Terug

  • Gratis verzending v.a. € 35,-
  • Voordelige prijzen
  • Groot assortiment

Barcode scanners

Een barcode scanner kan voor veel verschillende doeleinde worden gebruikt en maakt het werk altijd leuker, makkelijker of sneller. Benieuwd naar ons aanbod?

Filters

Met een barcode scanner kun je tegenwoordig veel meer functionaliteiten uitvoeren dan vroeger. In het begin was een scanner wellicht gekoppeld aan het afrekensysteem. Op deze manier kon je dan makkelijk een totaal laten uitrekenen en de klant het totaalbedrag van zijn aankopen laten betalen. Nu kan je met een barcode apparaat echter veel meer. Denk alleen al aan het live bijhouden van je voorraad, zodat je bij je webwinkel niet achteraf klanten moet gaan contacteren om aan te geven dat hun recent geplaatste bestelling niet leverbaar is. Daarmee verlies je klanten en dus loop je omzet mis. Door je voorraad te scannen zie je in jouw voorraadsysteem echter direct wat er verkocht is en dus wat weer aangevuld moet worden. Het handige hiervan is, dat je pieken en dalen uit het systeem kunt halen. Hierdoor kun je je inkoopstrategie aanpassen aan de trend gedurende het jaar.

Nog meer voordelen bij het gebruik van een barcode scanner

Niet alleen voorraadsystemen zijn gebaat bij het gebruik van een scanner. Natuurlijk kun je veel gemakkelijker prijsaanpassingen doen of productinformatie wijzigen. Maar wat dacht je van alle loyaliteitskaarten of apps die klanten gebruiken in jouw zaak? De barcode scanner kan ook hiermee overweg. De klant heeft een loyaliteitskaart bij zich en houdt deze voor de scanner. Of de barcode in de app kan gescand worden. Op deze manier bind je klanten voor een langdurige periode aan je. Ze zien het voordeel in van blijven terugkomen, omdat ze hiervoor beloond worden met punten die in te wisselen zijn voor producten of kortingen op producten. Ook kun je een klant sneller herhaalaankopen laten doen, doordat je een registratie per klant hebt van de afgelopen tijd.

Verschillende kenmerken van scanners

Zodra je overtuigd bent van de voordelen, kun je gaan kijken welke barcode scanner voor jouw bedrijf, voorraadsysteem en toepassing het beste gaat werken. Je hebt apparaten die zonder kabel functioneren, waardoor je echt plaats onafhankelijk kunt scannen. Er kan een handige houder bijgeleverd zijn bij de scanner. De scansnelheid is ook van belang, want hiermee kun je een vlotte doorloop garanderen. Er is niks vervelender dan een barcode scanner die niet - of niet goed - werkt. Daarom wil je voor de aanschaf weten hoeveel scans de scanner per minuut kan uitvoeren. Een kleine testfase is altijd handig, zodat je weet wat het apparaat wel en niet kan. Denk bijvoorbeeld ook aan je voorraadmagazijn, waar je misschien niet altijd voldoende licht hebt. Er zijn scanners die al bij minimaal licht toch hun scans kunnen registreren. Bij het samenstellen van de orders door de orderpickers staat hen niks in de weg om de bestellingen vlot gereed te krijgen.

Het gebruik van een scanner

Of je nu aan de kassa zit of in het magazijn werkt, met een barcode scanner moet je wel leren omgaan. Gebeurt dit niet goed? Dan zijn alle voordelen van het gebruik van een scanner teniet gedaan. Zodra iemand uit de groep de scanner niet naar behoren gebruikt, klopt de registratie van je voorraad niet meer. En dan heb je enkel geïnvesteerd in de techniek en niet in de training van je personeel. Voordat je overgaat tot de investering is het dan ook handig om je personeel – of een gedeelte ervan – te betrekken bij het selectieproces. Jij kunt het doel uitleggen van de aanschaf, zij kunnen je waarschijnlijk goed helpen bij de eisen waaraan de scanner vervolgens moet voldoen. Denk verder dan de aanschaf. Denk aan de locatie waar ze opgeladen en opgeslagen worden en het aantal dat er tegelijkertijd nodig zijn. Zodra de scanners geleverd zijn, dient elk personeelslid met de techniek te kunnen werken en ook te snappen dat het systeem alleen werkt als iedereen de scanner op een correcte manier gebruikt. Voor een feilloos systeem is foutloos handelen nodig. Doe een proefronde met iedereen, laat ze vragen stellen en informeer ook andere afdelingen binnen het bedrijf over de overstap naar de barcode scanner.

Extra attributen bij de scanner

Naast de barcode scanner zelf, kan het nog handig zijn om extra attributen aan te schaffen. De houder van de scanner is een ding, maar ook de verschillende manieren om een mobiel apparaat te kunnen bevestigen zijn interessant. Bevestigen voor tijdens het gebruik met een clip aan de riem. Of het na gebruik bevestigen in een oplaadsysteem aan de muur. Het veilig kunnen opbergen betekent dat de scanners langer mee zullen gaan. Ze raken minder snel beschadigd, ze blijven consequent goed opgeladen en hierdoor is het gebruik een stuk prettiger. Investeren in scanners is dan ook meer dan alleen investeren in de aankoop. Maak een grondige analyse, zodat je in een keer de juiste bestelling voor de scanners plaatst en ook weet hoe ze na levering geïntroduceerd en gebruikt gaan worden. Hiermee garandeer je succesvol gebruik van de nieuwe technieken van de barcode scanner en daar plukt jouw bedrijf uiteindelijk weer de vruchten van.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mediawinkel 9.2 / 10 - 431 Reviews @ Webwinkelkeur.nl