Terug

 • Gratis verzending v.a. € 75,-
 • Voordelige prijzen
 • Groot assortiment

Coax kabel

Ben je op zoek naar kwalitatief goede coax kabels? Klik door in het uitgebreide assortiment coax kabels van Mediawinkel.eu.

Filters

  • Zaolla RCA to Same, Coax

  Zaolla RCA to Same, Coax

  € 108,26 Excl. BTW

  € 131,- Incl. BTW

  Zaolla 75-ohm Coax Oyaide RCA to Same

  • Zaolla 75-ohm coax BNC Oyaide

  Zaolla 75-ohm coax BNC Oyaide

  € 126,45 Excl. BTW

  € 153,- Incl. BTW

  Zaolla 75-ohm Coax Oyaide BNC to Same 3

Een coax kabel – officieel coaxiale kabels, maar in de volksmond ook wel TV kabels of antenne kabels genoemd – zijn de beste oplossing voor de verbinding van de plek waar je internet of televisie je woning of bedrijfsruimte binnenkomt, naar de plek waar je het internet of de televisie wilt aansluiten. Bij zowel je televisie als internet is sprake van hoogfrequente signalen bij beeld en geluid en met het gebruik van een coax kabel levert dit je zo weinig mogelijk storing op, omdat deze audio kabel stralingsarm zijn. Er kunnen in de kabel minder storingen van buiten naar binnen en van binnen naar buiten optreden. Dit levert je een goede kwaliteit beeld en geluid op bij je televisie

Uit welke soorten kabels kun je kiezen?

Een coax kabel kun je in verschillende varianten kopen. De meesten zijn kabels die je voor binnen gebruikt, maar je kunt ook kabels kopen die speciaal voor buiten zijn. Wanneer je televisie door wilt trekken naar een blokhut of internet wilt hebben in je tuinkantoor, kun je met de coax grondkabels voor buiten prima uit de voeten. Deze kabel is voorbereid op de typische Nederlandse weersinvloeden, zoals de verschillen tussen warme en koude seizoenen en de straling van zonlicht. Naast binnen- en buitenkabels kun je nog een selectie maken tussen geprepareerde of ongeprepareerde kabels. Geprepareerd wil niets anders zeggen, dan dat de connectoren bij het kopen van deze kabels al voor je aangesloten zijn. De kabel is nadat je bestelling geleverd is direct klaar voor gebruik. De kabels die niet geprepareerd zijn, kun je per meter kopen - of op de rol als je grote afstanden wilt overbruggen – en dien je zelf nog te completeren met connectoren.

Wat bepaalt de kwaliteit van een coax kabel?

Net als bij andere soorten kabels kan de kwaliteit door verschillende elementen beïnvloed worden. In beginsel hoeft een goedkopere kabel niet per definitie van inferieure kwaliteit te zijn dan een duurdere kabel. De prijs hoeft absoluut niet doorslaggevend te zijn voor de kwaliteit die je na aankoop ervaart. Wel kunnen andere kenmerken van invloed zijn op jouw ervaring met een coax kabel. Het is daarom goed om op de hoogte te zijn van deze kenmerken en te bepalen wat jouw doel met de kabel is en of je je doel met een specifieke kabel gaat halen. Denk bijvoorbeeld aan de dikte van de kabel, die ervoor zorgt dat er van binnen naar buiten en van buiten naar binnen minder signaalverlies is. Een dikkere kabel is kwalitatief beter dan een dunnere kabel. Daarnaast is het materiaal van de isolatie binnen in de kabel belangrijk. Een kabel met schuimisolatie werkt beter dan een kabel met massieve kunststof isolatie binnenin. Als laatste kun je nog kiezen voor een merk dat met kop en schouders erboven uitsteekt op het gebied van kwalitatief uitstekende kabels. Dat zijn de merken Technetix en Hirschmann. Je betaalt hier iets meer voor, maar dat is de moeite zeker waard. Je merkt het alleen al aan de kwaliteit van de connectoren.

Andere nuttige coax attributen

Je weet nu welke kabel en connectoren je wenst en of je kant-en-klaar kabels wilt kopen of zelf je kabels wilt gaan samenstellen. Voor een compleet plaatje is het belangrijk om een situatieschets te maken, zodat je niet alleen op de hoogte bent van de benodigde lengte aan kabels, maar ook de hoeveelheid splitters die je in totaal nodig hebt kunt achterhalen. Heb je het over het afleggen van een flinke lengte – meer dan vijf meter – door de ruimte? Denk dan na over een versterker, waarmee je het signaal kunt amplificeren. Ook merk je bij een situatieschets al snel of je slim gebruik kunt maken van een haakse kabel. Met een haakse kabel voorkom je dat je een kabel hoeft te buigen. Dit kan gebeuren als de kabel vanaf de muur erg kort op een kast of de televisie zelf zit. De kabel krijgt dan niet voldoende ruimte om vloeiend gelegd te worden en elke knik of scherpe bocht in een coax kabel zorgt er uiteindelijk voor dat de kwaliteit en levensduur van de kabel sneller achteruit gaat.

Kabel Keur

Wie niet kiest voor Hirschmann of Technetix kabels, kan wel letten op het keurmerk dat aan een deugdelijke coax kabel wordt afgegeven. Dit keurmerk is Kabel Keur en het is het keurmerk voor diverse aansluitmaterialen voor je televisie. Het Keurmerkinstituut checkt bij alle aansluitmaterialen of er niet te veel effect van stoorzenders is. Bij een door het Keurmerkinstituut goedgekeurde kabel mag er niet te veel effect zijn van 4G of digitale zendmasten. Met een coax kabel met Kabel Keur ben je dan ook verzekerd van gedegen kwaliteit waarvan je lang plezier zult hebben.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mediawinkel 9.2 / 10 - 431 Reviews @ Webwinkelkeur.nl