Terug

  • Gratis verzending v.a. € 75,-
  • Voordelige prijzen
  • Groot assortiment

Speakerkabel

Een speakerkabel kopen? Laat je informeren over het brede aanbod van speakerkabels op deze webwinkel en voorkom kwaliteitsverlies van je geluid.

Filters

Afhankelijk van jouw behoefte zijn er verschillende soorten speakerkabel te koop. Je kunt een speakerkabel leggen tussen je audio apparatuur en andere apparaten – zoals je televisie of computer – voor het overbrengen van geluid. Met een phono kabel, ook wel cinch kabel of RCA kabel genoemd, kun je zowel beeld als geluid via de connectie voor elkaar krijgen. Een audio kabel kopen doe je het liefst meteen goed. Dus analyseer vooraf hoeveel je nodig hebt en wat je met de kabel wilt bereiken. Op die manier schaf je in een keer het juiste product aan. Dit voorkomt frustratie, zodra je denkt al het materiaal bij elkaar te hebben en er een onderdeel toch verkeerd is. Zodra je begint met de installatie, wil je het ook graag afmaken.

Het merk van een speakerkabel

Natuurlijk krijg je bij heel veel winkels losse kabels. Maar het merk dat je kiest, bepaalt voor een groot deel de kwaliteit van het geluid en de levensduur van de kabel. En niet bij alle winkels krijg je de beste kabels voor jouw doel. Daarom is het slim om kabels van een merk te kopen, die hun naam al waargemaakt hebben en kwaliteit leveren waar je niet aan hoeft te twijfelen. Goede en betrouwbare merken van speakerkabel zijn Hosa Technology, Cablexpert en RS Pro. Hosa Technology bestaat sinds 1984 en scoort in de reviews altijd goed bij de gebruikers. Ze hebben diverse onderdelen voor audio apparatuur zoals een audio mixer en dus ook speaker kabels. Cablexpert bestaat sinds 1997 en is van oorsprong een Nederlands bedrijf met grootse ambities. Met een eigen onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling krijg je altijd de beste technologische producten. Innovaties gaan bij Cablexpert snel en het product komt ook gauw bij de klant terecht. Je kunt de plank niet mis slaan met Cablexpert. RS Pro is een onderdeel van Electrocomponents en het levert al meer dan vijfenzeventig jaar technologische onderdelen aan de klant. Je bent verzekerd van betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige producten tegen de beste prijs.

Lengten waarin speakerkabel te verkrijgen is

De RS Phono kabel kun je krijgen in de lengte van anderhalve meter. De connectoren zijn ‘male to male’. Bij de Hosa kabels zijn er meer mogelijkheden en kun je zelf de lengte voor een groot deel bepalen. De kleinste afmeting is negentig centimeter, de langste kabel die je kunt bestellen is dertig meter. Daartussenin zijn ook nog diverse afmetingen mogelijk, zoals onder andere drie, negen of vijftien meter. Op die manier kun je je bekabeling op maat aanleggen en helemaal naar je eigen wens maken. De kabels van Hosa zijn er met twee soorten connectoren: ‘TS to same’ of ‘TS to dual banana’.

De ideale kabel om je muziek te delen

Met de audio splitter kabel – ook wel jack splitter kabel genoemd – kun je audio verdelen over meerdere uitgangen. Het is een korte speakerkabel van ongeveer tien centimeter en het zet een stereo aansluiting om naar twee stereo aansluitingen. De audio splitter kabel heeft een PVC omhulsel, waardoor een langere levensduur geldt dan bij sommige andere materialen aan de buitenkant. Zodra het materiaal namelijk uitdroogt en stug wordt, kan het barsten of splijten. Dat wil je graag voorkomen door degelijke kabels te bestellen.

De platenspeler is weer terug

Ook wanneer je terug gaat naar de ervaring van echte muziek met een platenspeler, komen audiokabels goed van pas. Het is weer helemaal in om je platenspeler een prominente plek in je interieur te geven en je plaatjes als eye catcher daarnaast te plaatsen. En hoewel lange tijd de boxen heel klein of weggewerkt in het plafond moesten zijn, mogen ze nu weer gezien worden en van formaat zijn. Kijk bij de bekabeling goed naar het wegwerken van de kabels, zodat er niks knelt of dubbel zit. Dit kan de kwaliteit van de kabel en dus de kwaliteit van het geluid beïnvloeden. Zodra je helemaal klaar bent met je audio installatie, kun je weer lekker die marktjes afstruinen op zoek naar oude platen. Ook nieuwe muziek is steeds vaker op een langspeelplaat verkrijgbaar. Met een nieuwe hobby en goed geluid ben je een tevreden mens.

Niet over een nacht ijs

Ga bij het selecteren van jouw ideale speakerkabel niet te snel te werk. Onderzoek de uitgangen van bijvoorbeeld je outdoor speaker of monitor speaker en wat je nodig hebt om beeld en geluid te laten werken. De kwaliteit van de overdracht is van belang voor het plezier dat je er daarna van hebt. Gelukkig is de bekabeling – als je het in een keer goed doet – af voor de komende jaren. Alleen een verhuizing zou jouw installatie van voor af aan kunnen laten beginnen. Ook dan ben je weer blij met alle kwaliteitsproducten. En heb je bij een herinstallatie kabel te kort? Dan bestel je gewoon opnieuw. De techniek staat niet stil, dus wellicht krijg je dan een nog betere speakerkabel dan bij je huidige audio installatie.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mediawinkel 9.2 / 10 - 431 Reviews @ Webwinkelkeur.nl