Terug

 • Gratis verzending v.a. € 35,-
 • Voordelige prijzen
 • Groot assortiment

DAW software

DAW Software kent vele toepassingen en wordt zowel in de reclame industrie als de muziek wereld vaak gebruikt. Benieuwd naar het aanbod? Bekijk het direct.

Filters

  • Presonus Studio One 3 Professional Upgrade

  Presonus Studio One 3 Professional Upgrade

  -18% Sale

  169,- € 114,88 Excl. BTW

  € 139,- Incl. BTW

  Presonus Studio One Professional Upgrade van Pro 1 of 2 naar Pro 3 (alleen Key code)

  • Waldorf Edition 2 VST

  Waldorf Edition 2 VST

  € 57,02 Excl. BTW

  € 69,- Incl. BTW

  Waldorf Edition 2 is een collectie van drie hardware modellen van Waldorf: PPG Wave 2.V, A...

  • Waldorf Blofeld Sample uitbreiding

  Waldorf Blofeld Sample uitbreiding

  € 81,82 Excl. BTW

  € 99,- Incl. BTW

  Met de Waldorf Blofeld Sample Playback Option activeert u het samplegeheugen van uw Waldor...

  • Presonus Notion Conducting

  Presonus Notion Conducting

  € 73,55 Excl. BTW

  € 89,- Incl. BTW

  Presonus Notion Conducting interactive conducting software

  • Presonus Studio One V4

  Presonus Studio One V4

  € 329,75 Excl. BTW

  € 399,- Incl. BTW

  Presonus Studio One V4. Produce Without Limits. Work better, faster. Three creative paths,...

  • Presonus Notion 6 Upgrade

  Presonus Notion 6 Upgrade

  € 45,37 Excl. BTW

  € 54,90 Incl. BTW

  Presonus Notion 6 Upgrade

  • Presonus Notion 6

  Presonus Notion 6

  € 131,41 Excl. BTW

  € 159,- Incl. BTW

  Presonus Notion 6 notatiesoftware om hoogwaardige partituren van je muziek te maken.

DAW betekent letterlijk Digital Audio Workstation en met DAW software kun jij zelf geluid opnemen, bewerken en hiermee geluidsopnamen produceren. Deze geluidsopnamen kunnen van allerhande aard zijn. Het kunnen spraakopnamen zijn, maar meestal is er muziek aan toegevoegd. De muziek kun je heel eenvoudig houden in de vorm van een simpel achtergronddeuntje, maar je kan er ook een complex muzikaal stuk van maken met diverse soorten instrumenten en effecten. Je kunt met DAW software muziekondersteuning bij een reclame bieden, een hele geluidsproductie maken voor een band of een podcast bewerken voor het uitgezonden wordt.

Bekende merken van DAW software

Het merk PreSonus biedt niet alleen hardware, maar ook audio software aan voor de opname en bewerking van geluid. Je kunt software voor de rol van artiest, professional of producer kopen. Daarnaast zijn er ook altijd tussentijdse upgrades die je kunt aanschaffen en installeren. Hiermee krijg je wat extra features om uit te proberen, voordat er een geheel nieuwe versie uitkomt. Naast PreSonus is er ook software van Waldorf. Met de Waldorf Edition 2 VST heb je drie hardware producten van Waldorf in een: de D-Pole waarmee je filters kunt activeren, de Attack waarmee je drum en percussie geluiden toevoegt en de PPG Wave 2.V die als digitale synthesizer gebruikt wordt. Met deze DAW software kun je geweldige producties maken met het geluid van de jaren tachtig en negentig. Ten opzichte van de eerste Waldorf software zal je misschien niet snel verschil opmerken, maar toch is er het een en ander verbeterd.

Betere interface voor de ervaren software gebruiker

Je denkt misschien dat het niet meer beter kan, maar toch wordt de gebruikersinterface telkens weer aangepast en verbeterd. Hierdoor wordt de DAW software nog gebruiksvriendelijker dan het al was. Dit zie je bijvoorbeeld ook aan de PPG Wave 2.V, die als een virtuele reïncarnatie van de oorspronkelijke uit 1982 voortkomende PPG Wave synthesizer. Toen was het hardware, nu is het software. Als je het geluid uit de tachtiger en negentiger jaren kunt waarderen en kunt gebruiken in producties, kun je met Waldorf Edition 2 VST prima uit de voeten.

Het nut van scratch pads

Het gebruik van een scratch pad zal je veel plezier en gemak brengen. Door kleine, karakteristieke muziek- of geluidselementen op te slaan, kun je ze op een later moment inzetten waar en wanneer jij dat wilt. Door digitale ontwikkelingen is het nog veel leuker geworden, want je bent amper nog beperkt in het aantal scratches dat je in je scratch pad kunt bewaren. Hierdoor kun je zelfs bij nieuwe composities oude geluiden terugbrengen. Al je favorieten houd je zo bij elkaar. En laat je zeker niet beperken door alleen muziek of specifieke instrumenten. Scratch pad kun je ook gebruiken voor het registreren van geluiden uit de natuur, zoals onweer, regen of dierengeluiden. Ook kan het een ander ritmische opname zijn, zoals het kloppen van het hart. Het scratch pad kent geen grenzen en daagt je uit tot nieuwe ontdekkingen en composities.

Praktische toepassing van arranger track

Met een arranger track verander je eerdere recordings die opgenomen zijn met bijvoorbeeld een recording system in een rap tempo. Je geeft zelf aan uit welke delen of tracks een opname bestaat. Vervolgens kun je op elk moment deze tracks in een andere volgorde zetten. Dit is handig als je een opdrachtgever snel wilt laten horen wat het verschil in opbouw in opnamen kan zijn. Start je rustig en eindig je in upbeat tempo? Of draai je de tracks voor wat betreft de snelheid om? Dat ligt aan het doel dat je wilt bereiken en het effect dat beide volgorden kunne hebben. Ook kun je tracks makkelijk dupliceren en nog een keer in een opname laten terugkomen. Elke variabele van de arranger track is door jouzelf in te stellen en dit maakt werken met DAW software nog interessanter.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mediawinkel 9.2 / 10 - 431 Reviews @ Webwinkelkeur.nl