Terug

  • Gratis verzending v.a. € 75,-
  • Voordelige prijzen
  • Groot assortiment

Midi kabel

Opzoek naar een Musical Instrument Digital Interface (MIDI) kabel of accessoires? Bekijk het aanbod van kwalitatieve kabels voor jouw muzikale ambities.

Filters

Het merk Hosa Technology heeft allerhande producten voor technologische oplossingen, zo ook een audio kabel zoals een MIDI kabel. Er zijn diverse producten voor analoge en digitale audio, maar Hosa heeft ook producten voor beeld, data en allerlei accessoires die handig kunnen zijn. Het merk heeft zijn technische kwaliteit dan ook bewezen sinds de oprichting in 1984. Met de aankoop van een Hosa product haal je het beste in huis. Duurzaamheid, kwaliteit en functionaliteit staan voorop.

Wanneer gebruik je een MIDI kabel?

MIDI staat voor Musical Instrument Digital Interface. Het is geen kabel die audio ‘communiceert’ met je apparatuur, maar het wisselt digitale informatie uit tussen je diverse soorten MIDI apparatuur. Zo kun je een MIDI keyboard, MIDI Studio Controller of MIDI Interface door middel van een MIDI kabel met elkaar in contact brengen om data uit te wisselen. Je krijgt automatisch met MIDI te maken als je in de muziekwereld werkt. En de term ‘muziekwereld’ kun je heel breed opvatten, van een Disc Jockey of muzikant tot een muziek producers met een audio mixer tot een lichttechneut. Door de MIDI kabel kun je in al deze beroepen data tussen MIDI apparatuur uitwisselen.

MIDI vroeger en nu

In de oorsprong kun je MIDI herkennen in de eerste synthesizers. Je klikte op een tune en je kon deze met een knop sneller of langzamer laten lopen. Met een andere knop kon je er een beat onder zetten. Je kon met de toetsen op het keyboard noten spelen. De toetsen waren niet letterlijk de muzieknoten, ze waren zo geprogrammeerd. Nu heb je MIDI sequencers die in de technologische ontwikkeling ver voorbij de synthesizer zijn gegaan. De sequencer registreert de MIDI data en met het programma kun je allerlei digitale bewerkingen doen. Als jij met muziek werkt, weet je dat MIDI apparatuur onmisbaar is. Het kan je als artiest of producer in korte tijd helpen om de muziek te veranderen, nadat je deze al geregistreerd hebt. Alle MIDI data is te wijzigen, vervormen, verkorten enzovoort.

Welke MIDI onderdelen zijn er te krijgen?

Er zijn verschillende MIDI producten online te bestellen. Zo is er de MIDI koppeling, waarmee je MIDI kabels aan elkaar kunt koppelen. Ook is er een MIDI kabelpaar. Dit paar bestaat uit een dubbele set MIDI kabels met aan beide kanten 2 koppelstukken om connectie te maken. De MIDI kabel brengt – met of zonder extra koppelstukken en verlengingen – alle MIDI apparatuur in contact met elkaar. Pas dan wordt alle data goed geregistreerd en kun je via de MIDI sequencer de data bewerken.

Wat voegt een Tracklink USB Interface nog toe aan je MIDI collectie?

Het lijkt zomaar een extra gadget, maar met de Tracklink MIDI naar USB Interface kun je al je MIDI apparatuur direct aansluiten op je PC of Mac. De aansluitingen wijzen eigenlijk voor zich, want de MIDI connector gaat in je MIDI apparaat en de USB connector gaat in je computer. De mogelijkheden zijn oneindig, want je kunt nu keyboard controllers, sequencers en audio software op elkaar laten aansluiten. Zelfs losse synthesizers, drumapparatuur of samplers zijn in verbinding te brengen. Via je bestaande software kun je tot zestien MIDI kanalen tegelijkertijd registreren en bewerken met de Tracklink Interface. En de Tracklink MIDI naar USB Interface werkt als plug and play, waardoor je niks extra’s meer hoeft te installeren. Je steekt het in en je kunt direct aan de slag.

Lengte van MIDI kabels

De kabelparen zijn te koop in diverse lengten, zoals een, twee, drie en vier meter. De goedkopere, enkele MIDI kabel is te krijgen in negentig centimeter, anderhalve meter, drie meter en vier-en-een-halve meter. Bij de Tracklink MIDI naar USB Interface zit standaard een kabel van drie meter. Door de verschillende lengten van kabels, kun je altijd extra koppelingen maken en jouw apparatuur zoals je recording system of geluidskaart met elkaar verbinden.

Kenmerken van een goede MIDI kabel

Bij alle kabels waar audio of video een rol speelt, is het materiaal van essentieel belang. Ook bij MIDI kabels is het materiaal waaruit de producten zijn opgebouwd belangrijk. De connectoren van de MIDI kabels zijn voorzien van een laag nikkel, waardoor ze langer meegaan en beter informatie geleiden. De overdracht van data verloopt hierdoor efficiënter dan bij andere coating op koppelingen. In de kabel zelf zitten zuurstofvrije kopergeleiders. Het signaal dat overgebracht moet worden van het ene MIDI apparaat naar het andere, blijft hierdoor veel helderder van waarde. De buitenkant van de kabel is voorzien van een robuuste laag, zodat je een duurzame en flexibele kabel hebt.

Advies van een klantenservice met kennis van zaken

Weet je niet goed welke onderdelen je precies nodig hebt voor je MIDI apparatuur? Neem dan contact op met de klantenservice voor gratis advies. De medewerkers van de servicedesk staan je graag te woord met al hun kennis en ervaring over de MIDI kabel en andere technologische producten.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mediawinkel 9.2 / 10 - 431 Reviews @ Webwinkelkeur.nl