Audio apparatuur en componenten

We hebben audio apparatuur van hoogstaande kwaliteit die een exacte weergave laten horen van uw muziek.
Lees meer

Ruim assortiment audio apparatuur van de beste merken.

Het aanbod in audio apparatuur is hedentendage zeer groot, wij hebben een keuze gemaakt van de beste merken die er zijn. Het aanbod bestaat uit apparatuur die voor in huis het beste is, maar ook die door de professionele audio mixer gebruikt wordt.

Multicore Kabels.

Multicore kabels zijn er in vele soorten en maten. Er standaard kabels die de nomale Jack stekkers hebben maar ook die een Sub-d / d-sub aansluiting hebben, al de kabels zijn in verschillende lengtes te krijgen. Mocht er een kabel niet bij staan dan kunnen wij ook kabels opmaat leveren met de aansluiting en stekker die u wil hebben. Zo is het mogelijk de ideale kabel te gebruiken met de lengte en de verbinding die u wil. Er zijn kabels met een normale koperen kern en we hebben een groot aanbod kabels die gemaakt zijn van een zilveren kern, deze zogenaamde Silver-line kabels zijn gemaakt van 99% zilver. Het voordeel van zilveren kern kabels is, dat er ten opzichte van koperen kabels vrijwel geen oxidatie plaats vind.

Bent u op zoek naar speciale connectoren en/of stekker kijk dan bij Mediawinkel.eu. Bent u aan vervanging toe van uw stereo kabels in standraad lengtes of in afwijkende lengtes dan kan Medwinkel.eu die op verzoek voor u laten maken.

Multicore en standaard stereo kabels heeft Mediawinkel.eu van de toonaangevende merken Zaolla en Hosa. Mediawinkel.eu heeft ook de kwalitatief zeer goed kabels van RS en Cablexpert. Daarnaast hebben we de speciale kabels van Presonus voor het aansluiten van de apparatuur op uw betaande toestellen.

Audio Mixers.

Audio mixers bestaan er in digitaal maar er zijn ook analoge mixers. Er zijn mixers die maar een paar kanalen hebben en er zijn er die wel 32 kanalen hebben. Mixers zijn er die je als standalone kan gebruiken en we hebben digitale mixers die de rekenkracht van je computer gebruiken om zo tot een perfecte mix en opname te komen. Aan alle mix-apparatuur is direct opname en opslag apparatuur aan te sluiten. Sluit je mixer en opname apparaat aan via onze silverline kabels dan heb je geen vervorming en storingen in je eind track.

Er is een ruime keus aan Presonus mixers zoals daar zijn de Presonus StudioLive 16.0.2, voor wie net wat meer kanalen zoekt is er de Presonus Studiolive 24.4.2AI maar voor diegene waarvoor dit ook nog niet genoeg is is er de Presonus StudioLive 32.4.2AI. Naast de mixers is er ook een ruim aanbod aan Dante uitbreidings kaarten.

Geluidskaarten.

Een geluidskaart is een uitbreiding voor de computer waarmee je hoogwaardige opnames kan produceren.
Geluidskaarten zijn er voor in te bouwen in de computer en die je lostaand naast de computer kan gebruiken. De meest voorkomen de aansluitingen op geluidskaarten zijn;  : line-in, line-out, speaker-out en microphone-in. 

Oudere, maar soms ook nieuwe, geluidskaarten hebben vaak een 15-polige Game poort voor het aansluiten van een joystick, die ook met een MIDI-adapterkabel de MIDI-in en MIDI-out signalen kan leveren.

Voor speaker-out en microphone-in wordt een eveneens op de geluidskaart aanwezige versterker gebruikt. Line-in en line-out zijn onversterkt, waardoor een externe (en kwalitatief betere) versterker nodig is.

Hedendaagse geluidskaarten beschikken daarnaast vaak over componenten om effecten (bijvoorbeeld echo) toe te passen op het geluid. Met behulp van geavanceerde computersoftware kan een geluidskaart ook worden gebruikt voor spraakherkenning.

Geluidskaarten van een zeer goede kwaliteit zijn die van Presonus, zo is er al een Presonus AudioBox iOne voor onder de €100, wie een stapje hoger wil is er de Presonus AudioBox iTwo. Naast deze geluidskaarten hebben natuurlijk ook de Presonus Studio192 en de Presonus Studio 192 Mobile. Voor wie op zoek is naar een audiobox hebben we onder andere de Presonus AudioBox 44VSL en de AudioBox 22VSL.


Versterkers.

Versterkers zijn er in diverse uitvoeringen, zo zijn er koptelefoon versterkers voor twee koptelefoons maar ook die er acht aankunnen. Het zelfde geld voor de microfoonversterkers je kan het zo gek niet bedenken of er is wel een microfoonversterker voor te vinden zo hebben wij bijvoorbeeld de Presonus DigiMax D8 en de Presonus ADL600.

