Terug

  • Gratis verzending v.a. € 175,-
  • Voordelige prijzen
  • Groot assortiment

Internet connectiviteit op zee?

  • Thursday 22 / 07 / 2021 0
Internet connectiviteit op zee?

De komst van mobiel internet leidt net als bij vele andere branches tot een digitale revolutie. Zo ook in de maritieme sector. Onlangs kondigde T-Mobile als eerste Nederlandse provider zijn uitbreiding van het 5G-netwerk aan over de 700MHz-band naar het drukste en meest bevaren gebied op zee; de Noordzee.

Internet connectiviteit op zee?

De komst van mobiel internet leidt ook in de maritieme sector. tot een digitale revolutie. T-Mobile kondigde aan als eerste Nederlandse provider zijn uitbreiding van het 5G-netwerk aan over de 700MHz-band naar het drukste en meest bevaren gebied, de Noordzee. Met de komst van 5G op zee kan een alternatief voor satellietcommunicatie worden gecreëerd. De snelle mobiele verbindingen kunnen onder meer gebruikt worden voor private bedrijfsnetwerken of automatisering van bedrijfsprocessen, maar bijvoorbeeld ook voor communicatie met varende en vliegende drones. 

Snel en stabiel internet aan boord

Ook het hebben van snel en stabiel internet aan boord is noodzakelijk geworden voor de maritieme sector. Door een robuuste 4G/5G outdoor router van Mediawinkel.eu te combineren met een Mobile Broadband data abonnement ontstaat er een betrouwbaar netwerk. Bandwidth bonding zorg ervoor dat de router alle actieve bandbreedte (via ethernet en 4G) met elkaar verbindt tot één enkele supersnelle datastroom. Om de keuze qua type hardware, accessoires en connectiviteit te vereenvoudigen biedt Mediawinkel.eu een dienst aan speciaal voor de Maritieme sector; het All-In One Maritiem pakket.

Internet op het water

Steeds meer bedrijven in de maritieme sector kiezen een 4G/5G oplossing, oftewel draadloze connectiviteit, voor hun primaire- of secundaire internetverbinding op zee. Dit ten behoeve van bedrijfskritische IT-netwerken of Wifi voor de bemanning. Wilt u ook mobiel internet of Wifi op zee?

All-in-One 4G oplossing voor Maritiem gebruik

Snel en stabiel internet aan boord hebben is onmisbaar geworden. Naast snelheid is de betrouwbaarheid van het internet even belangrijk. Dit wordt bereikt door een robuuste 4G outdoor router, IP67 gecertificeerd. Tevens is de router zo in te stellen dat hij automatisch overschakelt naar een andere internetverbinding als de hoofdverbinding wegvalt ten behoeve van bedrijfs kritische communicatie. Bandwidth bonding zorg ervoor dat de router alle actieve bandbreedte (via ethernet en 4G) met elkaar verbindt tot één enkele supersnelle datastroom. Met een All-in-One pakket van Mediawinkel.eu heeft U een complete oplossing die voldoet aan alle wensen en eisen. U heeft de snelste, veiligste en betrouwbaarste internetverbinding die mogelijk is. Of u nu apparaten wilt toevoegen aan het netwerk, WiFi biedt aan crewleden of door middel van GPS uw schip/boot laat lokaliseren, het behoort allemaal tot de mogelijkheden!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mediawinkel 9.2 / 10 - 431 Reviews @ Webwinkelkeur.nl