wit/kleur) 600x600dpi 256MB ADF50 vel scannen e...

  • Brother ADS-1600W Duplex-Dokumentenscanner

  Brother ADS-1600W Duplex-Dokumentenscanner

  € 230,58 Excl. BTW

  € 279,- Incl. BTW

  Brother ADS-1600W Duplex Dokumentenscanner WLAN Touchscreen met kleurendisplay

  • Brother ADS-1100W

  Brother ADS-1100W

  € 209,- Excl. BTW

  € 252,89 Incl. BTW

  ADS-1100W - Documentscanner - Dubbelzijdig - 216 x 863 mm - 600 dpi - tot 16 ppm (mono) & ...

Met de aankoop van een document scanner voeg je weer extra functionaliteiten toe aan de kantooruitrusting. Soms wil je een printer en scanner in één, maar vaak is een losse scanner handiger en veelzijdiger. Afhankelijk van de hoeveelheid ruimte die je ter beschikking hebt, kun je een grotere of compactere scanner bestellen. Let er voordat je bestelt op, dat je niet alleen de scanner moet kunnen plaatsen, maar deze ook handig moet kunnen gebruiken. Dit betekent dat je goed bij de documentinvoer moet kunnen en dat er ook ruimte is om de documenten na het scannen op te vangen. De scanner in een hoekje plaatsen waar niemand erbij kan, zal ertoe leiden dat het apparaat niet of niet correct wordt gebruikt. Dit is jammer van je investering en bij incorrect gebruik kan het apparaat defect raken.

Soorten document scanner

Je hebt scanners met een automatische invoerbak of invoerlade, waardoor je het stapeltje documenten dat je wilt in laten scannen alleen maar in die bak of lade hoeft te plaatsen. Na het activeren van de scanfunctie pakt de scanner bladzijde voor bladzijde uit jouw stapeltje. De documenten verschijnen in dezelfde volgorde als jij ze hebt neergelegd in gescande vorm op je computer. Soms wil je dat de scans in één document geplaatst worden, maar het kan ook zo zijn dat je de gescande documenten in afzonderlijke documenten wilt opslaan. Let er bij de aanschaf op of deze functionaliteit op de document scanner aanwezig is. Dit voorkomt teleurstellingen.

Soorten scans

Privé is het altijd handig om belangrijke documenten in te scannen met een document scanner. Hoe vaak hoor je niet, dat iemand bij een brand alles kwijt is geraakt. Behaalde diploma’s, verzekeringsdocumenten van je huis, auto of andere verzekerde eigendommen, het koopcontract van je huis, foto’s van vroeger, trouwboekje, geboorteaktes van je kinderen… alles is letterlijk in rook opgegaan. Door een paar uurtjes op een regenachtige dag te besteden aan het inscannen van al deze waardevolle zaken, bespaar je je een hoop ellende en gedoe. Je kunt meteen de tijd nemen om alle scans goed te organiseren, zodat je bij nieuwe papieren of contracten, deze weer makkelijk toevoegt aan je bestaande set scans. Vergeet bij het opslaan ook niet om voor de zekerheid een extra opslaglocatie te creëren. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van al je gescande documenten op een externe harde schijf die je bij je ouders, broer of zus of goede vriend neerlegt. Op deze manier ben je dubbel zeker van het bewaren van al je waardevolle papieren, zelfs als er wel iets ernstigs bij je thuis gebeurt.

Professioneel scannen

Zoek je geen document scanner voor thuis, maar voor op kantoor? Dan verlang je wellicht andere capaciteiten van deze scanner. Thuis ga je er eens lekker voor zitten en leg je de foto’s één voor één op de scanplaat. Tijdens het scannen maak je al wat folders aan om alles netjes te rangschikken en organiseren. Maar op je werk wil je productie draaien en aan het einde van de werkdag een x aantal scans compleet hebben. Dan is niet alleen de invoermethode van belang, maar ook het aantal scans per uur dat de document scanner aan kan. Ook wil je wellicht dubbelzijdige documenten van beide kanten kunnen scannen, zonder dat je hiervoor extra handelingen hoeft te doen en bij de scanner moet blijven wachten. Automatische functionaliteiten zijn handig en van toegevoegde waarde.

Foto’s scannen

Wil je foto’s digitaal gaan bewaren? Dan wil je wel een document scanner die in kleur kan scannen. Op deze manier kun je de authenticiteit van de oorspronkelijke foto zo goed mogelijk benaderen. Een echte foto voelt natuurlijk altijd anders aan dan een gescande foto die je later weer afdrukt. Maar in een tijd waarin steeds meer digitaal gaat, is een verzamelalbum van je grootouders of gezin een mooi cadeau voor kinderen of kleinkinderen. Ook andere documenten waarin kleur een rol speelt, kun je met een goede kleuren document scanner opslaan. Denk ook aan foto’s van een botbreuk of scan van je rug, zodat je – ook als je op vakantie bent – altijd je geschiedenis bij je hebt als je bij een arts of eerste hulp terecht komt. Pas op de momenten die je niet van te voren kunt bedenken, realiseer je je hoe belangrijk het is om sommige documenten of scans gewoon te allen tijde bij je te dragen. Informatie is essentieel.

Software voor een document scanner

Bij sommige scanners wordt software standaard bijgeleverd, bij anderen heb je niet eens aparte software nodig. Je ingescande documenten worden in de door jou gewenste map op je computer geplaatst en ook het delen van documenten met andere personen of afdelingen kun je hiermee regelen. Wil je je scans na het opslaan nog bewerken? Dan dien je wel over een bewerkingsprogramma te beschikken. Denk aan het toevoegen van een digitale handtekening aan contracten die getekend moeten worden. Zo is er voor elk doel een functionaliteit bij een scanner. Analyseer daarom je behoefte goed, voordat je afrekent wat je in je winkelmandje geplaatst hebt.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mediawinkel 9.2 / 10 - 431 Reviews @ Webwinkelkeur.nl