Terug

  • Gratis verzending v.a. € 35,-
  • Voordelige prijzen
  • Groot assortiment

Computer onderdelen

Opzoek naar computer onderdelen voor het zelf samenstellen of uitbreiden van je PC?. Bekijk het overzicht en ons uitgebreide aanbod direct.

Filters

Wanneer je geen kant-en-klare computer wilt kopen, maar liever zelf aan de slag gaat met het samenstellen van een PC, zijn kwalitatief goede computer onderdelen onmisbaar. Voordat je je onderdelen bestelt heb je je hele systeem uitgedacht met alle vereisten aan elk los onderdeel. Je weet wat samen werkt en wat voor jou niet. Je weet wat je precies nodig hebt om jouw doel met je PC te kunnen behalen. Bij zelf het zelf bouwen van je PC heb je veel meer mogelijkheden dan bij fabriekscomputers. Dat maakt de bouw ook zo’n perfecte uitdaging, want je kunt alles wat je maar wenst upgraden met computer onderdelen en geschikt maken voor jouw ideale toepassingen. Van een zelfgebouwde PC heb je langer en meer plezier.

Geschikte computer onderdelen bestellen

Het werkt een beetje zoals vroeger tijdens de les natuurkunde: je ontleedt al je behoeften naar aanleiding van je hoofddoel en herleidt dit tot een overzicht van onderdelen voor het bouwen van jouw ideale computer. Elk onderdeel zoals bij de PCI kaart heeft zijn eigen kenmerken en specificaties, waarbinnen verschillen mogelijk zijn. Een PC voor het bijhouden van je administratie vraagt immers om andere capaciteiten, dan een PC om online te gamen. Je wilt niet dat het beeld hapert of dat het spel blijft hangen door te beperkte specificaties. Voor de administratie leen je de laptop van je partner dan wel als het nodig is. Voor het echte werk heb je je eigen PC met precisie samengesteld.

Een overzicht van al je wensen en eisen

Zodra je een lijstje met onderdelen hebt samengesteld, kun je gaan kijken naar wat er op dit moment beschikbaar is op de markt en tegen welke prijs de onderdelen te koop zijn. Soms geef je liever iets meer uit aan een beter product en lang niet altijd zijn alle computer onderdelen nog te bestellen en moet je wel voor iets anders kiezen. Je zoekt altijd naar een balans tussen wat je wilt uitgeven en wat het je oplevert aan prestaties. Het liefste wil je natuurlijk de allernieuwste producten met de beste prestaties. Dan weet je zeker dat je er weer een aantal jaren mee vooruit kunt. Zelfs als je veel plezier hebt in het bouwen van een eigen PC, ga je dit niet elke maand doen. En dus maak je nu de afweging tussen budget en beter onderdeel om een goede keuze te kunnen maken.

Diverse onderdelen voor je PC

Denk bij het plaatsen van je bestelling aan minimale onderdelen, zoals een geluidskaart en een netwerkkaart. Je krijgt goede soorten kaarten van het merk Gembird of USRobotics. Daarnaast zijn er allerlei soorten computer kabels, zoals voedingskabels, splitterkabels, datakabels, interne headerkabels en combi kabels. Ook kun je een power adapter los bestellen. En om je PC compleet te maken, zijn er nog andere soorten computer onderdelen, zoals ventilators, waarmee je de warmte in de kast of behuizing van je computer laat wegvloeien. Doordat de kast zijn warmte kwijt kan, zullen de prestaties weer beter zijn. Een goede ventilator is dan ook van essentieel belang.

Verschillende maten van diverse onderdelen

Let bij de onderdelen die je wilt bestellen goed op de maten die te krijgen zijn. Soms maken de afmetingen van onderdelen niet uit en heb je onbeperkt ruimte in je kast. Maar andere keren is de ruimte wel beperkt en moet je afwegen welk onderdeel precies goed gaat passen naast - of tussen - alle andere onderdelen. Het zelf bouwen van een PC kan dan ook best eens een ingewikkelde puzzel zijn, maar daarin zit hem ook de mooiste uitdaging. Het voelt goed als alle computer onderdelen exact in de behuizing passen.

De waarde van een goede geluidskaart

Met een kwalitatief goede geluidskaart verbeter je niet alleen de geluidsbeleving gedurende je gaming sessies, maar kun je je PC ook omtoveren in een perfect station om muziek te draaien of samenstellen. Je computer krijgt dan niet alleen een hobbymatig doeleinde, maar kan ook voor je professionele ontwikkeling als disc jockey of muziekproducer ingezet worden. Met de juiste computer onderdelen kom je veel verder. Daarom investeer je graag in goed presterend materiaal.

Overige attributen

Denk niet alleen aan de standaardonderdelen van een computer, maar vergeet ook niet de single board computers en de koelpasta. Je wilt immers de beste koelpasta voor plaatsing in je PC. En ook een afstandsbediening kan handig zijn. Of het toevoegen van extra USB-poorten, zodat je ook gebruik kunt maken van USB-apparaten of USB-opslag. Met de inbouw kaartlezer heb je naast USB-poorten ook nog de beschikking over onder andere SSD-, SD-, Micro SD-kaarten of extreme digital mogelijkheden. Goede merken voor computer onderdelen zijn: Cablexpert, Gembird, PC Engines, SolidRun en USRobotics. Met deze merken sla je de plank zeker niet mis. En zodra je bestelling geleverd wordt kun je tijdens een regenachtige dag heerlijk puzzelen en werken aan de beste PC die je sinds lange tijd gemaakt hebt.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mediawinkel 9.2 / 10 - 431 Reviews @ Webwinkelkeur.nl