Terug

 • Gratis verzending v.a. € 75,-
 • Voordelige prijzen
 • Groot assortiment

Satelliet schotel finder

Een satelliet finder is een ideale manier om het sterkste signaal voor je schotel te vinden. Met name als je onderweg bent, is dit gemak meer dan welkom.

Filters

  • QM Satellietmeter met satellietherkenning

  QM Satellietmeter met satellietherkenning

  € 90,08 Excl. BTW

  € 109,- Incl. BTW

  QM Satellietmeter met satellietherkenning

  • Teleco DSF90E HD Satfinder

  Teleco DSF90E HD Satfinder

  € 205,79 Excl. BTW

  € 249,- Incl. BTW

  Teleco DSF90E HD Satfinder voor Teleco Voyager G3 en de Voyager Digimatic.

  • Fte maximal Mediamax MINI S2/C2/T2 HD

  Fte maximal Mediamax MINI S2/C2/T2 HD

  € 1.652,07 Excl. BTW

  € 1.999,- Incl. BTW

  FTE Mediamax MINI S2/C2/T2 HD MPEG-4.TFT 6" Colour

Er zijn weinig mensen die niet bekend zijn met de satelliet schotel en de satelliet finder. Met een antenne die je aan je huis, caravan, boot of camper monteert, kun je internet, televisie en radio ontvangen. Dit was een paar tientallen jaren geleden een grote doorbraak, want je kon er in het buitenland ook Nederlandse televisie mee ontvangen. Vandaag de dag zijn satelliet schotels eigenlijk een beetje gedateerd, maar dit is niet altijd terecht.

Het nut van een satelliet schotel
Een satelliet schotel is namelijk ideaal als je in een buitengebied woont. Hier is het internet soms zo traag dat er nauwelijks mee te werken valt en ben je soms ver van het kabeltelevisienetwerk verwijderd. Heb je geen COAX-mogelijkheden en ben je nog niet aangesloten op het glasvezelnetwerk, dan is een satelliet schotel een ideale manier om toch internet met een werkbare snelheid te kunnen ontvangen. Verder zijn satelliet schotels onmisbaar in maritieme situaties en kun je er op vakantie of tijdens je werk in het buitenland ook gewoon Nederlandse televisie mee kijken. Zo lang je in contact kunt staan met de juiste satelliet, natuurlijk. Satelliet schotels en een satelliet finder kunnen soms dus echt een perfecte oplossing bieden en het is dan ook niet vreemd dat hier een aantal uitbreidingen op te krijgen zijn.

Wat is een satelliet finder?
Met een satelliet finder – of sat finder, zoals deze ook wordt genoemd – kun je handmatig op zoek gaan naar het sterkste signaal voor je satelliet schotel. Je sat finder staat door middel van een coax kabel in verbinding met de LNB en je satelliet schotel. Door de schotel telkens een heel klein beetje met de hand te draaien, kun je met het zoekapparaat het signaal lokaliseren. Heb je het beste signaal gevonden? Dan laat je de schotel in die positie staan.

Wat maakt een goede satelliet finder?
Het apparaat moet snel en makkelijk te gebruiken zijn en mag niet te veel ruimte innemen. Het is handig als je op het product meerdere schermen tegelijk kunt zien en bedienen. Ook de duur van de batterij van het apparaat is van belang, zodat je niet gedurende het richten van je schotel zonder beeld op je finder zit of deze bij elke verplaatsing van jou en je schotel weer moet opladen. Eventueel kies je voor een model met een kabel eraan die je of in de antenne kunt steken of in het stopcontact. Goede satelliet finders hebben duidelijke meter. Op deze meter kun je exact zien bij welke stand het signaal van de desbetreffende satelliet het beste is. Controleer altijd wat er bijgeleverd wordt, zoals een koppelstuk, een stroom adapter en een COAX-kabel.

Wie heeft een satelliet finder nodig?
Satelliet finders zijn natuurlijk niet erg nuttig als je schotel zich op een vaste plek bevindt. Wil je bijvoorbeeld thuis gebruik maken van een schotel, dan zal de installateur die komen plaatsen en blijft deze altijd op dezelfde stand staan. Tenzij je regelmatig van satelliet wilt kunnen veranderen heeft zo’n finder dan weinig nut. Bevindt jouw schotel zich op een bewegend voertuig, zoals een boot, een caravan of een camper, dan is een satelliet finder allicht erg handig voor je. Vooral als je veel reist en je ervan houdt een scherp beeld te kunnen ontvangen is dit apparaat ideaal. Of je nu voor je werk rondtrekt of voor je plezier, met dit product kun je altijd de beste ontvangst verwachten en een satelliet uitkiezen die jouw voorkeur heeft.

Een handzaam apparaat
Een sat finder is een handige toevoeging aan je standaarduitrusting als je regelmatig onderweg bent en je satelliet schotel opnieuw wilt afstellen. Je hebt er geen hulp van anderen bij nodig en het apparaat levert snel het gewenste en optimale resultaat. Je kunt er elke satelliet mee vinden die binnen je bereik valt en zo dus zelf bepalen wat je vandaag wilt zien. Ook zal je dan altijd zeker zijn dat je de beste ontvangst hebt en geen stilstaande beelden meer ziet of blokjes op je scherm.

Andere accessoires voor satelliet schotels
Satelliet finders zijn natuurlijk niet de enige accessoires die je bij je satelliet schotel kunt aanschaffen. Vooral als je van plan bent veel van je schotel gebruik te gaan maken en hier ook afhankelijk van te zijn, kan het geen kwaad om hier wat geld in te investeren. Zo zijn er allerlei manieren waarop je je schotel kunt bevestigen. Dit zal allicht anders zijn wanneer je je op een boot bevindt, dan wanneer je een schotel aan je caravan hangt. Ook is het handig om een setje met verschillende connectoren te hebben, een zak tiewraps, wat extra kabels en gereedschap om deze kabels mee te kunnen leggen. Vooral als je veel op reis bent en je moet aan je satelliet sleutelen, dan zal je blij zijn als je deze bij de hand hebt. Met een schotel, een satelliet finder en de nodige accessoires kun je waar je ook bent altijd data ontvangen. En dit kan in sommige situaties onmisbaar zijn.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mediawinkel 9.2 / 10 - 431 Reviews @ Webwinkelkeur.nl