Terug

  • Gratis verzending v.a. € 75,-
  • Voordelige prijzen
  • Groot assortiment

Gitaarkabel

Opzoek naar de beste gitaarkabel en andere accessoires? Bekijk het aanbod van de beste gitaarkabels, zodat jij kunt genieten van de beste geluidskwaliteit.

Filters

Een gitaarkabel – of het liefst een flink aantal van deze kabels – is geen overbodige luxe wanneer je in de muziekindustrie werkt. Of je nu als soloartiest elke avond optreedt of met een band door het hele land reist tijdens je nieuwe tour, audio kabels heb je nooit genoeg. Het is dan ook handig om altijd reservekabels bij je te hebben. En wanneer je op verschillende manieren reist, kan het ook nog helpen om voor elke manier van reizen een set samen te stellen. Op deze manier ben je altijd goed voorbereid en kan het niet gebeuren dat je aan het andere eind van Nederland speelt, terwijl die ene gitaarkabel die je nodig hebt thuis in je auto ligt, in plaats van in het bandbusje.

Wanneer maak je gebruik van een extra gitaarkabel?

Bij het aansluiten van diverse soorten apparatuur heb je kabels nodig. In de loop der tijd ga je op onderzoek uit om andere geluiden en effecten aan je muziek toe te kunnen voegen. Dan wordt er geïnvesteerd in allerlei extra apparaten, zoals gitaarpedalen of stompboxen. En natuurlijk zijn er nog veel meer apparaten, maar centraal staat dat ze allemaal van kabels voorzien dienen te zijn om het effect via het pedalboard of de effectpedalen ook waar te maken. Als je passie voor je vak hebt, verzamel je in de loop der jaren een aardige collectie bij elkaar. En dat maakt dat je je werk of hobby met veel plezier en enthousiasme kunt uitvoeren. Goede apparatuur en kabels zoals een speakerkabel zijn dan ook de sleutel tot jouw succes.

Welke soort gitaarkabel heb je nodig?

Er zijn meerdere soorten kabels en wanneer je jouw apparatuur van binnen en buiten kent, weet je precies welke kabel het handigst is voor jouw doeleinde. In de basis zijn er twee soorten kabels: de gewone, lengtekabels en de patch kabels. Een lengtekabel is een kabel die je gebruikt om een flinke afstand te overbruggen. Een patch kabel is voor het aansluiten van apparatuur, maar dit hoeft maar over een kleine afstand te gebeuren. De lange kabels krijg je in de versie ‘straight to same’ en ‘straight to angle’. Dit houdt in dat je een kabel met twee dezelfde, rechte connectoren hebt, of een kabel waarvan een van de twee connectoren de hoek om gaat.

Het nut van een hoekconnector of een ‘angle’

Deze laatste ‘angle’ connector kan zeer handig zijn, wanneer je in het gebruik ruimte te kort komt voor een rechte connector. Dit kan beter zijn voor de apparatuur zelf of de speelruimte rondom apparatuur. Bij de gitaarkabel heb je nog een derde variant, namelijk de ‘right angle to same’, hierbij hebben beide connectoren een hoekconnector en geen rechte connector. Dit bespaart aan beide einden dus aardig wat ruimte die je misschien niet hebt. Vergeet ook niet dat je met rechte patch kabels schade kunt veroorzaken aan apparatuur of inrichtingselementen. Het is dus belangrijk om je benodigdheden goed te analyseren en de voor- en nadelen te bekijken.

Welke lengte kabel heb je nodig?

De gewone kabels starten bij negentig centimeter. Daarna volgt een lengte van anderhalve meter en je kunt de kabel tot negen meter tussentijds verlengen met telkens anderhalve meter. Dit betekent dat je ook drie, vier-en-een-halve, zes en zeven-en-een-halve meter kabel krijgt. Je standaard set-up is de leidraad voor het aantal meters dat je nodig hebt. Te veel bekabeling rond je apparatuur is ook niet handig, want dit kan weer gevaar voor je bewegingsruimte opleveren. Achter de schermen kun je de meters echter welk kwijt, als je daar een langere gitaarkabel een plek kunt geven, heb je altijd nog wat reserve achter de hand. De patch kabels zijn veel korter. Je krijgt zowel de ‘right angle to same’, de ‘straight to right angle’ en de ‘straight to same’ in drie verschillende lengtes. Deze lengtes zijn zes, twaalf of achttien inch. Omgerekend heb je hiermee een patch kabel van iets meer dan vijftien, dertig of vijf-en-veertig centimeter kabel met connectoren.

Kenmerken van een kwalitatief goede gitaarkabel

Het materiaal waarvan de kabel gemaakt is, is een belangrijk element. Door de Silverline productlijn bij zowel de kabels als de patch kabels, kun je gegarandeerd betere geluidsprestaties leveren door de bijna honderd procent zilveren binnenwerk. Er is geen oxidatie mogelijk of verlies aan geluidskwaliteit. De kabels blijven flexibel, terwijl ze geen storingen van buitenaf opnemen die van invloed kunnen zijn. Met de Silverline kabel heb je dan ook altijd een gitaarkabel van kwaliteit in handen. Je hebt er lang plezier van en kunt al je muzikale ervaringen positief beïnvloeden met deze kabels en patch kabels. Standaard krijg je twee jaar garantie op de kabels, dus mocht er onverhoopt toch iets misgaan met het kabelproduct, dan kun je binnen twee jaar aanspraak maken op de garantie. Dat is ook prettig.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mediawinkel 9.2 / 10 - 431 Reviews @ Webwinkelkeur.nl