Een veel gebruikte voorversterker is de Presonus BlueTube DP V2 en de TubePre V2. Voor de liefhebber heeft Presonus ook een echte buizenversterker, de Presonus Studio Channel strip.
 

Hoofdtelefoons. 

Er zijn in-ear hoofdtelefoon, oorbedekkende en er zijn die volgens de "Bone Conduction Technology" werken. 

De Aftershokz koptelefoons werken volgens de "Bone Conduction Technology" het geluid wordt via je bot met trillingen naar je trommelvlies gestuurd. De koptelefoon maakt contact met je jukbeen en zorgt zo voor doorgave van de trillingen.

Het voordeel van de Aftershokz Trekz is dat ze je oren niet bedekken of afsluiten, waardoor je ook de omgevingsgeluiden blijft waarnemen. Zeker voor hardlopers is dit een veilige keuze van hoofdtelefoon.

In-ear monitoren (koptelefoons) geven je een perfecte weergave van de muziek zonder daarbij gestoort of afgeleid te worden door omgevings geluiden. Doordat ze zo ligt en klein zijn heb je er geen last of hinder van, ook niet als je ze langere tijd draagt.

On-ear hoofdtelefoons zijn oor bedekkend, je hebt geen last van randgeluiden bij het gebruik van deze hoofdtelefoons. De Presonus hoofdtelefoons zijn uitermate geschilt om te gebruiken bij opname sessies of live optredens.


Speakers.

Speakers of monitoren zijn er in bedrade en draadloze uitvoering.
We hebben draadloze monitoren die u kan koppelen via bluethoot, voeding krijgen ze via een aparte kabel. Het vpprdeel van draadloze speakers is, is dat u ze overal kan plaatsen zonder eerst draden te moeten trekken.

Speakers die bedraad zijn hebben niet altijd een aparte voeding nodig, als er een aparte voeding aangesloten moet worden dan staat dit vermeld in de monitor specificatie.

De Presonus en Fluit monitoren zijn super om in huis te gebruiken, maar worden ook door de proffessional gebruikt.

Fluit Audio heeft een zeer goed bluethoot monitor / speaker op de markt gebracht n.l. de Fluid Audio C5 BT Bluethoot Speaker, deze kan aan ieder bluethoot apparaat gekoppeld worden. Binnenkort komt Fluid ook met een serie waar je aan één bluethoot zender meer dan twee speakers aan kan koppelen.

Audiokabels.

Audiokabels hebben we in diverse uitvoeringen en merken. We zijn leverancier van de merken; Hosa, Zaolla, Gembird, RS, Cablexpert en Presonus. De standaard stereo kabels zijn bij Mediawinkel.eu verkrijgbaar in diverse lengtes, de kabels van Zaolla en Hosa zijn ook opmaat in de door u gewenste lengte leverbaar, met de daarbij gewenste stekkers / connectoren.

Van de merken Hosa en Zaolla zijn er kabels die kopervrij zijn en gemaakt van 99% zilver, bij dit soort kabels is er vrijwel geen kans op oxidatie van de kabel.

Naast de koperen en zilver kabels hebben we ook de tochlink kabels, voor de tochlink kabels hebben we ook adapters beschikbaar.

De standaard kabels hebben een veelheid van aansluitmogelijkheden waaronder; 
XLR, TRS, Cinch / Tulp, TS, Din, DMX, USB, HDMI, FireWire, Sata, Jack, MiDi, RCA, Sub-d/ d-sub 

Audio Toebehoren.

Bent u op zoek naar een reinigingsmiddel voor uw intstrument of pc dan heeft Mediawinkel.eu het juiste middel. In ons assortiment hebben wij het merk Goby Labs opgenomen voor het goed en veilig schoonmaken van uw gitaar, microfoon en hoofdtelefoon. De schoonmaakmiddelen van Goby Labs bevatten naast een reiningsmiddel ook een beschermend onderhoudsmiddel.

Voor contact reinigers hebben we een uitgebreid assortiment waaronder de reinigers van CAIG, zoals bijvoorbeeld de CAIG DeoxIT Contact Cleaner, deze is verkrijgbaar in de standaard versie en als onbrandbaar. Ok het merk RS ontbreekt niet met onder andere de RS Pro 400 ml aerosol Precision Cleaner & Degreaser for Electronics.

Wil je zeker dat er geen storingen zijn in je verbindingen en kabels dan hebben we de Hosa Audio Kabeltester CBT-500, deze kabeltester is onmisbaar net als de Hosa Hum-Eliminator.

Natuurlijk kan je bij ons terecht voor de DJ software van Presonus zo hebben we voor je de complete lijn van Presonus Studio One en de Upgrades tot Presonus Studio One PROFESSIONAL.

Verbindings en montage onderdelen zijn er van Gembird, RS, Presonus, Hosa, Zaolla en Cablexpert. 

Bent u op zoek naar vervanging van uw huidige audio apparatuur kijk dan bij Mediawinkel.eu voor een groot aanbod tegen een scherpe prijs.