Computers, camera's en randapparatuur

Computers en randapparatuur.

Ruim assortiment computer en randappartuur apparatuur van de beste merken.

Er zijn tegenwoordig vele computer en randapparatuur merken, voor even zovele vragen en/of oplossingen. Zo kan je opzoek zijn naar eenvoudige manier om data en media op te slaan. Of je bent opzoek naar een oplossing om de slechte verbinding van je wifi te verbeteren, of je wil een mobiele draagbare wifi oplossing hebben. 

Mobiel WiFi (Mifi):

Wifi wordt gebruikt om verbindingen totstand te brengen, zo kunt u draadloos van een netwerk gebruik maken. Dit gebruikt u bijvoorbeeld in huis om uw computer te verbinden met de router, maar dit wordt ook steeds vaker in de oppenbare ruimtes gebruikt en in bedrijven.

Mobiele WiFi wordt ook wel MiFi genoemd, dit is een draagbare router die geschikt is om als hotspot te gebruiken. Verder op vind u een uitgebreide uitleg van deze MiFi routers.


Dongels:

Een Dongel is een stick die in een USb poort gestoken kan worden. Er zijn Dongel die gebruikt kunnen worden om via WiFi te communiceren, die Bluethoot hebben en er zijn er die een Sim-kaart hebben.
De Dongels met Sim kaart worden gebruikt om mobiel contact te maken met het internet, zodat je altijd internet heb met je laptop of tablet.

Ze lijken erg op USB sticks maar zijn het niet, USB stick worden gebruikt om data op te slaan. Er zijn dongels die ook de mogelijkheid hebben om data op te slaan, hierin zit dan een microSD kaartje. 

Routers en modems:

Een router verbind verschillende netwerken met elkaar, zo verbind hij b.v. het internet met uw thuisnetwerk. Een router kan een internet verbinding verdelen over diverse andere verbindingen aan de andere kant.

Een modem maakt de verbinding tussen de router en het internet, de moden geeft één signaal door aan de router en die splits dit dan weer. Een modem heb je nodig om het signaal binnen te halen.

Tegenwoordig zijn er ook router/modem apparaten die alles ineen hebben. De apparaten die u krijgt bij de meeste providers zijn router en modem in één kastje. 

Switch:

Een switch doet hetzelfde als een hub, maar een hub stuurt informatie naar alle apparaten die aangesloten zijn en een switsch stuurt de informatie alleen naar het apparaat waar het voor bestemd is.Switches zijn zelflerend: ze houden een administratie bij van de koppeling van poorten en adressen. In het geval van Ethernet zijn dit MAC-adressen, in de MAC-adressentabel, een associatieve tabel waarin er voor elk bekend MAC-adres een poort is geregistreerd.


NAS:

Een NAS(Network Attached Storage) is een apparaat om data centraal op te slaan. Op één centraal punt kunt u bestanden, films, muziek en back-ups opslaan en toegankelijk maken voor alle gebruikers op uw netwerk.

In een NAS zit minimaal één harde schijf waarop de data opgeslagen wordt. Bij een NAS met verschillende schijven is het mogelijk alles dubbel op te slaan, dit is een instelling van de NAS. 
Lees meer