Terug

 • Gratis verzending v.a. € 35,-
 • Voordelige prijzen
 • Groot assortiment

IP Camera

Live je camera beelden bekijken? Een IP Camera is wat je nodig hebt! Maar, zorg ervoor dat de beveiliging van je camera op orde is, en voorkom narigheid.

Filters

  • Eminent EM6330 Camline Pro Pan

  Eminent EM6330 Camline Pro Pan

  € 65,29 Excl. BTW

  € 79,- Incl. BTW

  Eminent EM6330 Camline Pro Pan / Tilt Full HD Camera

  • Eminent Camline Pro Full HD IP camera

  Eminent Camline Pro Full HD IP camera

  € 73,55 Excl. BTW

  € 89,- Incl. BTW

  Eminent Camline Pro Full HD IP camera. Met de Full HD sensor, IR cut filter en de infraroo...

  • Eminent Camline Pro HD IP camera

  Eminent Camline Pro HD IP camera

  € 57,77 Excl. BTW

  € 69,90 Incl. BTW

  Houd een oogje op je persoonlijke bezittingen met de Eminent EM6325 CamLine Pro Pan/Tilt H...

  • Eminent Camline Pro Full HD IP camera

  Eminent Camline Pro Full HD IP camera

  € 82,60 Excl. BTW

  € 99,95 Incl. BTW

  Eminent Camline Pro Full HD IP camera met een waterbestendige behuizing (IP66).

  • Eminent Camline Pro HD IP camera, outdoor dome

  Eminent Camline Pro HD IP camera, outdoor dome

  € 61,94 Excl. BTW

  € 74,95 Incl. BTW

  Eminent Camline Pro HD IP camera, outdoor dome met een waterbestendige behuizing.

  • Gembird Dummy beveiligingscamera 'Dome'

  Gembird Dummy beveiligingscamera 'Dome'

  € 6,57 Excl. BTW

  € 7,95 Incl. BTW

  Deze dummy dome-camera helpt om indringers af te schrikken. De camera heeft een profession...

  • Gembird Dummy outdoor beveiligingscamera 'Bullet'

  Gembird Dummy outdoor beveiligingscamera 'Bullet'

  € 8,22 Excl. BTW

  € 9,95 Incl. BTW

  Deze dummy bullet-camera is geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik en helpt om indr...

  • Dummy plafond beveiligingscamera

  Dummy plafond beveiligingscamera

  € 4,92 Excl. BTW

  € 5,95 Incl. BTW

  Dummy plafond beveiligingscamera om indringers af te schrikken.

Een IP camera is een netwerkcamera en doordat de camera gebruik maakt van het Internet Protocol, kun je de beelden live via internet streamen naar elke plek ter wereld, via elk apparaat dat je voor het bekijken van de live beelden wilt gebruiken. De beelden zijn bijvoorbeeld te zien op je telefoon, tablet of PC. Bij sommige camera’s kun je de beelden opnemen op je NAS of vastleggen op een SD-kaart. Door de diverse soorten en de verschillende mogelijkheden van een IP camera, is het goed om je eerst te verdiepen in de mogelijkheden en jouw eisen aan de camera.

Bestemmingen van je IP camera

Je koopt een camera om je eigen huis en de spullen die erin staan in de gaten te houden. Voor sommigen is een baby’tje dat boven slaapt of een hond die overdag tijdens werktijd alleen thuis is een reden om een camera te installeren. Op die manier kun je altijd even meekijken wat er aan de hand is, of de baby nog rustig slaapt en of de hond de kussens uit de bank niet aan het slopen is. Ook voor professioneel gebruik is er een geschikte beveiligingscamera. Denk aan het observeren van je voorraad in de opslagruimte, of het kunnen volgen van de drukte tijdens piekmomenten in je winkel.

Soorten bij een Internet Protocol camera

Je hebt camera’s die enkel geschikt zijn voor binnen. De meest eenvoudige camera voor wat betreft de bevestiging of plaatsing is de cube camera. Het zijn camera’s die rechthoekig en platter van vorm zijn en op een kleine standaard staan. Je zet ze praktisch op elke gewenste plek neer en je kunt de camera makkelijk verplaatsen als je toch liever vanaf een andere plek wilt filmen. Andere type camera’s zijn bullet of box camera’s. Deze buis- of doosvormige camera bevestig je meestal met een beugel aan de muur of aan het plafond. De lens van de camera zit aan het ene uiteinde van de buis of doos, de kabel komt uit het achterste deel van de behuizing. Er zijn ook camera’s zonder kabels. Als laatste is er ook nog de dome camera. Dit is een bolvormige camera die aan het plafond bevestigd wordt. Je kunt deze ook aan de muur bevestigen, de lens zal dan automatisch draaien en relevant beeld opzoeken. Bullet en dome camera’s zijn er ook voor buiten. Let op de waterbestendigheid van elke IP camera om te zien of hij geschikt is voor binnen- of buitengebruik.

Bekende merken voor IP camera

Van een merk als Hikvision, Eminent of ACSi kun je prima camerawerk verwachten. De prijzen starten rond de zeventig euro en kunnen – afhankelijk van het soort camera en de bijbehorende specificaties en features – oplopen tot ongeveer twaalfhonderd euro. Vanzelfsprekend is een binnen camera goedkoper dan een buitencamera, vanwege het verschil in behuizing en materiaalgebruik. Een camera voor buiten moet tegen allerlei weersinvloeden bestand zijn, waar je bij een binnen camera helemaal niet te maken hebt. Bij de beschrijving van elke camera kun je dan ook altijd lezen tussen welke temperaturen je normale werking mag verwachten en in welke mate de camera bestand is tegen stoffen en vocht. Het keurmerk dat hieraan gegeven wordt, geeft je duidelijkheid over stof en vocht. Zoek hiervoor naar het IP-nummer. Kan het tegen een spettertje water, of kan het uren in de regen hangen? Dat wil je, zeker bij een outdoor camera, voor je aanschaf weten.

Verschillende kenmerken en features bij camera’s

Je kunt kiezen voor een IP camera die een aparte lens voor nachtvisie heeft. Let bij een specifieke wens goed op het aantal meters dat de lens kan bereiken. Ook zijn er camera’s met infrarood. Heel handig kun je de zoom-functie vinden. Zodra er iemand in beeld komt, pakt de camera automatisch het beeld dichterbij om je een scherper beeld te geven op een kortere afstand. De resolutie en hoe de camera op weersinvloeden reageert zijn andere kenmerken die belangrijk kunnen zijn voor jouw doeleinde.

Speciale feature bij een IP camera

Soms wil je iets meer dan alleen maar beelden kunnen zien van jouw ruimte of omgeving. Soms wil je ook dat er actie ondernomen wordt bij het aanwezig zijn van personen of de toegang die ze zichzelf verschaffen na sluitingstijd of bij afwezigheid van personeel. Er is een alarmfunctionaliteit op sommige camera’s die met bewegingsdetectie werkt. Zodra jouw camera iets detecteert, kan een e-mail naar een door jou opgegeven e-mailadres verstuurd worden. Dit kan je eigen e-mailadres zijn, zodat je live een melding krijgt van beweging in of om je pand. Je kunt na het ontvangen van de e-mail zelf beslissen of het nodig is om het pand te bezoeken, of dat er geen reden tot alarm is. Wil je niet zelf ’s nachts meldingen krijgen van ongewenste bezoekers? Dan kun je ook een alarmcentrale in de arm nemen om het beeld van jouw IP camera in de gaten te houden. Zodra er iets vreemds in beeld is, kunnen zij op onderzoek uitgaan.

De bediening van jouw IP camera

Bijna elke camera is makkelijk te installeren en kun je bedienen met de app die je erbij kunt downloaden. De app geeft je toegang tot de live beelden en je kunt de richting van een camera er soms ook nog mee bedienen. Zo krijg je van een statisch beeld ineens een dynamische cameraopzet. Veel apps kun je ook zo instellen, dat het pas beelden opneemt en bewaart, als er iets relevants op de beelden plaats vindt. Hiermee heb je alleen de essentiële camerabeelden die je terug kunt kijken aan het einde van een werkdag of observatienacht.

Voordelen van deze modellen

Doordat je IP camera of de Wifi camera via het internet data verstuurt, heb je geen abonnement en dus ook geen maandelijkse, extra kosten die met je beveiliging gepaard kunnen gaan. Alleen wanneer je je beelden naar een alarmcentrale laat sturen, zullen deze hiervoor wel kosten in rekening brengen. Het hangt dus af van jouw niveau van beveiligen en welke extra ondersteuning je wenst, of het bij de aanschafkosten van de camera blijft, of dat er nog extra uitgaven bij komen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mediawinkel 9.2 / 10 - 431 Reviews @ Webwinkelkeur.nl